Inlägg av anon70091

Inlägg som anon70091 har skrivit i forumet

Den enda utgivaren jag lyckats bojkotta faktiskt, är lite stolt över mig själv

Det där är skitsnack, Origin pumpar ut reor hela tiden, enda skillnaden är att det endast gäller för staterna:

*saxat ifrån deras twitter feed*
[North America Only] Last day for our 50% off sale! Includes Alan Wake, Batman: AC, & @SaintsRow 3. (En rea som varade ifrån den 25:e till 28:e med 50% på nästan hela butiken)

[North America Only] This week on Origin, take up to 40% off PC Digital Special Editions

På frågan varför de ignorerar den europeiska marknaden när det gäller spelreor så svarar de:
@Kamidutten It's certainly something we're working on for the future. We understand fans all over the world use our service.

Så nog gillar de att rea ut spel för att locka kunder också, sluta vara arga på steam bara för att de gör ett bättre jobb än er!

Saken är, som FZ missade, är att enligt koreans konsumentlag så får en konsument alltid byta sin vara inom sju dagar ifrån köpet om produkten/varan/tjänsten inte fungerar och det inte är konsumentens fel att den inte fungerar som den skall. D3s inloggningsproblem är helt och hållet deras fel, kunderna ville ha pengarna åter inom den tid som lagen nämner men nekades av Blizzard, något som nu kommer tillbaks och biter dem i rumpan.

Jag önskar faktiskt att vi i Europa kunde göra något liknande för de senaste tre dagarna har varit oerhört prövande. Man kan inte logga in, man kan logga in delvis (fastnar på retrieving hero list), man kan logga in men det finns inga achivs, man kan logga in men inte skapa ett game, man kan skapa ett game men inte joina andra, man kan skapa ett game men kastas ut, man kan skapa ett game och kastas ut vilket medför förlust av items eller HC karaktärer. Kort sagt: En jädrans röra.

Notch nya rymdlir – månadskostnadsbaserade 0x10c

Spelet ser riktigt vasst ut! Mycket bättre grafik än i Minecraft

Skrivet av Aresz:
Skrivet av krillelille:

Den där meta-metacritic saken där man kan recensera recensenterna är faktiskt inte en tokig idé. Det finns många speljournalister, tidningar och hemsidor som borde betygsättas och kritiseras.

Det räcker att titta på betygssättningarna för MW3 på Metacritic för att se att något verkligen är fel inom speljournalistiken:
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-modern-w...

Ser ju helt galet ut, journalisterna ger 88/100 och konsumenter 3,2 av 100? måste ju vara en massa troll för spelet är ju populärt bland kidsen även om det är kasst.

Jo, det är säkert många troll, men när det rör sig om så stora siffror så måste det ligga något bakom det hela. Det är alldeles för starka kontraster mellan konsumenter och pressen. Det känns lite som att många publikationer ger stora betyg för att de är rädda för att hamna i konflikt med Activision (och andra powerhouses) så de inte får sina test-exemplar samtidigt som det utan tvekan finns väldigt många troll bland konsumenterna.

Den där meta-metacritic saken där man kan recensera recensenterna är faktiskt inte en tokig idé. Det finns många speljournalister, tidningar och hemsidor som borde betygsättas och kritiseras.

Det räcker att titta på betygssättningarna för MW3 på Metacritic för att se att något verkligen är fel inom speljournalistiken:
http://www.metacritic.com/game/xbox-360/call-of-duty-modern-w...

Vänta lite, när de tillkännagav patchen så sa de att den var färdig att släppas men skulle bara gå igenom validerings processen för Xbox och PS3, de valde därför att inte släppa den redan så färdiga patchen till PC eftersom de ville att alla tre plattformar skulle få den samtidigt, en förklaring jag svalde med hull och hår.

Men nu har de istället först släppt den till PS3, sedan till PC och har inget datum för xbox?! Seriöst, vad sysslar de med där borta på DICE egentligen?!

