Inlägg av Khenke

Inlägg som Khenke har skrivit i forumet

Tyvärr beskriver inte artikeln sanningen som studion försöker dölja.
Titta på BigFryTV på Youtube så får ni mer kött på benen. Spelet kommer vara EXTREMT mycket byggt på NFT samt cryptovaluta. Utvecklarna använder hot och utpressning för att dölja detta trots att det finns (funnits) offentlig information om det.

Kommer inte röra det med en mils påle. Bojkotta maffia utvecklare!

ps. Läs på och uppdatera artikeln!

Klart man vill ha ett gratis spel!

Skrivet av Shinjed:

Detta har nog större risk att leda till att personen i fråga gör något i rent utbrott istället. Spelen kan snarare hjälpa folk att ta ut sina aggressioner på ett relativt fredligt sätt om något. Det man inte får utlopp för på något sätt kommer till slut att brisera på ett annat, oftast värre, sätt.

Exakt min åsikt. Är själv en uttalad pacifist, men spelar gärna vålsspel för att få utlopp för de aggressioner vi alla har inom oss. Vi är trots allt rovdjur i grund och botten. Visst finns det garanterat någon som blivit triggad enbart av något spel. Men det finns säkert någon som blivit triggad av att batterierna i fjärrkontrollen är slut...

Skrivet av Latahunden:

Nu är jag inte superinsatt i vad som hänt här men kan man inte med samma logik sätta diverse musikartister inom hiphop och sub-metal genren i husarrest på samma grunder? För att vara ett land som skryter om sin frihet så tycker jag detta är farligt nära ett hot mot yttrandefriheten. Jag vet inte. Antagligen gick den här snubben för långt men jag vill inte ha en framtid där ens (dåliga) skämt kan få en arresterad.

Jag lever gärna i ett land där mordhot inte är accepterat. Du kanske inte bryr dig om någon hotar att mörda dig, men en klar majoritet tycker att det skall vara brottsligt. Jag jobbar själv på ett gymnasium där en vattenpistol fick polisens insatsstyrka att komma. Och utanför en annan skola kom samma insatsstyrka pga en soft air gun. Det är svårt att veta vad som är skämt och allvar, innan mord begåtts.

"Olaga hot är ett brott i svensk rätt enligt 4 kap 5 § Brottsbalken: Om någon lyfter vapen mot annan eller eljest hotar med brottslig gärning på sätt som är ägnat att hos den hotade framkalla allvarlig fruktan för egen eller annans säkerhet till person eller egendom, döms för olaga hot."

Läs gärna på innan du själv begår hot så slipper du en framtid där ett dåligt skämt får dig i fängelse:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Olaga_hot_enligt_svensk_lag

Konsekvenstänkande är inte tonåringars främsta styrka direkt...

Provade Tera och kan säga att det absolut inte var något för mig.
Typiskt asiatiskt mmo. Fult, rörigt, osamanhängade, ointiutivt användande. Och total avsaknad av känsla.
Och efter Swtor så känns textbaserade questar ooooooootroligt gammalt, vem orkar sitta och läsa en massa "Gå dit prata med honom" osv questar.
Och då Tera har 100% collition detection så är det förbannat o-kul att sitta fast bland 8 andra spelare och inte kunna flytta sig alls.

Så nä, 30 min fick räcka. Och 25gb för ett så fult spel, vete fan vad dom gjort.
Blir till att vänta vidare på Guild Wars 2 för mitt MMORPG behov.

Och Diablo III har jag inte lyckats logga in på än.

För er som vill se lite vettigare videos:
http://www.youtube.com/results?search_query=yogscast+guild+wa....

Där kan man bla få se MYCKET vettigare fort raid och bra PVE.

Köper bara digitalt nu mera. Har inte ens en dvd spelare i min dator längre.(g2play.net och steam rea, säger bara det).

MEN jag bojkottar fortfarande Ubisoft, oavsett om deras spel kostar 1kr och går att köpa och börja spela på 10 sekunder. Visst, börjar dom åter bry sig om sina kunder kan jag bli en kund igen men inte innan.

Och sedan är 95% av Ubisoft spelen skräp nu för tiden, så jag känner inte att jag tappat så mycket på min bojkott.

