Inlägg av Arkaith

Inlägg som Arkaith har skrivit i forumet

Skrivet av Rakoon:

Har du hört talas om amazon.se eller amazon.de? Fattar inte heller du köper första skiten du hittar på amazon, finns ju betydligt bättre och säkert billigare varianter som nämnts som x-gamer och g-fuel.

Tar inte g-fuel typ 300 kr i frakt till sverige? Har försökt köpa ett par gånger men frakten är ju svindyr. + dom lägger till skatt.

Testade nu för 2 burkar a la 390 kr
frakten 300 kr
+ skatt på 94 kr

Brukar vara frakt-fri om du köper typ 2 burkar, afaik.

Skrivet av maq777:

Jag gillar också x-gamer. Men kan rekommendera att man köper ett smakset först, för en del smaker är helt bedrövliga. Både Hyperbeast och Dr Beast är dock bra.

Jag brukar blanda ut ganska svagt, så burkarna räcker en hel evighet för mig.

Bäst att bara köpa G-fuel istället så vet du att det är vettigt.

Skrivet av Molotov:

Trocadero zero ör dock myclet bättre än tidigare då det hette Trocadero light.
Då smakade det bara utspätt, Zero smakar sött. Så original är nog böst men man vänjer sig med Zero, den är typ 99% lik

Yep, Light var inte den bästa. Tycker Troca Zero smakar så mycket bättre än vanliga, dock. Av någon anledning så är det svårt för mig att dricka något med socker i nu, men sockerfritt är inga problem. (Mat och liknande smakar likadant som vanligt så det är inte smaken som ändrats)

Wtf. Måste pröva denna, även om det låter tveksamt, hah.

Troca zero är ju det enda jag dricker, läskeblask vis.

Skrivet av Devan:

Finns vatten smaksättning i pulverform/tabletter som inte är vitaminer på svenska marknaden?

Har sett amerkanska youtubers använda detta, men aldrigt stött på det i sverige, googlat som fasiken men inga relevanta träffar så tacksam för tips!

Zeroh och fun light är gott men inte så praktiskt att bära med sig när man är utanför hemmet.

Är det inte g-fuel och liknande du menar, med att de använder? Du har ju detta i pulverform som kör ner i en vattenflaska och skakar, done.

Skrivet av mrFluffy:

Läser faktiskt om Bilbo just nu, och måste säga att första kapitlet är väääldigt långrandigt.

Tolkien var ju sjukt bra på att komma på berättelser och allt omkring detta. Språk, kulturer och så vidare. Men, hans sätt att skriva är ju extremt långrandigt och överdetaljerat.

Det är en av orsakerna till att jag rankar Tolkien lägre än diverse författare.

Typ League och WoW(slutat med det senare).

Skrivet av mrFluffy:

Jag håller med er men det finns en tråd för sånt här snack, detta kommer spåra ut. Låt oss i denna tråd vara befriade från detta och bara diskutera serien för vad den är. ❤️

Oh, visst. Menade inte att slänga in något jobbigt. Var mest bara att det är knepigt.

Skrivet av Thane:

(Värt att notera att Tolkien dock skrev att Harfoots hade mörkare hud än de andra hoberna )

Men ja, allt är inte 100% i tidslinje eller linje med Tolkiens lore. Men serien är bra och underhållande ändå

Jo, det är ju det som gör det så dumt att rasisterna påpekar detta, när de har blivit motbevisade.

Och precis, bryr mig inte alls om allt inte stämmer. Har annat att göra med livet.

Skrivet av Skelögd:

FZ forum måste typ vara ett av få ställen som tycker att serien är bra eller till och med riktigt bra. Hur kan det komma sig?
Reddit, som vanligtvis brukar vara väldigt, väldigt generösa med sina betyg till katastrofalt dåliga serier ger Rings of Power i snitt 6/10 i betyg:

https://www.reddit.com/r/lotr/comments/x7finj/comparing_ratin...

Vi sitter ju inte och grinar om "DET INTE ÄR TOLKIEN FÖR SAKER ÄR ANNORLUNDA! eller "VARFÖR HAR DOM SVARTA HOBBITS, DET SA TOLKIEN INGET OM!"

Det är ju mer för att folk i denna thread är åt.. "Ja, vi förstår varför, och tar det för den underhållningen det är, i en värld vi alla gillar" hållet.

Skrivet av abso:

Har du aldrig varit med om att du hamnar i en viss unik stämning eller får en unik känsla när du ser på en specifik film serie, spel eller serie? Och så sker byte av utvecklare / regissör / manus författare eller dylikt och efter det så känns serien mer främmande, " känslan " är borta trots att det handlar om samma värld med samma karaktärer.

För det mesta så är det inte min grej att slänga någon sorts fokus på något sådant. Är det underhållande? Ja. Bra acting? Ja. Ser det bra ut(cgi, etc)? Ja. Allt jag behöver. Ni får ju sluta sitta med nostalgi-synen på full blast när det gäller allt, låter som att det är allt det är.

