Nvidia planerar att släppa grafikkortet Geforce RTX 4060 Ti i slutet av maj. Kortfamiljen är ännu inte officiellt avtäckt, men Videocardz har kommit över embargouppgifter till korttillverkare där det står att ett releasedatum ännu inte är spikat. Men slutet av månaden är siktet alltså inställt på för både presentation och säljstart.

Enligt samma dokument kommer kort skickas ut till testare och influencers den 5 maj. Där framgår också att ytterligare ett kort – RTX 4060 (utan Ti-beteckningen, och gissningsvis lite klenare/billigare) – också är på gång. Där finns emellerting inga uppgifter om release eller annat.

Videocardz uppger att Nivida tycks återanvända vissa aspekter från det snart 2,5 år gamla RTX 3060 Ti-kortet, bland annat kretskortet och minnesmängden (8 GB). Det uppges få lägre minnesbandbredd (128-bit mot 256-bit på 3060 Ti), men å andra sidan vara högre klockat och dra mindre ström. Idealet vore ett kort som presterar bättre utan att prislappen sticker iväg så där vansinnigt högt som den tenderat att göra på senare år.

Avslutningsvis: AMD och Radeon då? De har varit tysta sedan prestandamodellerna RX 7900 XT och XTX släpptes i december förra året, men nyligen ryktades att de planerar att visa instegsmodellen RX 7600 på Computex-mässan i månadsskiftet maj/juni. Mer om det hos Sweclockers.