Skrivet av Jozo:

Där ser man, MS är rikare/större än vad jag trodde. Men är det där hela sonykoncernen (film/musik/elektronik), eller är det bara elektronikdelen?

Sony's alla delar:
Consumer Products & Services Group, Professional & Device Solutions Group, Pictures, Music, Financial Services, Sony Ericsson

Och efter lite mer efterforskning så var det inte fullt så enkelt som jag trodde.
Sony Coropration är tydligen bara elektronikdelen (Corporation brukar ju tyda på huvudbolaget som äger alla under delar). Men å andra sidan står det på Wikipedia att Sony handlas under Sony Corporation, så jag kan faktiskt inte avgöra vad som är vad.

edit (igen): aha. det står "holding & electronic" så det är dels elektronik delen och huvudägarbolaget mao. Aningen förvirrade. Så det är hela Sony.

Och (år 2010) enligt wikipedia så var Sonys vinst $342 millions av $88.205 billion i intäkter.
Vilket skulle ge ca %0,5 av intäkterna i vinst vilket är ett otroligt bräckligt företag.

Skrivet av Jozo:

Jag tvivlar på att Microsoft skulle kunna köpa upp en av de största elektronikjättarna som finns där ute. Sony gör inte bara spelkonsoller du vet...

Tja...

Sony är värt $27.13B och MS är värt $225.83B så lite drygt 10% av MS. Och många stora köp görs med aktier som betalning. Så ett köp är absolut inte uteslutet, baserat på deras storlekar.

Sony har tappat ca 20% i värde på 1 1/2 år, så det går inte så där kanonbra för dom. Sedan så kan det vara "bara" elektronik delen och inte skivbolags-delen MS köper, då blir det betydligt mindre.

Nu säger jag inte >ATT< dom går ihop eller ngt, bara att möjligheten skulle kunna finnas (ekonomiskt).

Länkar till värdena:
http://finance.yahoo.com/q?s=SNE
http://finance.yahoo.com/q?s=msft

Skall sägas att MS nyss köpte Skype för $8.5B vilket är ca 1/3 av Sony's värde. Så dom har en stor kassa kista (dom hade $40.4B feb 2010) vilket mer än nog räcker för att köpa Sony om dom vill.

Skrivet av PcKaffe:

Mina erfarenheter säger mot dig eftersom jag alltid spelar FPS med kontroll(även på PC) och aldrig haft några problem. Så fram med källa och fakta på bland annat vart det prövats med PC vs konsol, och på att mus/t-bord ÄR överlägset kontroll.

Det handlar väl mer om vad man är van vid att köra med, någon som spelat med kontroller hela sitt liv är bättre med just kontroller än mus, tbord och vice versa.

Jag antar att du är top 10 i världen när det gäller FPS på konsol då, för annars gillar du skarpt att bli ägd av andra spelare. Fast du kanske inte kör mot andra utan bara singelspelare.

"Indeed, Sood says they pitted excellent console players against mediocre PC guys, and those on the PC didn’t just beat but “destroyed” their console brethren."

Detta från M$ test av Xbox mot PC, och inte lär det ha varit ett PC inriktat FPS utan snarare en konsol port (typ Halo).

Men men. Du är välkommen att möta mig i MP, fast jag gillar iofs när det är hårt motstånd så jag lär inte spela på samma server som du speciellt länge.

Skrivet av Moffabertel:

Varför ska alla PC-fanboys säga att det inte går att spela FPS med kontroll? Även fast du tycker det är svårare får man väl spela med vad man vill? En otroligt stor majoritet spelar FPS på konsol de e så man kan inte förneka det. Kontroll är idag de absolut vanligaste, enligt mig mer realistiskt att spela med kontroll också då det finns vibration och liknande.

Har inte sagt att det inte går. Har inte sagt att det inte är roligare, trevligare, mer realistiskt mm
Det jag hävdar är att man omöjligen får samma precision och hastighet med en konsol kontroller.

Det finns spel där dom försökt köra konsol och PC spelare mot varandra men konsol spelarna blev ägda av PC spelarna (pga bättre kontroller, inte att dom är bättre spelare) och dom la ner iden.

Det jag säger (kan inte annat än dra slutsatsen att du inte läst mitt inlägg alls) är att spelstilen är helt olika på konsol och PC (nä jag har inte hävdat att den ena är bättre än den andra) så det går inte att spela ett konsol spel med mus/T-bord och inte ett PC spel med konsol kontroll.

