Inlägg av Xstioph

Inlägg som Xstioph har skrivit i forumet

Skrivet av Limpler:

EA SPORTS WRC - Official Reveal Trailer 5/9. WOHO!

Ska bli spännande att slutligen få se/höra något som om detta spel. Svårt att våga hoppas att jag ska kunna spela det på min dator. 🤔 Time will tell.

Skrivet av Loxus:

Tror inte det fanns nån cd-nyckel för Quake 2?

Aha.. Hade det fenomenet kanske inte riktigt tagit fart ännu då. Då var det inget bra tips! Ursäkta.

Skrivet av bondmaster:

Är inte fragzone nån gammal quakegrupp från början eller minns jag fel.

Har quake II på skiva och lär väll inte få nån gratis uppdatering antar jag.

Testa att aktivera cd-nyckeln i Steam! Jag lyckades göra det med ett antal spel när jag fick reda på den funktionen (mååånga år sedan).

En liten heads up på att RFD, Rally Fans Discord, precis kört igång med helt ny säsong! https://discord.gg/rzFnkFM3fK Lite för långa sessioner för min del, men om en månad kommer väl höstmörkret med stormsteg igen och då kan väl alla behöva en rallysnuttefilt! 😅

Skrivet av Freakon:

Det svåraste jag har varit med om, som dock är valfritt, är att låsa upp alla fusk i Goldeneye till N64. Fy fasen vad man fick nöta.

O ja! Kämpade i evigheter med att försöka låsa upp silver pp7 på tåget... Lyckades aldrig. Körde det för kanske 10 år sedan via emulator, på PC, med mus och tangentbord (något spelet absolut inte är anpassat för) - klarade det på första försöket!? Lite märklig känsla.

@Tinardirith & @LOVEMEISTER kul att ni fått roat er lite med detta provisoriska upplägg. Väl kämpat av er! Då var det inte helt menlöst. 😎 Själv brukar jag vanligtvis köra på helger och det har inte alls passat dessa veckor. Mina försök att köra på vardagar har slutat i krash ganska omgående... Noll fokus, noll ork.

Kör denna makapär till vardags och funderar på om det kanske tröttar ut samma del av hjärnan som behövs till att köra virtuellt rally - för hjärnan är helt mos om kvällarna. Eller så är jag bara gammal helt enkelt! 😅

Magni 25-meters teleskoplastare, materialkorg med förlängningsgafflar på sidan och en kranarm i korgen - för den som inte trodde sig vara intresserad.

Glad sommar FZDZ! Hoppas alla återkommer med rallysug till hösten! Hoppas vi hört något om EA WRC tills dess.

Efter ytterligare lite funderande och läsande i tråden skulle jag vilja framhäva en utvecklare; Rare. Balansen mellan apsvårt och svinkul som de ofta lyckas hålla är imponerande. Även om många av deras spel ramlat över och blivit lite för svåra! 😅

Skrivet av kebbe:

Racinguppdraget i Mafia var svårt på precis fel sätt. Mordiska AI-motståndare, en bil som kunde tappa hjul till höger och vänster för ingenting och fysik som kunde balla ur i vilken kurva som helst. Banan slutade med en snäv chikan följt av en skarpt lutande kurva som båda var ren fysik-RNG för att klara så man satt ju på helspänn hela vägen.

Får mig osökt att tänka på många av uppdragen i de äldre GTA-spelen (före 5) och alla uppdrag där man ska köra nån sträcka i ~20 minuter och först DÅ börjar svårigheterna... Alternativt att tiden innan det svåra är så snäv att det räcker att köra på en hamster för att man ska behöva köra om. Hade de bara haft en checkpoint efter den långa färden hade det inte varit nån fara, men när det enbart är repetitivt och tar tid. Urk!

För övrigt känner jag igen problemet OP nämner med C&C Remastered.. 🤨 Kollade video/walkthrough till slut men det var ju knappt att det hjälpte. Trasigt mer än svårt nästan.. Rejält nära att bara ge upp vid den banan.

reddit.com/r/GameDeals är bra att hålla koll på. Speciellt om man redan är på reddit..

Skrivet av SuBOnez:

Vi ansluter nog två tappra själar, hoppas vi hinner köra innan torsdag bara, men tack för att ni håller flaggan på topp under tiden!

Det är alltså 10h kvar.. Natten till torsdag! 🫣

Skrivet av Tinardirith:

Körde du åt helvete på SS02? Du försvann en minut i backspegeln trots att jag både voltade en gång och spann runt senare på samma sträcka.

Ja du det har jag fullkomligt förträngt! 😅 Det gick nog fullständigt åt skogen med punktering etc! Man är ju skapligt korkad som väljer Spanien, när man själv skapar grejerna, hah.. Diggar Tyskland, men Spanien är jag inte alls bra på!

Skrivet av SuBOnez:

Fan, det har kört ihop sig, vilka tider är det som gäller för serien som är igång nu? När roterar den?

FZDZ, denna tråd, har paus på obestämd tid. Jag har "lite slarvigt" slängt ihop en separat klubb för lite lättsam rally, blir inga fancy stats eller så. Men klubben "rally fans" som lite halvt tillhör r/simrally som @lerb länkade tidigare, den är lite väl hardcore för min del (10 sträckor som inte har nåt direkt sammanhang - jämfört med @lerb som alltid verkar snittsla en tydlig röd tråd mellan sträckorna). Så jag tryckte ihop fyra länder, fyra korta sträckor styck. Brytpunkt torsdagar 0:00 - men det är bara jag och @Tinardirith som kört, så jag gissar att det snarare var passande med ett sommar-break här! 😎

Skrivet av Tinardirith:

Trevligt! Men nu när jag joinade så står det att ansökan ska godkännas av en administratör.