Skrivet av Vashgang:

kungfu panda wow. behöver jag säga mer nu?

Originell kommentar, en sekund efter att Blizzard sa vad expansionen skulle innehålla så kläckte genast några miljoner gamers detta "käcka" lilla skämt som i dagsläget är mera uttjatat än "an arrow to the knee", vilket måste ses som en bedrift.

Skrivet av red_laces:

Må satans jävlar ta dem allihop om det inte är ett rollspel till PC, blir det något trams ala syndicate eller ett mobilspel går jag fan bärsärk. Jag har alltid velat spela ett modernt Baldur's Gate, voice overs och snygga stridssystem har tyvärr skämt bort mig vilket har gjort det svårt för mig att spela originalen. :/

Så fort jag hörde nyheten så slogs jag av samma tanke "Det skulle inte förvåna mig om de gör en syndicate av det hela" eller att de dummar ner spelet för att passa till konsol. De första baldrus gate spelen var så sjukt "skäggiga" och ett skinande exempel på hur ett äkta western RPG skall vara. Om vi inte ser någon sinnessjuk FPS nytolkning av BG serien så kommer vi få ett Bioware RPG med repetitiva miljöer och konversationshjul...

Jag hoppas dock så innerligt att jag har fel, men det är ganska lätt att vara en bitter PC Gamer nu för tiden...

Efter att den stängda press-betan rullat på så har man suttit åtskilliga timmar och tittat på diverse "genomgångar" av GW2, nu senast tittade jag på gametrailers lilla preview av spelet där de nämnde detta med quests i spelet och jag har en liten fundering kring detta.

Jag har aldrig lirat GW, för mig blev det de lite mera traditionella MMO spelen som WoW, Aion, Conan, Warhammer online osv. Det talas om att i GW2 finns det "ett nytt quest system" där man, om jag förstått det hela rätt, vandrar runt i världen och hittar "events" som man kan ansluta sig till och då questa i. På GT gick de igenom detta lite kort och pratade om hur bra och nyskapande det var att man bildade grupper utan att egentligen bilda grupper, man bara gick fram och undrade vad som hände och anslöt sig på så vis till striden. Det talas om att detta är ett väldigt naturligt och lättsamt sätt att "questa" på.

Först och främst: Det känns inte som något nytt? Warhammer Online hade just denna feature med "öppna quests" eller "events", kalla dem vad du vill, men konceptet var det samma. Alla anslöt sig till en event som loopade om och om igen i olika steg, ju mer du gjorde i varje steg desto större chans för att få någon najs loot för besväret. Detta är ett väldigt trevligt sätt att questa på och något av det starkaste argumenten för att lira WH: O.

Men medaljens baksida, och min huvudsakliga fråga, är: Hur blir det när zerg horden av nyblivet folk vid start questat förbi de första "Zonerna" ? Nu vet jag inte hur det fungerar i GW2 men i WH: O så blev det väldigt trist och ensamt efter bara en vecka. Om man uteblev ifrån spelet i några dagar. för att sedan återvända, så möttes man av "events" som var helt tomma. Du vart helt ensam och nästan alla av dessa "events" krävde åtminstonde ett par spelare. Vad är det som försäkrar att GW2 inte kommer gå samma öde till mötes? Att spelare som kommer efter zergen möts av events som antingen blir tråkiga, onödigt svåra eller nästintill omöjliga att köra solo, för så kommer det bli, alla har inte folk att spela med hela tiden och speciellt inte folk som håller sig till samma level range.

Nu kanske GW2 har ett annat levelsystem än vad man är van vid, jag vet inte, men någon form av level har de ju och därför kan folk levla ifrån dig. GW2 stoltserar med att de tar bort de klassiska tänket på klasser, alla kan göra allt fast på olika sätt, det öppnar ändå inte upp för att "events" kommer bli lättare. Eller har de kanske anpassat allt så att man kan köra hela rasket lika effektivt solo som i en grupp?

