Inlägg av Ejziponken

Inlägg som Ejziponken har skrivit i forumet

Får säga Switch 2. Men enbart för att det eventuellt kan leda till en ny Nvidia Shield. Själva konsolerna skiter jag i.

Okej. Nu till den viktiga frågan. NÄR SLÄPPS NVIDIA SHIELD PRO 2024?

Gillade också spelet. Men känns som de tappat bollen lite efter lanseringen. Finns fortfarande inget sånt där riktigt (ej moddat) plus läge eller va de heter efter man klarat spelet. Och tycker även att de hade stor potential för omspel om de bara hade kunnat göra de olika "Hogwarts husen" lite annorlunda att spela.

Var är alla expansioner? Känns som de hade kunnat drivit in en massa pengar på det.

What about street smarts?

Medelvärdet är ju typ 100, så tycker pollen borde varit uppdelat lite bättre. Runt 2.2% ligger över 130. Nu hamnar ju många som har normalt IQ i samma spalt som de som hävdar att de har extrema nivåer. Eftersom du har runt 90 i IQ så får jag väl förlåta dig, inte ditt fel att det blivit såhär. :/ (:P)

"Sverige ligger fyra på den europeiska intelligenstoppen, med en genomsnittlig intelligenskvot på 104."

"Eller om man vill: talet är ett vitsord för ens prestation i testen. Medelvärdet är 100 och 68 procent av mänskligheten har ett värde mellan 85 och 115."

"Den vanligaste skalan för att mäta intelligenskvot idag kallas för WAIS (Wechsler Adult Intelligence Scale IV) där genomsnittet per definition alltså ligger på 100. På Wechsler-skalan hamnar 50 % av befolkningen mellan 90 och 110. Hela 82 % hamnar mellan 80 och 120, medan det bara är 2,2 % som får ett resultat över 130 och 2,2 % som får under 70."

https://www.abo.fi/nyheter/ett-blandande-varde/
https://www.svd.se/a/a14932c9-42ec-37c9-b74f-254586ff2916/sve...
https://www.talarforum.se/artikel/talarforum/755/755/iq-niva_...

Intressant fråga faktiskt. Det är ju ohållbart att företagen ska driva servrar åt alla spel i all evighet.

Borde vara krav på 5-10 år från och med att sista kopian av spelet sålts och sedan utöver detta ett krav att fortsätta hålla i gång det så länge det finns % antal spelare av det totalt sålda anta,et som spelar spelet fortfarande. Därefter borde det nästan vara krav på att släppa verktygen för servarna så vem som helst kan hosta, såklart utan någon support från företaget.

Krävs rätt mycket nytt innehåll för att jag ska gå tillbaka. Sämst att det inte finns ett new game+ mode än (utan moddade savefiles).

Tycker inte man kan jämföra Netflix och Spotify med att "köpa" något, du hyr ju innehållet på en månadsbasis, precis som när du hyrde en video film förr i tiden. Ska du betala en månadskostnad och sen äga allt som fanns på plattformen som fanns under den månaden?

Spel blir ju däremot lite annorlunda. Men alla spel jag köpt finns ju kvar på STEAM. Tills man bryter mot reglerna och blir bannad. Brinner ditt hus ner så finns ju alla spel du köpt kvar på STEAM men hade du haft dem på skiva hade dem ju brunnit upp också.

Skrivet av Piigge:

Rome är där uppe för mig också, men när jag lirade remastern så insåg jag att det var mycket nostalgi som talade.

WH2 är peak för mig, hoppas att WH3 kan ta sig ikapp när all dlc är klar. så kan dom sen gärna ge mig TW:40k.

För mig är det nog mest just "romerska eran" som är tilltalande. Ceasar, Sparta, Egypten osv. Men det behövs ju lite bättre spelmotor för att det ska vara värt att gå tillbaka. Tror som du säger att det är nostalgi och därför tyckte jag också att remastern va tråkig.

Så det är inte bara jag då som gillade Rome mest. Då känns det ju inte längre orimligt att önska sig ett nytt Rome med nyaste motorn osv. Ingen jävla tråk-remake.

Förvånad att Warhammer inte hade lite högre snitt.

Ne.

Jag gillade nog Rome och Warhammer I, II och III.

Skulle faktiskt vilja se original Rome fast med nyare grafikmotor osv.

När jag va liten försökte jag sätta ett ko-horn över hundens öra vilket han inte gillade. Han bet mig och jag fick ett litet ärr vid ögonbrynet. xD

https://m.media-amazon.com/images/I/51iUMHAwbSL._AC_UF1000,10...