Det är som att köra en motorcykel med ratt och en bil med styre. Det är inte det att det inte går, det blir inte bra.

Så om det är några fanboys här så är det onekligen konsol fans. Låt oss PC ägare få njuta av ETT spel för PC utan att behöva känna oss påhoppade av konsol folk. Ni kan ju njuta av dom andra 99% FPS spel.

Ni som tycker det är "Synd" tycker väl lika om Al Qaida och Usama bin Ladin. Tänk på allt dom gett oss. Säkrare flyg (vi kan tex inte längre spränga flygplan med en 33cl Cola), bättre incheckning på flyg (nu flera timmar ist för 15 min), säkrare folk i världen (nu flertalet extra krig runt om i världen med 100-tusentals dödade).

Det är samma med Crackers (nej, ordet hackers är stulet av media och är inte folk som förstör, se http://sv.wikipedia.org/wiki/Hackare). Dom är terrorister på samma sätt som Al Qaida, det enda dom vill är att sprida skräck och bör inte få "passera Gå".

Skrivet av showerguy:

Jadu.. och vad leder datorspelandet till i USA då? Fetma, sjukdomar, diabetes och sen hjärtinfarkt.

Snacka om att byta spår.
Men jag nappar...

Åsikter är helt ok att ha, men gör dig själv en tjänst, läs på lite innan du yttrar dig annars blir du som fanatiska religiösa.

Det har visat sig att barn som spelar spel väger mindre än barn som inte gör det. Varför? Jo dom som spelar spel tittar motsvarande mindre på TV och är aktivare i övrigt då spelande stimulerar barn att bli aktiva bättre än TV'n gör.

Vad leder datorspelande till? Socialare nördar (jo det finns många sorter och dom andra är inte sociala alls i samma utsträckning), fingerfärdighet, logiskt tänkande och allmän datorkunskap vilket är ett måste för att klara sig i framtiden, bättre på engelska mm.

Visst, jag är partisk då jag spelat spel sedan 80-talet men jag skulle sätta mycket pengar på att dom som på 80-talet spelade spel idag har högre lön än dom som inte gjorde pga mer tekniska yrken och har mindre % brottslingar då den hobbyn inte leder till brott till skillnad mot att supa på stan.

Men visst, allt skall ju vara med motta. Att spela datorspel 20h om dan är ju inte hälsosamt men så skulle inte fotboll 20h om dan vara heller...

Skrivet av PcKaffe:

Dåligt att det bara kommer på PC. Hoppas i alla fall att man kan köra med 360 dosa på PCn.

Du får gärna lägga till mig på din vän-lista i spelet så jag kan spela mot dig, för då har jag alltid en motspelare som inte kan träffa mig. För du lär ju inte lite magiskt få en aimbot på köpet...

Det är MYCKET mer än bara mus/T-bord mot kontroller som skiljer ett PC spel och ett konsol spel (och skräp portningar). En portning åt bägge håller blir skit på den andra plattformen om man inte ändrar menyer, inställningar, aimbot och en massa annat.

Det finns ju oxå en anledning till att spel som finns på bägge plattformarna inte möter varandra i MP, konsolspelarna skulle få max 1/10 av kills även med sin aimbot mot PC spelarna, inte för att dom är bättre men mus ger så oändligt stor fördel i precision och hastighet.

Vi människor är våldsamma rovdjur i grund och botten. Så det är helt naturligt att vi behöver ett utlopp för dessa instinktiva känslor.

Är själv en absolut pacifist och gillade inte våldsspel från början, men så upptäckte jag att jag kunde få avreagera mig i spel och på så sätt må bättre.

Är fortfarande en pacifist, även om grannarna ibland nog undrar när dom hör ett högt "Dö din djävul" när man har svårt att få ihjäl en bra motspelare

Och att barn inte kan skilja på verkligt våld och overkligt våld är ju rent ut sagt skitsnack, för i så fall vore vi alla blodiga mördare tack vara Roadrunner, Tom & Jerry och alla andra MYCKET våldsamma tecknade filmer. Jag tror snarare att våldsamma barn har dåliga föredrar och då är det ju himla lätt att skylla på allt som går.

