Inlägg av martingoransson

Inlägg som martingoransson har skrivit i forumet

Skrivet av Molotov:

Frpn Playstation bryr jag mig bara om PSVR2.
Så gärna nått nytt därifrån, varflr ibteblite gameplay frpn Resident Evil 4 Remake VR.

Tillägger att ni som väljer att spela Resident evil spelen "platt" går miste om otroligt mycket böttre upplevelse 👌

Problemet för mig är att det inte bara vore min karaktär som skulle dö om jag prövade det 😱

Skrivet av Iceman88:

Min personliga åsikt är, att jag fullständigt hatar stridssystemet i FF VII remake. Därmed bryr jag inte mer i FF VII Remake.

Därtill när varje del blir ett seperat spel.. Otroligt mycket att mjölka en sinande ko... När man på varje ny del antagligen börjar om ifrån Lvl 1. För mig är det så otroligt dumt..

Med den här pacen blir FF VII Remake Part 7 Golden Saucer.

Oj vad spännande att man kan tycka så olika. Jag anser att stridssystemet kan vara det bästa någonsin i ett j-rpg. Jag är rätt säker på att de hade skjutit sig själva i foten om de kört på ett mer traditionellt turn-based combat då bara de äldre fansen förmodligen hade uppskattat det.

Måste även tillägga att final fantasy vii (originalet) är mitt absoluta favoritspel.

Känslan när jag och min kompis, sju år gamla, efter hundratals försök äntligen besegrade den till synes omöjliga Dr Robotnik för första gången i Sonic 1 (på första banan...)

Noo, jag såg regeln om 50 ord efter att jag skickat iväg mitt bidrag 😭. Kan man redigera sitt bidrag i efterhand?

Skrivet av Aletheides:

Till skillnad från föregående talare så gillade jag verkligen Chrono Cross. Musiken är dessutom sjukt bra med keltiska inslag och håller än idag. Grafiken har inte åldrats väl dock så det skulle vara nice med en remake.

Exempel:

Något som skulle få mig att flippa ur är om någon gör en remake av Xenogears. Där de även utvecklar andra halvan av spelet. Xenogears var så massivt på sin tid att andra halvan av storyn i spelet har väldigt högt tempo om man säger så.

Men det har länge hyllats som en av de bästa JRPG spelen genom tiderna trots detta.
Xenosaga är inte en remake av Gears.

Exempel på Xenogears musik. Samma typ av era som Chrono Cross men inte keltiska influenser. Samma kompositör som Chrono Trigger och Chrono Cross. Men storyn är blytung. Som en kommenterar skrev "This is a storyline that change you as a person" Kanske lite väl överdramatiskt men ändå

Inte så väl känd trivia. Men Xenogears var ursprungligen menat att bli Final Fantasy VII. Men storyn ansågs för mörk och "vuxen" för att passa som en Final Fantasy titel. Istället fick vi den lite mer fluffiga Midgar storyn som vi alla känner. De kunde tex inte tänka sig ett FF spel med uttalade sex scener.

Den här killen säger det ganska bra.
https://puu.sh/Ir46j/9fac5f5764.png

Du valde exakt de fyra låtarna som jag skulle valt för att introducera någon till Chrono Cross musik. Fantastiskt! 😊

Jag och min dotter spelar regelbundet Roblox tillsammans. Det finns en del kreativa spel men en stor del är främst kopior av andra Robloxspel ("The very, very easy Obby" eller liknande är vanligt namn på spel som innehåller hinderbanor) eller spel som enbart fokuserar på att spelaren ska spendera så mycket robux som möjligt ("Would you like to buy a skip for this level") . Jag brukar dock ha väldigt kul i spelet då jag och dottern snarare leker lekar i spelen än att spela dem som det är tänkt. Till exempel så brukar vi leka kurragömma eller någon annan lek eller enbart skratta åt galenskaperna som händer i vissa av spelen (åker i en gruvvagn uppe i bergen, helt plötsligt sätter någon ballonger på vagnen så att vi åker upp mot himlen, dottern hoppar av men skjuter samtidigt en pil från sitt armborst som träffar gruvvagnen. Pilen har ett snöre efter sig som fastnar i hennes karaktär så att hon också dras med upp i luften.) Det blir många spontana skratt i våra spelsessioner 😁

Jag är en av dem som hittar ett svärd i början av ett spel och sedan håller jag mig till den typen av vapen genom resten av spelet. I Breath of the wild tvingades jag att använda alla olika typer av vapen och därmed lärde jag mig fördelarna och nackdelarna med svärd/spjut/yxa/klubba etc. Det går absolut att diskutera om Nintendo kunde gjort vapnen något mer tåliga men jag anser definitivt att funktionen att vapen går sönder efterhand bör vara kvar!

