Inlägg av Kapten N

Inlägg som Kapten N har skrivit i forumet

1
Skrivet av WargH:

Det borde helt klart lagstiftas så att gamla spel kan bevaras för framtiden. Tänk om andra konstformer hade fungerat som spelindustrin? "Endast 13% av alla filmer/musik innan 2010 går att få tag på och se/lyssna på lagligt sätt. Folk hade gått man ur huset.

Fast filmer och tv serier har tyvärr också problem idag. Ifrån Sverige så é det inte mycket du kan längre köpa eller se. Tecknat é jäkligt mycket som inte går att få tag på, ännu värre om du vill ha det på svensk tal med originaldubbning. Inte lätt att ladda ner heller. Många sitter på sina guldgruvor för sig själva då det é för stor risk att lägga upp på till exempel piratebay. Det é lättare i USA såklart, men det finns säkert väldigt mycket som inte går att köpa eller se där också.

Tänk om det kunde vara lika lätt som med musik. Det finns ju knappt någon musik som man inte kan lyssna på.

Skrivet av Mulisha_:

Ska man köpa en biljett via ex. Filmstaden så går den på 150kr i runda slängar. Sen så kanske man kan vänta i nån månad och hitta nån biljett billigare någon annanstans. Sen får man faktiskt inte ha med sig ”eget” snacks till biografer. Står klart och tydligt överallt, om det inte finns hälsomässiga skäl för det. Tycker faktiskt det är lite oskönt av människor att fuska med det.

Bättre att stödja verksamheten, väldigt många biografer som fick stänga ihop under covid. Är ju typ godiset dom tjänar pengar på. Så om man forfarande vill gå på bio om 10 år så borde man köpa sitt godis där.

Köper man direkt via filmstaden så kostar det ca 150kr ja. Men jag köper alltid mina via hyresgästföreningen. Det finns andra ställen man kan köpa billigare biljetter via. Angående eget snacks så vill jag köpa vilket snacks jag vill och i vilken storlek jag vill. Filmstaden har ett väldigt smalt och väldigt dyrt utbud. Om filmstaden skulle ha ett sådant förbud på riktigt så hade de förlorat väldigt många kunder.

Skrivet av vamp:

Biljetten kostar i runda slängar 150 kr, vad du ska äta/dricka väljer du helt själv.

Jag har aldrig betalat över 100kr för en biljett. Ok, kanske när jag såg Avatar med 3D. Men då det var en dålig erfarenhet för mig så har jag inte sett på 3D eller imax efter det. Det finns alltid kampanjer med biobiljetter. Hyresgästföreningen har till exempel för 95kr styck. Om man har med eget snacks så blir det inte så fasansfullt dyrt. Men jag förstår om man é en familj.

Skrivet av laboule:

Tror ni Switch 2 hinner komma innan/samtidigt?

Verkligen inte. Nintendos nya konsol kommer förmodligen tidigast 2024. Med tanke på pandemi och komponentbrist så é det ingen idé att lansera en ny konsol för tidigt och dessutom säljer Nintendo switch fortfarande otroligt bra. Den där pro konsolen verkar bortkastad, förmodligen pga pandemi och komponentbrist. Det skulle bara vara svårt att ha tillräckligt många att sälja. Annars tror jag faktiskt det hade varit ett bra alternativ innan en ny konsol.

1