Lekte dunkgömme en gång och av någon korkad anledning skulle man dunka på ett litet glasfönster. Dunkade lite för hårt och slog handen rakt igenom. Fick ett litet ärr på handleden. Hade nog rätt tur att den inte skar upp pulsådern.

Min mycket äldre kusin lurade mig en gång att slicka på en kolsyrepatron. Den var såklart iskall och jag fastnade med tungan. Jag slet rätt hårt innan någon kom på att hälla vatten på den. Jag tror jag även slickat på en lyktstolpe under en vinter och fastnat. Men då var jag väldigt ung. Typ kanske 7 eller 8.

Ett sista minne som jag kom å tänka på också är att jag på skolgården en gång såg en mus springa runt. Plockade upp den och höll den i svansen. Tills den typ lyfte upp sig själv och bet mig i fingret. Ficka åka till vårdcentralen och ta en spruta.

Rent spontant så känner jag att slicka på lyktstolpen var nog de dummaste av dessa. Men har nog aldrig riktigt skadat mig i vuxen ålder. Aldrig Brutit något heller.

Skrivet av Majoren:

Spelar Witcher 3 och Red Dead Redemption. RDR är ju ärligt talat oväntat lite långtråkigt, precis som efterföljaren. Tvingar mig själv lite att spela det då jag pröjsat 500 för det...
Otrolig skillnad mot Witcher, där känner jag liksom med Zelda TotK hela tiden lusten att utforska världen, medan i RDR vill jag bara fortast möjligt ta mig till nästa uppdrag...

lol, haha. Du vet att DLSS är AI-uppskalning, det är liksom inte en funktion som förbättrar grafiken i sig, tvärtom så tenderar den att försämra jämfört med att köra spelen native upplösning

Ja jag vet vad DLSS gör. Menade att det saknas grundfunktioner som borde finnas och som moddar lyckas lägga in efter ett par timmar bara.

Provade Starfield i kanske 20 minuter (fram till första rymdfighten). Stängde av direkt. Nej du, jag tycker rymdfighter är fett krångliga och tråkiga. Men jag har generellt svårt med single player spel. Läste att de tar kanske 15h innan spelet blir "roligt" och det ser jag som väldigt svårt i mitt fall då jag behövde en paus efter 20 min.

Var inte impad av grafiken. Inget DLSS och inget HDR heller så vitt jag kunde se.

Hmm. Om det kommer en ny switch, tror ni det blir en ny nvidia shield också då? =D

Skrivet av markusas:

Är du en sån som kallar OKQ8 för OK och Circle K för Statoil?

OT: kommer nog avvakta med detta spel tills det är helt färdigt och eventuellt fått sin sista DLC (om det blir några). Har fortfarande bara spelat halva Valhalla som jag tänkte spela klart nu under hösten.

Nä. Men hade de döpt om OKQ8 till X hade jag kallat det för OKQ8.

Kanske får testa.

Btw, tycker ni ska skriva twitter istället för "x" oavsett om det är korrekt eller inte.

Jag fattar inte, vad gör man? Är det typ som "Sims"? Fast i MMO format? :S

Är ju bara att låtsas att spelet var early access när det släpptes och nu är det "klart".

Skrivet av eld:

Fast då kan de bara säga "ok, om två månader så släpper vi 1.0 för reglerna säger att vi måste" utan att det ändrar någonting.

Early access brukar bara innebära att utvecklaren vill fortsätta jobba på spelet, så fort de går ur early access så kommer folk klaga lika mycket.

Fast det ändrar ju något. Det ändrar statusen på spelet. Det är inte längre early access och man kan inte skylla på att spelet inte är färdigt eftersom de har släppt det. Så all kritik de får efter släppet är ju befogat.

Antingen är man ju ett seriöst företag som planerar och släpper spelet till early access när dem vet att inom X tid så kommer vi kunna släppa spelet skarpt. Eller så är det ett oseriöst företag som släpper early access utan någon som helst plan och inte når sin deadline. Oavsett vad så ska företagen inte kunna gömma sig bakom early access i oändlighet och blir det inget släpp så ska ju kunden få tillbaka sina pengar...

Valheim till exempel. Har 230h. Det är fortfarande early access. Tycker Valheim är ett roligt spel. Men det släpptes alldeles för tidigt om det fortfarande är early access. Uppenbarligen crowdfunding projekt. Ett spel jag betalat för och troligen aldrig kommer spela den skarpa versionen eftersom ja, jag tröttar på spelet efter så lång tid. När jag betalade för Valheim trodde jag det skulle vara early access kanske 6 månader, inte flera år.