Tolkien är ju sjukt överdetaljerad som författare också, till den point då det är jobbigt att läsa. Men hans berättelser som har gjorts till film blev ju väldigt bra. Till och med tv-serien.

Skrivet av mrFluffy:

Men vem är den mystiska mannen på flotten? Isildur?!

Verkar inte så troligt, då Isildur var väl bara typ som Aragorn, lite alvblod inslängt och levde längre än andra människor? Kanske kommer ihåg fel.

(sorry för dubbel-msg)

Skrivet av Hejsanhoppsan:

Jag tror du fattar precis vad man menar med att känslan inte är där. Du kanske gillar det. Det får stå för dig. Men kom inte och låtsas som att serien har samma känsla som LOTR-filmerna bara för att man har rätt namn.

Nej, fattar inte alls. Låter bara knepigt att slänga ur sig något så svårdefinierat "lotr känsla". Hur kan det inte vara Lotr? Yikes.

Skrivet av NizzeG:

Är inte besatt av Witcher, men tycker det är extremt bra spel

Det är helt ok att du tycker så. Jag har som sagt inte sagt att Witcher 3 var dåligt. Bara att combaten förstör för mig.

Vad är denna "känsla" som ni pratar om? Fattar inte. Det är Lotr. Det ser ut som Lotr. Det har Lotr karaktärer, platser, object och annat..

Jag tycker det är nice att bara kunna slänga på ett avsnitt och zona ut lite i en annan värld. Dvs, Rings of Power. Är ju samma med andra fantasy-serier.

Skrivet av NizzeG:

Nu börjas det igen. Witcher 3 är det bästa spelet jag har spelat och det bästa spelet någonsin enligt väldigt många. Fast nu tycker vissa på denhär tråden att det är det sämsta de har spelat, hur!? Visst man kanske inte gillar genren fast man måste väl fortfarande kunna se ur det tekniska att det är ett extremt bra spel. Nu blir det så att de som kanske inte gillar den typen av spel eller att det inte var som ni hade förväntat er men det kan omöjligt vara det sämsta ni har spelat, ni måste har brutalt hög standard annars. Enligt mig finns det inga spel som ens kommer i närheten av hur stort och välgjort Witcher 3 är, vilket gör det sjukt att vissa tycker att Knack 2 är ett bättre spel.
Tack för mig!

Som sagt, finns mycket bra om Witcher spelen, men combaten förstör helt för mig. Därför en besvikelse. Då det var vad någon pratade om någon sida innan.

Att vara så weirdly obsessive med detta spel är lite knepigt, dock.

Skrivet av ninjalulz:

Är väl rätt underhållande än så länge även om det inte riktigt har den där LOTR-andan som Peter Jackson's filmer.

Angående den mystiska mannen som dök upp i slutet av första avsnittet så slog denna tanke mig:

Kan det möjligtvis vara en Balrog i mänsklig form?

Skulle ju vara intressant, hah.

Skrivet av Pettor:

Funderade lite på om serien verkligen känns som LOTR eller inte. För min del är det kul att se representationen av flera olika städer, områden osv. som definitivt inte hade funnits om det inte var baserat på Tolkien's verk. Men samtidigt känns det som jag främst gillar det jag såg för att jag gillar high fantasy och D&D. LOTR-filmerna gjorde ändå det omöjliga när de lyckades fånga känslan från middle-earth så bra, något som sedan helt föll i Hobbit-filmerna även om det var Peter Jackson. Denna serien har definitivt inte samma känsla som LOTR-filmerna men samtidigt är det inte The Hobbit-dåligt. Däremot finns det inget i serien som ens lite påminner om känslan när man ser The Shire och hör concerning hobbits från filmerna.

Förstår fortfarande inte varför alla snackar skit om Hobbit filmerna. Var ju helt ok underhållning.

Bryr mig inte alls om det följer böckerna till varje ord eller om dem hittar på något eget, så länge det är bra gjort och är underhållande. Folk är so obsessive med "tolkien this, tolkien that". Han har skapat en värld som folk kan använda, låt dem göra detta utan gnäll?

Skrivet av Fiddi:

Undrar vem den mystiska mannen som använde en meteorit som transportmedel är...

Potentiell spoiler:

Det kan knappast vara någon av trollkarlarna, de dyker ju inte upp förrän senare i nästa tidsålder.
Så som han absorberade all eld (läs: ljus) omkring sig så finns det ju viss risk att det är meningen att han är Annatar/Sauron.. Känns rimligt, för det är ju i linje med tiden att han ska lura allihopa att han är en schysst snubbe.

Gandalf? Då han tar fysisk form istället för en Maia.

Kommer inte ihåg alla detaljer från Silmarillion.

Gillar Elrond också. Han blev mer intressant pga episod 2.