Inlägg av Fatherbrain

Inlägg som Fatherbrain har skrivit i forumet

När kommer det första Metroid-setet???!?!

Följt AVGN sedan början och tyckte dom första två åren att det var det roligaste som gjorts, det var ju nåt helt nytt och kändes både fräscht och frigjort på ett sätt som var uppfriskande.

Sedan är det ju som många redan skrivit så att det är svårt att få saker att förbli relevanta och även så med AVGN, det har gått upp och ner, men avsnitten kommer ju så pass sällan att det ändå fortfarande funkar att se dom även om jag oftast bara småler lite numera och mest för att jag gillar James som person.

AVGN-Filmen var ju katastrofalt dålig och sedan har väl i varje fall jag (44år) kanske växt ifrån det allra mest pubertala (this is bullshit, eviga svordomsharanger osv).

Skrivet av DieZe:

Jag har svårt att se värdet ja. Tycker värdet försvinner helt när konsolen inte har någon som helst känsla av att vara premium, bara massa billig plast, dåliga handkontroller, online del som är förlegad, fult UI, dålig prestanda osv osv. Exklusiva spel i all ära men jag vill gärna kunna uppleva spelen någorlunda bra, standarden hos människor har ju förhoppningsvis ökat någon sen 91, men jag kanske har fel.

Du är ju såklart välkommen att ha din åsikt, men har du hållit i en OLED Switch? Grymt exklusiv känsla tycker jag. Kanonskärm och snygg formfactor, både dockad och handhållen.
UI't och onlinedelen kunde väl vara bättre, men det funkar ju problemfritt och finns ju där.
Sedan är det ju helt fantastiskt vad snygga spel Switchen ändå har i sitt bibliotek, tycker personligen att vi nått en slags punkt där ny prestanda inte gör så mycket skillnad längre. Visst, det kunde gå att köra i högre FPS och i högre upplösning men jag tycker helt ärligt att det duger bra som det är och skulle Switch vara den sista Nintendokonsolen som nånsin gjordes, så skulle jag med glädje fortsätta spela på den så länge det kom nya spel.
Med allt detta sagt så tycker jag liksom många andra att det hade varit schysst med en ny Nintendokonsol som inte är bärbar med bättre prestanda och ett vettigt pris utan att behöva betala extra för liten formfactor och en skärm jag sällan använder. Men det kommer ju inte att ske efter succén med switch.

Skrivet av Sebastian Lind:

Äh, jag hade gärna tagit en uppiffad CT-variant, faktiskt! Osannolikt att det kommer, dock. Ännu mer osannolikt med en FF VII-remake-variant. När t om FF VII R2 bombat finns det nog ingen chans för ett så smalt IP som Chrono-serien.

Medhåll om FF. Det var nog min absoluta favoritserie från 1 till 10, men har inte brytt mig om nya FF-spel på typ 20 år vid det här laget. Efter Sakaguchi drog och Square slogs ihop med Enix tog serien en helt annan riktning än vad jag hade hoppats på. Oh well, tur att man alltid har DQ att lita på.

Edit: vi har ju DQ 12, 10 Offline och 3 att se fram emot! DQ3 är ju ett av de mest klassiska jrpg nånsin så det ser jag verkligen fram emot att spela om. Vilket 10/10-spel!

Jo, håller med. Chansen blir nog än mindre nu när Rebirth inte gått så bra tyvärr precis som du säger. Sedan vet jag inte om CT är så smalt, är ju trots allt ett av de mest hyllade spelen i historien. Men allt är ju relativt, det är ju inte CoD.
Ja DQ3 ska bli kul att testa, aldrig spelat det. Hoppas dom moderniserar det lite som med andra remasters och remakes med snabbare levling och att man slipper grinda massa random encounters, för det håller inte längre för mig.
Men det finns ju hur mycket bra rollspel som helst att se fram emot (host Refantazio host), så det går ingen nöd på oss trots FF's kräftgång.

