Inlägg av Khenke

Inlägg som Khenke har skrivit i forumet

12

Jag hoppas verkligen att det inte kommer dedicerade servrar. För då vet jag med 100% säkerhet att jag inte blir besviken på CoD igen, för då köper jag garanterat det inte.

Jag tycker det är helt ok att säga att man är bättre än den som satt standarden länge (inte så hög standard men än då). Oavsett om det är bilar (snabbare, bränslesnålare osv) eller om det är ett fotbolls lag, eller om det nu är ett spel.

Jag menar, det är praxis att visa att man är bättre än X. Det är väl kanske inte alltid så "snyggt" att göra det men lite konkurrens har aldrig skadat oss konsumenter.

Jag säger bara:
CoD vs BF : Fight! (vs Brink vs Crysis 2 mm)

Äger alla CoD från MW1 och bara BF2 från BF serien så jag är inget fan av någon sida, jag vill bara ha bra spel. Och olika spel tilltalar olika spelare, CoD många p12 (inte MW1 som många äldre fortfarande spelar) och BF äldre spelare (över lag).

Jag spelar CoD (mest pga att min kompis spelar det men än då) för den där snabba härliga arkad känslan och BF BC2 för den där mysiga realistiska inlevelsen. För mig konkurrerar dom inte alls, utan komplimenterar varandra (utom MW2 som jag köpt och spelat under 20h). Det skall sägas att jag UTESLUTANDE köper FPS för multiplayer, alla har skit tråkiga single player.

Jag tycker BF BC2 är ett bättre spel, men spelar CoD BO (efter att dom fixade alla sjuka buggar) mer nu mera så jag är kluven i vad jag egentligen vill ha (utom att jag vill ha BF3...)

Men ett litet tips, ta det med en klackspark som med alla som säger att dom är bättre, och njut av att vi kan få bättre spel.

Skrivet av zolidznake:

Ja att spelmotorn är bättre är de viktigaste när de kommer till ett bra spel.... eller inte.

Om det är de dem satsa på så har redan förlorat i mina ögon.

I ett FPS spel är spelmotorn det ABSOLUT viktigaste. För nej, det handlar inte bara om snygg grafik.
Det handlar om att som i CoD BO så kan du sikta på en person medan servern registrerar att du siktar 45 grader åt ett annat håll (finns många bevis på att CoD motorn lider av detta problem).
Spelmotorn är också det som ger realism eller arkad känsla i spelet. Spelmotorn är det som ger inlevelse i spelet. Spelmotorn är det som avgör om snipers kan skjuta en springande och hoppande person i huvudet hela tiden. Spelmotorn är det som avgör om "bunny hoppers" kan existera (försök träffa ens rätt vägg hoppande och skjutande med en AK47:a).

Så ja jag hoppas dom satsar ALLT på att göra en bra spelmotor och inte som CoD, nya banor och sälja det som ett nytt spel med en snart 10 år gammal (knappt fungerande) spelmotor.

Skrivet av Soldier_Blue:
Skrivet av xyanide:

Dom har fortfarande långa vägar att gå med PC-versionen. Jag har fortfarande fruktansvärda fps-drops på min bärbara och på den kan jag spela MW2 helt utan problem.

Så just din bärbara dator borde vara benchmark för hur väl optimerat ett spel bör vara när det gäller PC-plattformen?

Det är ju det som är nackdelen med PC-spel.

Jag föredrar PC-spel men det är ju så att det är svårare att optimera spel till olika hårdvaruupsättningar än till samma (som i konsol). Det får vi nog dessvärre lära oss att leva med.

Man kan dessutom inte förvänta sig för mycket av en bärbar dator då den ofta har inbyggda grafikkretsar samt sämre kylning än en stationär PC.

Så........gå över till konsol eller uppdatera din dator.....:-/

Synd att du inte läste hela hans inlägg... Black Ops kör med samma grafikmotor (så gott som iaf) som MW2. Så det har inte med grafikprestanda att göra. Ett snabbt gogglande så hittar du massor av folk som kör värstingburkar (GTX580 mm) som har lika mycket problem. Jag sitter med 90 fps och spelet är nära omöjligt att spela då det hackar, hoppar till och fryser i 1s-30s (jo upp till 30 sekunder...) lite nu och då. Och jag har aldrig haft problem med något annat spel.

Och nä, jag tänker inte köpa en konsol bara för att CoD BO utvecklarna är nära nog totalt inkompetenta. Och om du läser inläggen ovan (eller googlar) så har konsolversionerna nära nog lika mycket problem.

Som sagt, inkompetenta utvecklare.

