Förra veckan stängdes ett antal spelare av från #Star Wars: The Old Republic som hade lootat föremål på planeten Ilum (bilden) vid förhållandevis låg level. Avstängningarna har inte helt oväntat resulterat i ett ramaskri från spelets community.

Stephen Raid, spelets community manager, försvarar beslutet och förklarar varför det togs:

– De som har varnats eller temporärt stängts av har systematiskt och upprepade gånger länsat behållare i en väldigt stor skala, vilket resulterat i att spelets ekonomi blivit obalanserad.

Det rekommenderas att spelaren ska befinna sig på minst level 40 innan de tar sig an planeten (leveltaket ligger i nuläget på 50) men det är fullt möjligt att ta sig dit och utvinna föremål om spelaren kan ta sig till dem. Att göra detta systematiskt och upprepade gånger är alltså inte okej, trots att spelet tillåter handlingen.

– Det är viktigt att komma ihåg att vårt Term of Service-team är extremt försiktiga och noggranna i sina undersökningar av potentiella exploateringar eller udda handlingar i spelet. Vårt mål är att säkerställa en rättvis upplevelse för alla spelare medan vi också ska skydda rättigheterna hos individen, och om människor förstör spelarupplevelsen kommer vi att handla.

#Bioware kommer att justera Ilum inom en snar framtid för att förhindra vidare exploatering. Till dess är planeten öppen för alla.

– Målet för Star Wars: The Old Republic-teamet är att uppehålla en service för våra kunder som är kul att ta del av och likvärdig för alla.