Efter det svårt hyllade #Guild Wars 2, norrbaggarnas nytänkande (eller i alla fall udda) #The Secret World och den busfärska expansionen #World of Warcraft: Mists of Pandaria (som vi betygsätter på måndag) gör #Star Wars: The Old Republic ett försök att ta tillbaka en del av mmo-kakan. En innehållsuppdatering vid namn Terror from Beyond har släppts och förutom att vara gratis lockar den med nya möjligheter för dig som är sugen att spela i grupp med andra. Ett klipp från pressreleasen:

Klicka för mer information
  • Operation: Terror From Beyond levererar en ny unik gruppstridsupplevelse som utspelar sig på den avlägsna planeten Asation där den uråldriga utomjordiska rasen Gree sägs vakta en mystisk och farlig archaicisk teknologi. Grees hemligheter har väckt intresset hos Dread Masters och en grupp av Sith Lorders som hittat nyckeln för att låsa upp Grees hypergrindar. När portalen väl öppnats står vägen öppen till en okänd plats och en outsäglig ondska som hotar hela galaxens existens.

  • En förbättrad gruppfinnare som låter spelarna gå med i en grupp för endast en operation eller flashpoint och sedan återvända till sin tidigare plats efter genomfört uppdrag.

  • Legendarisk Dread Guard-utrustning ger spelarna möjligheten att uppgradera sina karaktärers effektivitet och utseende.

  • Enhetliga färger för följeslagare ger spelarna chansen att matcha alla deras följeslagares utrustning för en mer enhetlig och stilfull look.

  • Med nya ansiktsuttrycks-emotes kan spelarna ställa in sina karaktärers ansiktsuttryck för att låta resten av galaxen veta hur de känner sig.

Star Wars: The Old Republic släpptes i december förra året, som ett av de numera allt färre mmo-spelen med månadsavgift. I somras stod det klart att SWTOR blir free 2 play (upp till level 50, med vissa begränsningar) under hösten. #Bioware förklarade senare att beslutet bygger på att allt färre är beredda att betala för sitt mmo:ande. Och något nytt måste de hitta på, för som vi konstaterade i somras blöder Star Wars: The Old Republic spelare.