Och nä jag har inte spelat BO på många veckor nu och inte heller kommer jag att göra fören dom fixar spelet.

Själv har jag inte spelat mitt på PC på några veckor nu och kommer heller inte göra fören dom gör spelet spelbart. Hade det varit möjligt hade jag gett tillbaka spelet och lagt mina pengar på någonting som inte är motsvarande en tidig beta.

Så jag skrattar när jag läser "Patchen har gjort att BO går knappt att spela! Treyarch och Activision struntar fullständigt i PS3 spelarna..."
Det är inte PS3 spelarna dom struntar i, det är alla sina kunder dom skiter helt fullständigt i.

Själv så är det med nöd och näppe jag inte tycker det är mitt sämsta spelköp någonsin. Och det är ENBART för Spec-Ops som var riktigt kul att spela med min kompis.

Anledningen till att många trots allt gillar MW2 är att det finns många som inte tycker MW1 är bra då dom är värdelösa spelare och andra spel där den bästa vinner. I MW2 kan vem som helst vinna, skit i uppdraget och campa som en gris och du "vinner", vilket mer än 50% av alla gör.

Jag spelade prestige 6 varv i WaW och motsvarande i MW1, i MW2 kom jag inte ens ett varv innan jag gav upp. Single player var för mig enormt tråkigt, så det har jag inte ens spelat igenom en gång heller.

Varför köpte jag MW2 då jag "visste" att det var skit (dvs inga dedikerade servrar mm), jo jag hoppades... För jag ville så väldigt gärna att det skulle vara bra. Men tyvärr.

Hade Bad Company släppts innan hade jag aldrig köpt MW2, för BC2 är kul som bara den (nu när senaste patchen fixat det som gjort det ospelbart).

Personligen kommer jag med stor sannolikhet aldrig köpa ett IW spel igen, för oj vad jag känner mig lurad.

(och för att inte prata om allt fuskande i MW2, bästa var ju ändå en med 160 kills och 0 death...)

Kan inte vänta tills jag får mitt exemplar. (på måndag hoppas jag)

off topic: Någon fler än jag som tycker blinkande flash reklam borde räcka. 15 sec på varje filmsnutt nu mera oxå. Blir tack och adjö Fz för min del.

Minus:
Adventurespel, inte RPG. Man följer en snittslad bana med nära noll i valmöjlighet. (bara kommit till lvl 23 än, så ingen Abyss)
Mobs attakerar DIREKT vid spawn så man blir ofta dödad pga spawn.
Craftingen handlar bara om vem som har mest pengar för att levla upp då man inte ens behöver sammla material för att levla.
Bottar överallt.
Auktionshuset suger.
Personliga shoppar lusar ner överallt i byar/städer, man måste vara online för att ha en shop uppe och det tar plats på servern. (gillar ideen bakom personliga shppar med taskigt genomförd)
Många inkl mig får lagspikes på 5-30 sekunder ett antal gånger i timman, vilket gör att man blir fattig då man dör hela tiden.
På vissa områden går det 2-3 spelare per mob kvällstid
Totalt obefintlig support från NCSoft
Ingen separat bag för quest items (satans röra och tar plats)
Rubberbanding vissa tider (kvällar främst). Dvs man teleporterar tillbaka när man springer.
Svårt att veta vart man får nya questar och man måste mer eller mindre grinda upp en level eller två för att vara på lämlig nivå (och för att ens få ta quester) för att göra questarna.
Inga addons
Bökande med olika kanaler då områdena är för små för att få plats med mycket folk.
Craftingen (under lvl 200 av 400 iaf) ger mest skräp alt sådant man får tag i på annat sätt.
Väldigt väldigt ont om plats i bags/banken för crafting

Plus:
Väldigt trevlig atmosvär.
Trevlig story bakom spelet
Ok WoW-klon (om man nu gillar den typen av spel)
Lär bli roligare efter lvl 25...
Sägs ska vara kul PvP
Abyssen skall vara öppen och inte snittslad bana. (inte varit där själv än)
Mycket trevliga och mäktiga huvudstäder

Summering:
Kommer inte att fortsätta spela om inte Abyssen blir helt revolutionerande i spelet, om jag orkar ta mig dit då jag just nu står på samma plats och stampar pga att jag dör hela tiden, trots bara 1 1/2 lvl kvar.
Började spela pga att en kamrat ville men han kan bara spela mellan 18-21 och då har han bara kommit in ett par gånger så han har helt kastat in handduken, trots att det nu går att komma in utan kö, då han ledsnade.

Skulle jag rekomendera spelet till någon annan? Absolut inte i dagsläget, men kanske längre fram när dom stora problemen är lösta. Det är igentligen ett bra spel men som främst NCSoft saboterar så bäst dom kan.