För mig finns det några stora frågetecken kvar när det gäller GW2 och det "revolutionerande questing systemet".

Det finns tyvärr inte mycket information att luta sig på, men vad man kan läsa om spelet på diverse sidor är att det är en ofärdig hemsk röra.

http://www.metacritic.com/game/pc/postal-iii

En annan lustig länk, apropå att spelet knappt finns, är denna som går till Running With Scissors egna sida där man kan köpa manuellt genererade Steam nycklar eftersom spelet ännu inte finns i steam butiken. Hur fasen de då kan sitta och trycka ut nycklar vette tusan.

http://www.postalgames.com/servlet/the-32/POSTAL-III-Steam-Ke...

Men fasen, 40$ för ett spel av den kalibern som dessutom har den skummaste formen av försäljning någonsin, jag tror inte det.

Hela den här grejjen har ballat ur totalt och kan väl ses mest som en hysteri där folk får det hela att låta som jordens undergång.

SOPA har man ju läst på lite om och den rackaren är riktigt jobbig då det ger totalitär makt åt amerikanska mediejättar att gå in och ta bort saker de inte tycker om, utan att ifrågasättas. ACTA är inte ens i närheten.

Så som jag har förstått det så kommer ACTA inte att göra några större förändringar för hur vi använder internet idag. Förslaget säger inte "Nu när ni skrivit på skall alla följa detta slaviskt" utan det har omarbetats till den milda grad att förslaget blir lika tandlöst som IPRED.

Varje land kommer få göra sin egen tolkning av lagen och agera utifrån de lagar och bestämmelser som finns i landet. SVerige kommer bland annat att fortsätta på spåret att för att få ut uppgifter/stänga ner något skall en polisanmälan lämnas in och det måste finnas skäl till att misstänka att brottet kan ge straff nog för att därmed bryta PUL och gå till en ISP för att luska ut vem/vad som är knutet till en IP-adress.

Men nu är jag självklart inte för det hela, lagstiftningar av denna naturen kommer inte hjälpa problemet med piratkopiereing, något som industrierna och stofilerna som styr ett land inte kommer förstå på väldigt väldigt länge.

Poängen är att folk har flippat ut lite för mycket. Istället för att sätta sig ner och läsa vad det hela handlar om så jagar vi upp varandra genom att skriva akronymer i versaler och förutspå internets undergång.

IDG skrev en ganska bra summering på vad ACTA är:
http://www.idg.se/2.1085/1.429235/vad-ar-acta-och-varfor-ska-...

Jag har faktiskt ett Qpad MK-80 och är helnöjd. MK-80 har dock Cherry Blue vilket, som du säger, gör att tangentbordet låter mycket.

Här är en liten, småtöntig, men ändock visning på hur tangentbordet låter (ja jag slår ganska hårt på tangenterna ibland)

http://www.youtube.com/watch?v=1lslOFo6GmI

Så ja det låter som bara den men det var faktiskt därför jag valde blåa switchar eftersom jag tycker att ljudet är så underbart. Jag sitter ändå med hörlurar på mig konstant så det blir inte direkt öronbedövande högt. I spel fungerar det bra och ljudet stör inte spelandet, ibland kan folk höra det på skajpen, speciellt när man lirar MMO, men ingen har klagat.

Men jag är nöjd med tangentbordet, känslan av att skriva på mekaniska tangenter är så mycket bättre än att skriva med de lite mera traditionella. MK-80 känns väldigt gedigen i sin design och jag tycker väldigt myckete om att det är såpass avskalat utan speciella paneler för mediaknappar och inget macro fjanteri (hade Logitech G-serien innan men använde ALDRIG macros)

Jag tror stenhårt på MK-85, de har kvar samma design och det hela känns väldigt oldskool, tillbaks till de gamla goa IBM tangentborden på 90-talet.

