Inlägg av Luciphear

Inlägg som Luciphear har skrivit i forumet

Vill så gärna ha ett tredje spel!
Ett önskemål jag har ifall de vill hålla sig till RTWP är att utöka AI:n och göra så vi kan skräddarsy den betydligt mer, likt Dragon Age Origins, kanske t.om steget längre. Jag ogillar att behöva pausa om och om igen men jag älskar samtidigt att se allt utspela sig samtidigt. Jag hade verkligen gillat tempot ifall det handlade mycket om att jag skulle skapa beteendes-profiler åt mitt party som jag kan skifta mellan beroende på situation, istället för att manuellt behöva pausa och beodra dom var gång.

Pausandet är nice för mer niche och oförväntade situationer imo.

Gillar Turn Based också, nog det simplare alternativet, men jag önskar ibland att jag kunde se alla karaktärerna kasta magier, slåss och se pilar flyga över stridsfältet i realtid liksom.

Skrivet av Hanzo:

Jag spelar helst ändliga spel.
- Spel där man kommer i mål.
- Spel där det rullar End Credits i slutet.

Spel såsom Baldurs Gate, The Witcher, The Messenger, Dark Souls, Nioh osv.

Jag tycker inte att alla spel är bortkastade timmar. Det är specifikt spel med oändliga upplägg såsom Diablo och MMORPGs som jag inte finner tilltalande längre. Om ett spel har system såsom "dailys" i WoW och Genshin Impact så är det en röd flagg för att spelet i slutändan bara är en tidstjuv och bortkastad tid, i mitt tycke.

Ganska lustigt för jag har gått helt motsatta riktningen. Jag brukade ogilla Live-services när jag var yngre och ägna mestadel av min tid till som du beskriver de, spel där man kommer i mål.
Nu tröttnar jag oerhört fort på det och finner sällan lusten eller viljan att fortsätta spela sånt om jag inte spelar tillsammans med en vän så det är en delad upplevelse, men även då ägnar jag helst min tid till lIve-services. Jag har inga problem att sluta upp med att spela ett live-service där emot om jag tröttnar och förlorar hopp om dess utveckling där emot.

Jag tror stor del handlar just om hur jag engagerar mig. Jag gillar att följa communityn och developer-updates liksom. En stor anledning till varför jag älskar FFXIV, Destiny 2, Warframe och så vidare är just hur de kommunicerar med sin community. Jag hype:ar ofta upp mig inför Tennocon, Fanfests etc. Ibland går det snett och spelet lider, då kollar jag ofta på hur utvecklaren väljer att besvara kritiken och problemen som uppstått - vilket är en avgörande faktor om jag vill fortsätta spela eller ej. Jag älskar känslan av att det är i utveckling och det hela tiden går framåt.

Kommer antagligen plocka upp det och spela med bror samt en vän när UE5 uppdateringen släpps. Spelet är lite scuffed men vi hade skitroligt att klara uppdraget på det svåraste helt i stealth under betan.

Skrivet av ProPain:

Jepp, du kan starta en friends only lobby.

Nice, tackar!

Kan tänka mig kika på det först när DLSS och FoV-slider är ute.

Märkte att i betan kunde man aldrig välja att queue:a upp som ett premade team med polare utan att undvika randoms. Går det(eller är det meningen att fungera antar jag) att skapa ett privat-party nu vid release?

Jag kan förstå att man är eller var besviken, så som om det vore på ett spel eller ett företag, men jag finner ingenting mer tröttsamt hos en människa när de vägrar släppa taget om sitt hat för något.

Tar Unity som exempel då det är väldigt aktivt just nu. Jag förstår att folk känner sig svikna, irriterade, förnedrade och så vidare, och jag anser definitivt att allt väsen har varit rättfärdigat även om jag personligen inte velat bidra till det.

Unity har gått ut och rättat till nästan allt som folk hade problem med och nu verkar det fortfarande vara några som får för sig att hålla kvar i sitt hat och avsky så pass starkt att de försöker övertala andra till att byta motor. Det är ju lika irriterande som att ha Jehovas Vittne på dörren och försöka övertala dig till deras tro; Jag är inte intresserad..
Lägg energin på den motorn ni valt att byta till, bidra till den communityn, gör någon nytta istället för att sitta och spy galla på något ni uppenbart inte bryr er om? Vart finner de energin?! (Jag är t.om. villig att slå vad på att majoriteten av de som gör väsen kommer aldrig släppa ett spel oavsett vilken motor de använder, men det är bara grundlös spekulation liksom.)

Jag anser mig själv vara en person som alltid förväntar mig det värsta men nog känner jag inte mig som det när jag läser vissa personers inlägg alltså.

Sims var redan vidrigt dyrt. Jag hade sagt att det gör knappast någon skillnad vid detta laget pågrund av priset ändå men gissningsvis blir det bara ännu dyrare nu då.

Hade kunnat tänka mig spela det ifall det fanns multiplayer i samma hushåll eller kvarter, annars avstår jag antagligen. Kanske testar det liksom, why not, men sannolikt inte mer än så.

Skrivet av dTexN:

2080 så är väl inte det nyaste direkt 😅

Hmm, alright. Sitter på ett 2080 Ti så det ger ändå en liten aning om vad jag bör förvänta mig. Tror det finns en mod på Nexus för att få igång DLSS stöd också, vilket kanske hjälper lite men har inte bekräftat hur effektivt det är riktigt. Tack!

Skrivet av dTexN:

på 3440x1440 med 75% scaling

30-40fps

Gpun på 98%
och cpun 50-60% :') nytt grafikkort alltså...

