Inför E3 spekulerades det vilt om allt från spel till hårdvara som skulle visas upp på de olika företagets presskonferenser, och till största del visade sig spekulationerna stämma. En omtalad titel lös dock med sin frånvaro – den hett efterlängtade titeln Red Dead Redemption 2 som ryktades vara en del av Sonys laguppställning.

Nya uppgifter som cirkulerat under eventet påstår att Red Dead Redemption 2 skulle avsluta Sonys konferens men att planerna ändrades på grund av den ohyggliga massakern i Orlando, där över 50 människor dödades i en masskjutning inne på en nattklubb. Det skriver University Herald.

Personer med insikt i spelets utveckling påstår att trailern skulle visa hur spelets protagonist går in på en saloon och skjuter ner en rad banditer. Scenen skulle påminna allt för mycket om händelsen i Orlando, en känslomässig koppling som inte skulle vara helt önskvärd. Ryktet påstår att Sony valde att ersätta segmentet med en längre visning av zombie-överlevarspelet Days Gone.

Huruvida spelet presenteras på ett speciellt Rockstar-event, på Sonys Playstation Experience-event i december eller i annan form, återstår att se.

Uppdatering: Sonys representant Adam Boyes har dementerat ryktet om Red Dead Redemption 2 med påståendet att konferensens längd och innehåll har varit spikat sedan månader tillbaks. Anledningen till att Take-Two och Rockstar inte hade någon presentation under E3-mässan är dock fortsatt okänd.

@RyanDungey_ no, this is not true. The length and content we showed has been locked and unchanged for months.

— Adam Boyes (@amboyes) June 14, 2016