Den dagen hjärnan inte kan skilja på verkligt och overkligt våld, dvs när vi har Virtual Reality med 100% verklig upplevelse då kan vi börja vara uppmärksamma och oroliga på skapat våld. Fast den där blinkande reklamen i huvudet lär väl rädda oss från att få en 100%-ig upplevelse

Jaha, så idag får vi se alla som igår hoppade på EA att svänga och kasta sin ilska på Valve i stället (där den hör hemma).
Eller så tror fortfarande alla att Valve har Steam bara för deras skull och inte dom milljarder $ som rasslar in.

Till er som är sura som bara den. Tänk så här:
Att Microsoft skulle vara tvungen att sälja sina produkter via Apple och att Apple tog en stor del av försäljningsvädet (30%). Klart som fan att Microsoft då vill sälja sina egna produkter och inte ge 30% av intäkterna till en konkurrent.

Ett tips är att beklaga er till Valve så att Steam frigörs från Valve, så att vi får en rättvis marknad. Så var sur på Valve inte EA.

Va? Säljer dom inte Crysis 2 på min lokala pizzeria? Då skall jag inte köpa det.
Jepp. Lika fånigt.

Steam är bra, och jag gillar att köpa spel där. Men med sitt närmast monopol på digital försäljning så tycker jag EA gör helt rätt. Starcraft II säljs tex inte på Steam. Varför? Jo därför att Blizzard har en egen "steam" som heter Battle.net och när nu Blizzard och EA är ett och samma så är det en HELT naturlig väg att EA drar sig ut från Steam.

Steam = straffskatt på 30% (deras avgift) PLUS 50% då vi i EU åker på $1=€1
Dvs tack vare steam kostar spel ca 2x vad dom bör kosta. Okej, det finns andra anledningar till att digitala spel inte kostar det som bör (dvs ca 50% av det i butik) MEN om jag måste välja så ser jag hellre att utvecklarna av ett spel får 2x pengarna än att Valve stoppar dom i sina grymt överfulla fickor.

Men pengar till dom som utvecklar spel = mer och bättre spel.
Mer pengar till Steam (Valve) = fler Ferraris till ägarna.

Jag köper mina spel från www.g2play.net ist för (direkt) från Steam då jag får råd med fler spel = mer pengar till utvecklarna (och mindre till andra). Min spelbudget är begränsad, vilket dom flestas är.

Skrivet av NexusSolo:

Det är lika mycket fel med hela Bobby som det är med random spawn points.

Exakt min tanke

Min första tanke: Oh gud vad trist med ännu ett spel med snitslad bana, då kan ju ju lika gärna se en krigsfilm i stället. Orkade inte ens se klart filmen, så tråkigt såg det ut.

Att CoD säljer bättre än BF handlar enbart om att det finns fler spelare som gillar att man kan hoppa som en kanin och pricka som en OS skytt samtidigt. Men jag ser gärna att P12 köper MW3 och låter mig spela med vuxna lite mer seriösa spelare i BF3 (lär ju finnas P12 där med, men färre).

CoD är otroligt kul på en server med bra och trevligt folk, som spelar för uppdraget. Synd bara att det dom knappt finns.

MW2 är i mina ögon det absolut sämsta CoD, kändes som att spela pacman. Så min förhoppning om MW3 är lågt, extremt lågt. Och när det nu inte heller blir dedikerade servrar så lär det bli samma menlösa camping med P12.

Som jag ser det:
BF3 är/blir ett modernt FPS med otroligt bra grafik, ljud och fysik. (och får vi hoppas på, bra känsla).
MW3 är/blir samma som vi sett varje år, med lite nya banor och samma buggar. Och samma P12 spelare.

Så älskar man CoD och är rädd för förändringar, så lär man absolut inte bli besviken på MW3, jag hoppas jag har fel men jag skulle inte sätta ens en krona på det. Varför fixa någonting trasigt, som ändå säljer.

Min gissning är att BF3 och MW3 kommer sälja på ett ungefär lika bra. Även om jag hoppas att BF3 säljer bättre, för att visa att det är dags att göra CoD seriens ny och fräsch.

Och att vissa klagar på att Fz visar mer om BF3 än MW3, så finns det ju en anledning. BF3 har någonting nytt att visa upp. MW3 är ju samma gamla CoD med nya banor. Sedan att det här oxå är första gången ngt släppts från MW3.