Jag tittade lite på Razer borden men hörde av både vänner och läste på nätet att knapparna ibland "glappade" dvs att helt plötsligen slutade de att ta emot kommandon för att sedan fungera igen. Kan självklart ha varit måndags-exemplar men i och med att jag skriver såpass mycket så ville jag inte ha ett tangentbord som riskerar att bete sig på det viset.

tldr; MK-85 <--- go for it!

Det enda kommande "riktiga" RTS spelet som finns på horisonten är väl C&C Generals 2, men det har release på tidigast 2013.

Annars finns det ju mycket annan strategi där ute, det har evolverat ifrån att vara standard basbyggande med tankrush till en smärre armé av indie titlar, Hoard, Demolition Inc, Tropico 4, Magic, Orcs Must Die, DOTA och TDs i alla dess former.

Själv kör jag på Ralf Gyllenhammar looken à la "Down in Black"

Men nu på vintern så har det faktiskt blivit ett helskägg istället eftersom kylan biter.

Om jag skall skriva av min personliga erfarenhet av spelet så:

Det spel som swtor liknar mest är Dragon Age 2 fast i rymden. Du har ett spel med 100% voice acting rätt igenom, varje quest, varje dialog levereras av NPCer med röster och "personligheter". När det gäller storyn så är det svårt att säga för varje klass har sin egen story. Spelar du som en Bounty hunter har du en story, spelar du som Sith Inquisitor har du en annan story och så vidare. Så om du gillar storyn eller ej beror helt på vilken klass du gäller. Jag valde Sith Inquisitor och jag kan säga att intresset för min karaktärs story höll sig inte vid liv länge.

Till en början sitter man och njuter av mellansekvenserna men efter en stund börjar det kännas lite träigt då varje generisk "samla X-antal av detta" quest skall inledas med 1-2 minuters prat, alla side quests knyter inte direkt an till storyn utan du får mera en "jaha?" känsla. De quests som har direkt anknytning till din egna karaktärs story är dock mera fängslande, men jag tappade som sagt intresset efter en stund, jag skyller på att Sith Inquisitor questet inte passade mig helt enkelt.

Humoristiskt, till viss del, vissa saker som din karaktär säger är ganska roliga, men efter några timmar spelande finner du att han/hon/den/det upprepar sig väldigt mycket och samma skämtsamma kommentarer kommer gång på gång ur din karaktärs mun.

Det jag tycker är viktigast att tänka på när det gäller swtor är att det faktiskt är ett MMO, om än ett MMO med starka singleplayer element. Jag kände mig inte direkt som att jag var delaktig i något större, för det mesta sprang jag runt i linjära korridorer, gjorde linjära quests och hade dialoger helt för mig själv. Hade swtor inte varit ett mmo utan ett singleplayer spel, à la Dragon Age 2 eller Mass Effect så hade jag nog tyckt att alla borde spela det. Men eftersom de vill ha 12€ av dig varje månad för något som, enligt mitt tycke är ett "Somewhat Online Singleplayer Role Playing Game", så bör man kanske tänka efter lite innan man köper spelet för 449:- + månadsavgift.

Överlag tror jag att man kan säga att storyn i swtor inte på långa vägar kan jämföras med den story du bjöds på i spel som Fallout, Baldurs Gate & Kotor (1 inte 2)

De som röstar HL3 är samma människor som år efter år röstade för Duke Nukem: Forever

Half-life: Forever

Vilken tur att det enda spelet med Ubisoft stämpel som jag någonsin spelat och som jag någonsin varit sugen på att spela är Morrowind. Hade varit lite jobbigt om detta DRM-älskande företag hade gjort någon spelserie jag faktiskt brydde mig om.

Skit i DLC, skaffa spelet till PC och tanka alla gratismoddar som kommer flöda när creation kittet väl kommer ut.