Tack för att du uppmärksammar, måste ha missat att spara den ändringen! Nu är ni accepterade och NU ska den vara öppen.

Klubb för träning.

https://dirtrally2.dirtgame.com/clubs/club/449564 "FZ-folkrace"

Skapade klubb lite hastigt, ifall någon mer än jag känner att de vill ha en ursäkt att starta Dirt Rally 2.0 en stund i veckan. Sidan genererade det mesta av länder/sträckor - ändrade bara så att det enbart blev korta sträckor. Fyra länder/veckor, fyra sträckor per land, service efter två sträckor. Öppen för alla (ingen uppfattning huruvida det är "riskabelt" som i att det väller in massa andra knasfolk, men då slipper eventuellt intresserade vänta på nån form av insläpp). *up to 2000cc

Börjar förhoppningsvis vid midnatt, så skall vara körbart fr.om. 18/5 om jag förstod AM/PM rätt och såvida om nån tidszon spökar! 😁

Skrivet av Doed:

Om någon fortfarande saknar Sverige, Finland, Wales eller Tyskland DLC till dirt rally 2 på steam så är dessa nu gratis!

Aha! 75% rea på spelet läste jag nånstans.. Men de skänker bort DLC alltså? Delist imminent? 🙄

Tidsmaskinen är färdig, här kommer 80-talsvibbarna med några catchy textslingor:

Devil's Attorney

Skrivet av Nerox:

Alltså detta med bakhjulsdrift kommer jag aldrig lära mig känns det som.

Det kan nog va rejält klurigt med handkontroll.. Pump-gas är väl ett spontant tips.. När man svänger och gasar samtidigt, släpp efter gasen lite stundvis för att hitta gränsen mellan grepp och att det släpper. Rätta mig/komplettera gärna, ni andra.

Skrivet av mikel_83:

Tack för denna säsong, avslutningen gick inget vidare...punka i tredje kurvan, sprucken kylare efter besök i ett staket innan ss1 va till ända. Sen tog det slut under ss2.

Men jag glädjer mig ändå åt helgens debut som kartläsare där vi slutade som klasstvåa och totalnia av 60 startande.
Hoppas på många roliga dagar på grusvägar i skogarna under året.
<Uppladdad bildlänk>

Oj va häftigt! Och vilken bil! Något filmat? 🤗

Det var en sorglig historia. Nästan 8 minuter efter PV 😅 Utan vare sig problem med kyl eller motor.. Tror dryga 3 minuter efter toppen varit standard för mig i de flesta länderna.. På SS2 - under den absolut snabbaste sektionen, där lyckas jag toucha vägkanten, åker som konsekvens in i andra kanten som resulterar i: rotation i Z-axel, punktering och att jag blir ståendes på tvären (trångt a la Austin Powers*) ! På en vägsträcka där ni andra ligger i 200km/h 😬 Tiden på bara flög iväg! Sista sträckan var mest "inte DNF, inte DNF, inte DNF" så där tog också galet lång tid haha.

Grymt kört allihopa och som vanligt, så bra anordnat @lerb! Hinner vi med en säsong till innan "sommarlovet"? Nyfiken på hur planer/tankar går för framtiden med den här gruppen - hur det blir med kommande "uppföljare"/EA-WRC. Har Tommy Hamréus fått ett kontrakt för svenska noter? 🤞

*

Hrrm, vet inte hur jag ska göra denna gång. Brukar välja BMW på H3, lite safe. Men sett Renault i topp ofta och testade den - kändes helt okej, men gick över till Stratos och den gillade jag på TT, förvånansvärt lättkört med "rally technical" setup. Men när jag sen testade med två reservhjul i trunken så blev den precis så där oförutsägbar som en Stratos "ska" vara. Testade att höja 2mm och stumma fjädringen bak något för att kompensera men det blev absolut inte bättre. Så jag testade gamla goda BMW:n, men ugh så fel det kändes. 🤷‍♂️

Inte konstigt att två extra hjul har stor påverkan på en bil på 850kg, som redan har mittmonterad motor, men...

Skrivet av rosski:

Gick helt okej med enbart mindre misstag, kanske runt 20 sekunder på hela rallyt. Frånsett då slutet på SS2, kommer bort mig i noterna och bromsar alldeles för sent i en "höger 2 över krön" och river en hel del staket. Bilen håller dock ihop hyffsat och motorlampan tänds först på slutet av SS3.

Mekanikerna får jobba febrilt i depån och vi kommer övenens om att 1 minut penalty inte är värt det för att byta ut lampor och karossdelar som behövs för bara en sträcka i mörker. Men döm av min förvåning när vi med lite silvertejp och buntband lyckas få på extraljusen på huven.
<Uppladdad bildlänk>
<Uppladdad bildlänk>

Ordningen återställd när trion rosski, Baklastarn och jag kört lördagsrace 😅 Jag brukar offra en "quick fix" på body när det krisar där, belysning i mörker är rätt mycket värt! Haha..

Höll mig mitt emellan er.. Enda gröna sektor jag fick på SS1 var när jag just hade utfört en dubbel-rull! Vad sysslade NI med på den sektorn undrar jag!?

I vätan gick det att hänga på Baklastarn men efter service sa det bara tjoff - och hej vad långt efter jag hamnade.. Men sen måste ha skett en olycka för'n på SS6?