Känner mig faktiskt lurad på mina pengar, och bara det gör att jag inte vill stödja ett lurendrejeriföretag som NCSoft (som jag aldrig kommer att köpa ett spel från igen). Har spelat 20+ olika MMORPG och Aion är nog bland dom sämsta men kanske med den största potencialen.

Problemet är att det inte spelar så stor roll för dom som slutar spela nu om dom erbjuder transfers i framtiden...

Betala gärna €50-60 och sedan €15 per månad, men räkna inte att du får ngt för pengarna dom första 2-3 månaderna... Hum. För mig är det bedrägeri.

Valde att börja spela Aion, inte för att jag direkt gillar Aion utan för att min bästa vän spelar. Och vi valde att spela på Perento då vi tyckte det skulle vara trevligt att spela på en "svensk" server. Att byta server innebär dels att vi inte kan använda dom namn vi vill då man fick noll info om server belastning vid förregisteringen.
Ångrar att jag la mina surt förvärvade pengar på detta lurendrejeri. Har vid två enstaka tillfällen haft möjlighet att spela på Perento med min kamrat, vilket varit tidig morgon.

Och nej, det är inte bara på Perento som problemet med köer finns. Jag har testat och vid flertalat tillfällen har samtliga EU servrar haft 1h+ kö (även icke engelska).

Och när man väl kommer in i Aion så är det på tok för mycket folk så att det går 2-3 personer per mob (lvl 20+ vid område 3). Personligen har jag det som i Warhammer (gjorde två transfers) där jag trots allt KAN spela än att betala för att få sitta i kö.

Och jag har har problem med att jag får lagspikes på 5-20 sekunder under kvällar. Och jo man är med 100% död då.

Och att säga att det blir mindre folk efter 30 dagar är ju till stor del derar eget fel, om dom haft servrar för folk att spela på skulle många inte sluta spela. Jag känner inte direkt för att fortsätta spela, för jag vill inte stödja bedragare (vilket jag anser NCSoft vara) och jag vill inte betala för något som jag inte kan använda.

Om någon annan produkt än datorspel skulle fungera på detta vis så skulle NCSoft haft en massa stämmningar mot sig. Nu kommer dom undan bara för att dom flesta anser att det är så här det skall vara med ett nytt MMO.

Varför det inte finns gratis transfer i alla MMO spel från början är för mig obegripligt. Det skule lösa alla problem.

Att säga att WoW hade kö vid starten är som att säg att det var problem med elförsörjningen på början av 1900-talet så gnäll inte om du är utan el lite nu och då...

Om vi inte kräver mer av nya spel än gammla (jo WoW var det först riktigt lyckade MMORPG spelet) som kommer det ju aldrig att bli bättre. Om Aion var banbrytande skulle jag inte säga ngt.

Det är märkligt vad gamers accepterar som på andra håll är helt otänkbart. Om jag går på bio och har en billjet till en film kl 21 vill jag inte behöva vänta i kö i 7h (jo jag har stått 7h i kö i Aion) för att få börja se filmen.

Men lite information för er som funderar på att börja spela:
Om ni inte är absolut säker på att ni kommer att spela i partyn spela ett annat spel. Aion är under inga omständigheter fungerande för singelspel. Som ex kan jag säga att vid lvl 20 kommer man till ett område där det inte längre finns några olika kanaler (så att man kan köra på samma server men inte behöva slåss om samma mobs). Där är för närvarande ca 2 spelare per mob.
Varför bör man då vara i grupp när det finns få mobs? Jo om du står i stid med en mob så vet du aldrig var mobs kommer att respawna och om du strider på fel ställe så är döden nära 100% säker vid en respawn då mobs attakerar direkt. Kör tank eller healer om du tänker spela mest för dig själv, aldrig aldrig mage. För att dö i Aion är RIKTIGT kostsamt. Och när man dör var 10:e min utan att man kan göra ngt åt det, ja då är det inte kul längre. Kan säga att jag spelat 20+ olika MMORPG spel, men inget har varit så illa som Aion när det gäller överbefolkade områden då man alltid följer en stig och har nära noll valmöjlighet vart man vill gå, dvs alla stider på samma ställen hela tiden.

Kan säga att en EU server till kommer att vara en droppe i havet, 3 till hade behövts.

Som det ser ut nå kommer jag inte att försätta spela Aion efter mina "fria" 30 dagar, jag vägrar av princip att betala för en produkt som jag inte kan använda när jag vill. För vad som än sägs så är Aion ingalunda unikt spel, en bra WoW-klon men inte heller ngt mer.

12