De kanske kunde lägga till möjligheten att spara under en run och att spelet då samtidigt stängs av. Sedan tas sparfilen bort i samband med att man startar upp den nästa gång. Ungefär som quick save I "New super Mario bros wii"

Skrivet av Lirilesh:

Har velat fram och tillbaka gällande ett köp men hittar ingen anledning ännu. Vad lockade dig till att köpa den?

Många av spelen som jag uppskattar till Switch kan du även spela på ps4 eller Xbox, men bärbarheten är ett stort plus om man ska iväg någonstans eller om någon annan använder tv:n. Sedan finns det självklart fantastiska exklusiva spel, där framförallt Zelda: Breath of the wild och Mario Odyssey skiner starkast (enligt mig så klart).

Breath of the wild är ett helt fantastiskt spel! Att vapnen går sönder lätt tycker jag till stor del bara är en fördel då man hela tiden tvingas byta mellan olika typer av vapen. Jag brukar tendera att fastna vid en typ av vapen i spel och sedan inte ens ge mig på några andra typer.
Lagom kluriga pussel rakt igenom tycker jag! Mycket fysikbaserade pussel.

Jag spelade Pokemon Go rätt seriöst under två år och lyckades då ta mig till Level 39. Det krävdes helt galet mycket exp för att ta sig Level 40. Undrar om detta justeras nu när de höjer level cap eller om det fortsätter att krävas extrema mängder exp för varje ny level.

Har vi fått någon info om hur kameran kommer att funka i Mario 64? Blir det originalkameran där man har ett visst antal vinklar att välja på eller är det 360° som i de senare delarna månntro?

Tänk om de bara kunde ha hållit sig till originalets story. Inledningen på remaken var så otroligt stark för mig och efter det inledande bombing mission var jag säker på att detta skulle bli något exceptionellt bra. Jag älskade varje sekund av de delarna som var tagna direkt från originalet men direkt när de frångick dessa partier så försvann den magiska känslan direkt. Jag kommer definitivt spela vidare men den extrema längtan som jag hade till del 1 finns inte där för del 2 tyvärr 😕. 3/5

Dualshock 4. Den tar allt som de tidigare modellerna gjorde bra och för samman dem för att skapa den, än så länge, bästa PlayStation-kontrollen.

Skrivet av quadratis:

har läst att FF7 remake är runt 40-45 timmar långt, och jag är ca 11 timmar in just nu, men vadå, är det inte hela spelet? eller menar dom att kommande delar är mer som expansioner och att FF7 universumet expanderas?

När jag spelade originalet då det begav sig 1997 så trodde jag, precis som du, att spelet skulle sluta i samband med att denna första del tar slut. Inget annat spel som jag hade spelat innan dess hade varit längre än så. Chocken var enorm när jag insåg att Midgar-delen bara var en bråkdel av spelet! Jag hoppas verkligen att de lyckas hålla storyn på lika hög nivå som i originalet för då är vi in for hell of a ride! 😊

Det man samtidigt får tänka på med Nintendos konsoler/spel/tillbehör är att de har högt andrahandsvärde jämfört med ps4 och xbox. Mario odyssey t.ex. Är 2.5 år gammalt och man får ungefär 350kr för det begagnat.

Två tillfällen kommer direkt fram i minnet då det handlar om prestationer i spel.

Det första tillfället var när jag efter många veckors slit äntligen hade klarat av samtliga banor samt låst upp samtliga hemligheter i "Super Meat Boys" Dark world. Att ta sig igenom light world tyckte jag var en bedrift i sig men Dark World var något helt annat!

Det andra tillfället var när jag tagit mig igenom hela storydelen av expansionen "Chains of Promathia" i MMO-spelet Final Fantasy XI. Denna bedrift tog mig ungefär två år av att endast spela detta spel flera timmar per dag. Idag tror jag att det går att sola sig igenom dessa uppdrag men på den tiden krävdes det sex stycken väldigt synkroniserade spelare med en noggrant avvägd strategi.

Jag och min sambo har sett fram emot detta spelet väldigt länge! Finns alldeles för få bra couch co-ops!

Herr Leijonhufvud har ju även berättat att han hämtat inspiration till spelet från bland annat Final Fantasy VII. Bara det får mig mycket intresserad! Stämmer in i tidigare kommentarer om podcasten Overkligt. Mycket intressanta tankar och diskussioner om senaste inom spel, film och serier.

Som jag förstått det så har det väl släppts 5 varianter av PSP? (fråga 6)