Inlägg av Oktagon

Inlägg som Oktagon har skrivit i forumet

Skrivet av Javas:

Hur kom det sig att Ps4 släpptes i Japan senare?

Har inte full koll, men antar att det är för att de hade svårt att tillverka tillräckligt många, julhandeln är viktigare i andra länder, samt att de räknar med att vinna hemmamarknaden ändå.

Skrivet av Flugsaft:

Det är bara en fiende. Fienden om jag fattat rätt kan dra runt o käka andra djur osv så han blir större. 9 meter kan han bli som störst. Den som är fienden får uppgifter med som tex: "Slå ut strömmen" etc

Japp, men människorna antar jag tvingas slåss mot övriga AI-djur också, så en människostyrd fiende och ett antal "critter".
Mer info i en annan artikel från samma sida som i artikeln: http://mp1st.com/2014/01/09/information-evolve-surfaces/

Gratis valve-spel får mig att undra om det kommer en patch med hattar snart.

Skrivet av caelestis:

Rätt uppenbart att det är en låda.

O = SteamOS
[O ] = ???
O+O är lite intressant dock. SteamOS + ... Source2 kanske? Ge verktyg till utvecklare känns som ett måste vid lanseringen av denna plattform.

---

O = SteamOS
Min gissning
[O ] = Ser ut som låda runt OS, så lutar åt SteamBox.
O+O = Ser ut som två OS, någon form av sammanlänkning, såsom streama spel och annat till SteamBox med högre kvalité än inbyggda hårdvaran klarar.

Skrivet av T3:

Intressant att dom lyckas göra ett spel som ser 15 år gammalt ut Fast Tex Murphy-spelen handlade aldrig om grafik, story, skådespeleri eller välskrivna dialoger... Men såpigt och putslustigt var det allt.

Hehe, där ser man, har inte hört om serien förr så trodde att det var en recap av de gamla spelen.

Ps2 hade stöd för 8 kontroller, Ps3 hade stöd för 7st, Ps4 har 4st, undrar om Ps5 har max 2st och sedan blir det bara singleplayer framöver...
Skämt åsido så känns det som en fånig begränsning (undrar vad det är som gör att de bara har max 4) även om antalet spel och tillfällen inte är så många för fler kontroller så är kan det ändå vara roligt att kunna köra 3mot3 på t ex Fifa.

Skrivet av Annanaz:
Skrivet av Boomer:
Skrivet av Annanaz:

Moba + Z = Zomba?
Borde det inte vara ZMOBA.

Fast jag vill minnas att dom kallar det ett Zombie Online Multiplayer Battle Arena.

Det är ungefär som att säga "det är inte ett MMORPG Det är ett OMMRPG" Online massive multipl... Fan håll er till standarden.

Namnet är ologiskt i vilket fall, kan vi inte hitta på ett mer beskrivande namn på genren till exempel LD (Lane defence) eller något liknande.

Gulligt med namninsamling mot online-kram...

Det inte är utan att man undrar hur det gick så fel, men bra att de rättar till mer och mer, med ett släpp av en rejäl expansion så skulle de kanske kunna vinna tillbaka en del av spelarna. Tyvärr så innebar spelets allt för många designbrister att varumärket Blizzard fått sig en rejäl törn. Visst, spelet är ganska hyfsat på många plan men samtidigt långt ifrån vad man hade förväntat sig av ett företag som har stått för kvalité och genomtänkt spelarupplevelse.

Kallar verkligen utvecklarna detta för dlc, eller är det bara i rapporteringen som uttrycket används istället för patch?

Servern nere igen... :/

Som någon nämnde tidigare så är det konstigt att inte fel server som standard nämnts. Det gäller inte bara de som körde betan, har även hört att det blivit fel åt andra hållet och att kanadensare hamnade på EU-servrarna.
Jag är glad att jag själv slapp det men ett antal bekanta råkade ut för det.

Såg intressant ut men av vad jag kunde se så hade karaktärerna inte så speciellt varierande attacker. Närstridskillen gick mest fram och högg och emellanåt gjorde en spinn. Ni som spelat, hur är det? Blir det enformigt eller är det mer variation i stridsmomentet än vad det såg ut att vara? (Jag tycker alla spel i genren lider av det problemet i varierande grad, men hoppas att nyare spel blir bättre i den aspekten. )

För att följa på i sport-debatten så tänker jag länka till wikipedia-artikeln om sport:
http://sv.wikipedia.org/wiki/Sport
Det är som flera redan sagt i tråden att det har skett en språklig förväxling mellan sport och idrott. Ett bra exempel på att ordet sport inte bara syftar på idrott är begreppet frågesport.

Tack för en mycket bra och intressant intervju FZ, mer sådant!

Skrivet av yarre:

Nyfiken på vad prispengar ligger runt för en större vinst i Sydkorea? Kul intervju, inte speciellt intresserad av starcraft men tycker det är fascinerande med esport.

Den listan stämmer för förra året, men det ändrades 2011 med en bredare fördelning.
Team liquids wikisida är en mycket bra samlingssida för Starcraft2-relaterad information, länkar till de olika GOM-säsongerna och deras resultat och prispengar finns här:
http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/GOMTV_Global_Starcraft_...

Om de nu tänker anpassa spelet så att det blir direktstyrning på konsol så skulle de kunna passa på att lägga till wasd-styrning till pc.

Skill-systemet verkar bli bra, skönt att inte vara låst till en spec. D2-systemet gillade jag inte, räkna och slå upp mm för att det skulle bli bra. Mycket trevligare att få välja spelstil mer själv och inte känna sig låst av att det kommer skita sig senare utifall man klickat ut talangpoängen utan en tydlig plan.

Antalet förmågor ser också ut att vara bra, så länge de skalar väl så ser det ut att vara mer än tillräckligt. Max sex stycken aktiva skills tyckte jag lät lite, dessutom har man färre än det ganska länge, men det kanske blir bra ändå.
Jag hoppas lite på att striderna ska bli som i BLC, fast diablo verkar fortfarande att ha klicka för att gå så det blir nog inte så.

Bomber vinner, men jag behöver ingen voucher eftersom jag nog inte kommer kunna se dem live med tanke på tiden. VODs hade varit nice.

Påbörjat och avslutat: Serious Sam HD: The first encounter.
Dags för andra delen!

Skrivet av Dave Lister:
Skrivet av Poncho:

För övrigt kommer det än en gång att finnas en hardcore-svårighetsgrad där ens karaktär dör permanent.

Är det bara jag som läser detta som "så svårt att man bara dör och dör och dör och dör, hela tiden" istället för att "du dör en gång, och din karaktär är då död för alltid"?

Tror du förväxlar permanent med perpetuellt.