Det nya Batman-spelet ryktades vara under utveckling till nästa generations konsoler och PC. Hur det blir med den saken, vet vi intet. Vad vi vet är att #Batman: Arkham Origins samt den bärbara spinoffen #Batman: Arkham Origins Blackgate är bekräftade.

Gamefocus berättar bland annat om att #Batman: Arkham Origins kommer utspela sig flera år innan övriga delarna i serien. Man kommer få möta seriens ikoniska skurkar för första gången, men även få utveckla personliga band med dem. Vad som menas med detta, är något luddigt i nuläget. Men vi antar att det är rent platoniska relationer det pratas om.

#Rocksteady Studios lämnar med denna tredje del över ansvaret till #WB Games Montreal för huvuddelen. #Armature Studio är det som tar hand om den bärbara versionen.

Ett spel för Playstation Vita och Nintendo 3DS är även under utveckling. Detta går under namnet #Batman: Arkham Origins Blackgate, vilket ska vara en spinoff ifrån storebror #Batman: Arkham Origins.

#Batman: Arkham Origins kommer att släppas den 25 oktober till PC, PS3, Wii U och Xbox 360. Nästa generations konsoler nämns inte. Den bärbara versionen släpps samma datum.

Mer information lär sippra ut emellanåt, internet har en förmåga att bortse från diverse embargon. Vi vet i alla fall att Gameinformer har en text om spelet i sitt maj-nummer.