Skrivet av Sebastian Lind:

Jag tänker att det nog inte är realistiskt att hoppas på mer än 300 000 - 500 000 ex världen över, för den här typen av remasters. Live A Live har sålt i 500 000 ex enligt Wikipedia, vilket måste ju sägas vara riktigt bra för en remaster av ett hyfsat okänt (utanför JP iaf) SFC-spel. Sannolikt är ju de här titlarna rätt billiga att producera, men till det kommer ju opportunity cost osv vilket gör att det verkar som de hellre jagar 10m+-säljarna istället för att satsa på relativt säkra men kända kort. Det är antagligen det kommersiellt bästa valet, även om jag hellre hade sett fler "småproduktioner" personligen.

Just CT har ju återsläppts så många gånger nu så det är kanske svårt att trumma upp hype för det igen. Men visst, CT i 2DHD vore ju minst sagt läckert.

Det är lustigt det där med deras försäljningsmål. Tidigare, när de fortf ägde flera västerländska studios, var det som att de konstant alltid var besvikna på Eidos/Tomb Raider mm mm, oavsett vad de sålde. Samtidigt kritiserade de sällan sina "egna" produktioner, även om de inte alltid satte försäljningslistorna i brand heller... FF XVI har ju varit en rejäl besvikelse, kommersiellt. FF7 remake del två också. Särskilt i Japan har ju FF-serien totalt imploderat, tyvärr.

Chrono Trigger är ju ett av dom vackraste pixelspelen som gjorts, så att göra en 2DHD-version känns ju rätt meningslöst. Tacka vet jag en remake/imagening i FF7 anda!
Sedan är jag nästan glad att höra hur dåligt FF går i Japan för jag gillar heller inte FF och har inte gjort sedan XII (förutom 7 remake då). Vill jag ha action så spelar jag Devil May Cry. Tycker helt dom tappat känslan för vad som gjorde FF bra en gång i tiden. Trist!
Dragon Quest XI var ju bra dock, så hoppas XII kan hålla facklan där.

Skrivet av Tamazin:

Albion (Av Bluebyte 1995)

Menar du detta? Tyckte också det var häftigt som tusan när det kom.

Japp!

Trodde för ett ögonblick att det hade nåt att göra med ett gammalt PC-RPG som hette Albion som jag spelade i mitten av 90-talet och gillade som f-n. Minnen...

Skrivet av Jonas Vågström:

Skillnaden mellan Raidens dräkt och EVEs utstyrslar är att den förstnämnda passar bättre in i den fiktiva värld som målas upp. Den känns mer rimlig i min bok. På samma sätt kritiserade jag inte karaktärsdesignen i Bayonetta III då jag recenserade det spelet. Där passade det uppskruvade framställningen in medan jag upplever att den inte gör det i Stellar Blade.

Jag har ingen annan agenda annat än att jag vill skriva informativt och underhållande om vad jag personligen tycker om ett spel. Min förhoppning var, precis som du skriver, att folket skulle läsa recensionen själva för att avgöra om kritiken är något man skulle störa sig på.

För, än en gång, i texten lyfter jag mina problem med karaktärsdesignen och menar i samma andetag att folk kan bortse från vad jag tycker om man är av en annan åsikt. Så lite påverkar det helhets upplevelsen av spelet.

Även om karaktärsdesignen varit bättre så hade det inte varit en 5a, det finns fler saker som ligger spelet i fatet och de framgår i texten.

Imponerande hur du orkar svara alla idioter som uppenbarligen inte ens har läst din recension. Mitt råd är dock att du bara ignorerar dessa och istället lägger din energi och tid på att svara folk som har faktiska frågor eller åsikter som går att bemöta.

Skrivet av Sim:

Förutom perspektivet så är ju No rest verkligen inte en diablo-like.

OK,
då får jag be om ursäkt. Det är så jag tolkat det i de artiklar jag läst och videor jag sett. Men jag har inte spelat det själv.

Jäkligt bra spel, det jag har spelat (knappt en kampanj).
Mysigt och utmanande!

Skrivet av Gen:

Frågan är varför de valde att släppa det som Early Access? Ori släpptes väl inte som EA?

Det är ju väldigt olika sorters spel, en Diablo-like som "No Rest" kräver ju väldigt mycket mer i form av balansering och lootdrops i rätt mängd etc. Så Early Access kan nog hjälpa väldigt mycket i utvecklingen av ett sådant spel.
Sedan är det ju säkert också så som många skrivit innan mig att det kanske behövdes mer finansiering under resans gång.