Vilket grafikkort? Sitter nämligen på samma upplösning (men har ej spelet).

Subscribe:ar någon gång hit och dit liksom. Planen just nu är nog att resubba in mot den senaste patchen innan Dawntrail för att göra all story och så vidare. Har annars inget emot att vara subbed om jag har en raid grupp men ingen som verkar intresserad av det just nu bland mina vänner så avstår. Kollar istället på när en vän spelar genom spelet för första gången.

Skrivet av Alexraptor:

Var mycket roligare med spelsläpp när man inte behövde "ha tålamod".

Kom hem från skolan på Fredag, och där låg paketet på bordet och väntade. Allt man behövde göra var att stopp in skivan, installera och sedan tuta och köra. Härliga tider!

Haha, önskar att jag kunde hålla med men det är inte alls så jag upplevde det.
Ibland, visst, men det finns även minnen av flera gånger där saker inte gått som man önskat. Besvikelser och problem har alltid varit en faktor.

Tycker det är betydligt bekvämare idag, ärligt talat.

Började en ny sparfil som Dark Urge. Inte för att spela som en ondskefull karaktär av något slag egentligen, men för att spela som en god karaktär med intrusive thoughts bara. Hittills fan så mycket roligare än min andra sparfil faktiskt. Skrattat som fan till vissa saker för så sjuka de är, haha.

Skrivet av noreason:

Fullpris spel, med fullpris expansioner varje år med 4 st battle passes därimellan + ingame store.

Av ren princip skulle jag aldrig lägga ett öre på sån skit oavsett hur bra spelet påstås vara.

Each to their own, personligen har jag inget emot det om det landar på ca €30-40 och inte högre (likt Destiny 2).
Nu är jag i och för sig en sån som gillar Live-service spel och allt sånt där. Om ett spel är fullpris eller ej har noll betydelse för min del.

Ser så vansinnigt mycket fram emot Soulframe! Väldigt imponerad.
Spelar fortfarande Warframe (gjort sen closed beta typ). Har haft några års uppehåll ibland men återvänt då några vänner blev intresserade och har kul med det.

Minns sist de visade Soulframe och det såg väl okej ut men tydligt att det var tidigt i utvecklingen liksom. Jävlar vilken förbättring det blivit. Att Warframe fortfarande går framåt samt att DE verkar älska sina produkter och arbetssätt hjälper mig att känna mig hoppfull också.

Jag bryr mig inte om utvecklingen går snett ibland, vad jag väljer att döma spelen efter (särskilt Live-services) är hur de väljer att hantera problemet, vilket jag tycker DE har bevisat sig kunna göra.

Kvalité, visst.

Skrivet av trickeh2k:

Det hade absolut inte varit bättre för spelarna, det är ju konsumenterna och hade varit de som lidit mest. Utan konkurrens finns det mindre innovation och priskonkurrens så klart. Jag förstår det ur utvecklarsynpunkt, men då går det väl att dra det längre och säga "bara en spelmotor, bara ett cad-program, bara en tillverkare av gpu:er" osv, osv.

Någon får rätta mig om jag har fel, men han minns väl tillbaka när de bara utvecklade spel för Playstation som en tid som inte var lika svår att sy ihop.

Nu säger han i och för sig inte att det bara bör finnas en utvecklare, en spelmotor, en tillverkade av GPU:s bara, men bara en platform. Det hade sedan kunnat finnas flera tjänster på den platformen; Steam, Epic Games, EA Play, Battle.net och så vidare. Tror inte det handlar om att det 'bara ska finnas ett' av var sak.

Jag tror det ställer till lite med att Sony har sin platform, Xbox är sin sak och Nintendo en annan när det kommer till exklusiviteter och utveckling. Åter igen, tycker inte det ska sträckas ut bortom det han snackar om; platformar. Konsoler/PC och så vidare. Vad för tjänster som finns tillgängliga på den platformen är en annan fråga.

Gillar spelet men det finns vissa saker jag önskar hade gjorts bättre:

  • Göra companions mindre överkåta i sin dialog (främst i sin camp). Alla hade inte heller behövt vara bisexuella.

  • Låta oss byta mellan karaktärer under dialog. Jag hade gärna kunnat se en annan karaktär i sitt party kunna bidra till konversationen om de har något att säga som passar deras bakgrund (till exempel Wyll som Warlock etc).

  • Hade velat ha 5 party member slots istället för 4. Nåväl.

Har inte fått chansen att spela det tillsammans med vänner men det verkar utmärkt för det!

Det enda jag kommer på som faktiskt stört mig hittills är att companions är alldeles för överkåta av sig. Det känns som att jag behöver anstränga mig för att undvika att kåta upp mina companions, särskilt de manliga karaktärerna i alla fall. Det verkar som att 3 av 4 alternativ är ibland att på något vis stöta på dom? Astarion kan jag förstå är lite som han är men det kändes jävligt konstigt när Gale kåtade upp sig mot min karaktär (som av någon anledning verkade tycka om det trots att jag inte valt det) och jag hade fram tills dess varit ganska dryg mot honom. Efter jag lyckats ta mig ur den situationen gick jag för att snacka med Wyll och även där blev det plötsligt att våra karaktärer var kåta av sig. Lägg ner för i helvete, jag vill bara kunna ha ett normalt vänskapligt förhållande utan att det slutar med läpparna runt varandras korvar!

Det har fått mig att undvika att prata med dom en hel del...

Tycker faktiskt att FFXIV gjort ett bra jobb med många, särskilt Emet Selch. Gillar inte "evil for the sake of being evil" villains riktigt.