Skrivet av Molotov:

Hur är Secret of mana remaken egentligen? Har kollat många ggr men aldrig slagit till. Hört så många blandade åsikter att man dragit sig för att inte vilja få en dålig upplevelse och dåligt minne av ett spel jag verkligen gillade på sin tid.

Bara min åskit, men den remastern/remaken är sämre än orginalet. Ful och plastig grafik och inga förbättringar alls att tala om. Sedan får jag väl erkänna att jag aldrig gillat orginalet supermycket heller. Ett ok spel med skitsnygg pixelgrafik. 3/5. tacka vet jag FF6 & Chrono Trigger, det var grejer det.

Men annars var Trials of Mana (remaken av Secret of Mana 2) betydligt trevligare och snyggare! Om du ska testa nåt av dom så ta det först, klart bättre version.

Skrivet av gundemannen:

Fortsätter vidare med Rise of the Ronin, men väldigt glad att jag lånade på biblioteket, verkligen inte värt pengarna då knappt är ett 3/5 spel. Men i brist på annat så…

Hur är det möjligt att "ha brist på annat" i spelvärlden nu för tiden? Själv har jag säkert 500 spel i min backlock som jag skulle vilja ge min tid om jag kunde.

Hade dom inte placerat ut lite gaming-parafenalia bland grejerna så hade jag aldrig kunnat se att det var en speciell "gaming-prägel" på sakerna. Trista.

Blä för Joken! Visst har han varit med i spel, men han är en filmskurk! Och vilket spel är han med i och är så bra? Arkham? Usel i ett fantastiskt spel.
Batman till NES, cool men med i en slutbossfight och inte mycket mer.
Håller också med många om att G-Man är trööökig! Leve Kane!

Skrivet av batteridriven:

Också ofattbart att man tvekar på om Hitler (!) verkligen är den bästa skurken

Jo, men omröstningen handlar ju inte om skurkar i verkliga livet och som spelskurk känns han som en medelmåtta!

Spelade World of Warcraft från beta till WoD under 10 år ungefär och spelade jävligt mycket! När achievements implementerades i slutet av Burning Crusade (om jag minns rätt) så blev jag fast direkt, sedan var jag nog topp 5 på min server i typ sju år. Tyckte det var sjukt kul som sidosysslor till raids och pvp (som också hade achievements),
Sedan kom livet emellan med sambo, barn och hus, men jag ångrar inte alla tusentals timmar jag lagt på det för jag har nog aldrig haft så roligt i ett spel. Med det sagt så skiter jag i achieves i alla andra spel för jag har gjort mitt så att säga.
Men hela den här sjuka subgenren av spel som bara finns för att ge folk achievements är ju total galenskap tycker jag. Fattar att det är coolt att platinuma Elden Ring eller nåt för "bragging rights", men att bara få en högre score tack vare nåt icke-spel är ju sorgligt och osunt.

Ofattbart att Handsome Jack slog Mother Brain (dålig stämning hemma nu)!

Skrivet av Fredede:

Galet mysigt spel, men det blir tyvärr väldigt repetitivt efter de första ~10 timmarna. Och spelets progression-system är tyvärr uppbyggt för att man ska grinda uppdrag i dussintals timmar, men dit kommer man inte komma om man, som jag, har låg tolerans gör repetition.

Beredd att hålla med, hade väldigt kul i början men sedan blev det enformigt och repetitivt.

Köpt massor av spel som jag antingen inte spelat alls eller bara testat, men det är ok. Nu är man ju vuxen och har råd och det är skitsamma. Värre var det back in the day.
Minns särskilt Gods till SNES, såg så fett ut på bilder i olika tidningar så jag beställde det i nån apdyr postordershop (undrar om det inte var den som han som är VD för Embracer nu drev), tror det kostade 699 eller 799 kr och det var 1992 om jag minns rätt (ca 1400kr i dagens penningvärde). Hårt för en 13åring som hade råd med typ ett spel om året och aldrig fick några av sina tvspelshatande päron! QQ