Inlägg av MuminPappan

Inlägg som MuminPappan har skrivit i forumet

Problemet med att spela spel på telefonen kvarstår, med dessa spel lär du få en batteritid på en halvtimme. Streamar du så drar det betydligt mindre ström

Det går ju sedan tidigare att streama spel till en mobil enhet, så detta känns bara onödigt dyrt. Med t ex GeForce now kan man spela nästan hela sitt Steam bibliotek på vilken telefon som helst. Så än en gång känns det som Apple går åt fel håll.

Jag brukade lyssna på hans podcast när jag var "xboxare" han var väldigt involverad och informativ att lyssna på.

Jag hoppas verkligen att man kommer kunna låsa sitt konto med någon kod nästa generation. Som det är nu kan barnen utan vidare gå in på min profil och radera sparfiler för glatta livet...

Jag hade antagligen lagt mer pengar på fiskegrejer. Vilket jag iofs redan gör på sommaren då jag knappt spelar någonting. På vintern Blir det att jag sätter mig framför datorn när barna lagt sig och spelar lite the Hunter, the Angler, Fisher online eller något annat lugnande spel. Hade jag inte gjort det hade jag antagligen lagt mer tid på min Koi odling och haft fullt med akvarium i hela huset...

Är det streaming only så hoppas jag på ett pris som matchar Chromecasten. Eller ja.. kanske till och med billigare eftersom det antagligen inte kommer gå att casta Tv tjänster på den

Skrivet av robbis:

Beror ju på vad man anser är bästa alternativet... infrastrukturmässigt så var nog stadia bättre, medans xbox har fler titlar men sämre infrastruktur.

Jag syftade på nu när stadia lagt ner.

Gillar man Cloud Gaming så är Xbox bästa alternativet. Dessutom köper de ju på sig hela spelindustrin så man sitter nog säkrast på den sidan.

Själv gick jag över till Steam, då jag gillar fiskespel och jaktspel mm.

Spelen var som bäst när man var ung och hade tid att spela dem...

Skrivet av Freddan:

Har testat hos en kompis och på sätt och vis är man imponerad av hur bra streamingen fungerar.
Men trots detta förstår jag fortfarande inte riktigt poängen. Varför inte bara köra Xbox Series X och betala för gamepass. Om man vill kan man ju köpa spel billigt på rea emellanåt också. De flesta har råd om man prioriterar spel som nöje tänker jag. Upplever det som billigare att spela än att göra annat - om man inte bokstavligt talat stirrar in i en vägg hela dagarna förstås.

Skillnaden är väl att Xbox series x kostar ett antal tusenlappar och sen ligga och betala för gamepass på det. Stadia behöver man ju inte betala för.
Antingen ser man det som en gratis konsol i målnet man bara köper spel till
Eller så prenumererar man på pro för 99 spänn och får några gratis spel i månaden.

Skrivet av jehuty:

Google har allt med det att göra. Om google inte lyckas sälja konsoler kommer inga spelföretag vilja investera i att släppa sina spel till Stadia.

Google säljer inte konsoler, det är ju tydligt att ingen vet vad Stadia är, poängen är att du inte behöver köpa någon konsol. Bara att logga in och spela. Så det hänger helt på speltillverkarna.

Skrivet av jehuty:

Släpps så få nya spel till stadia att det blir en nyhet?

Jag undrar på riktigt, det här är inte kritik att ni skriver om det

Det är väl speltillverkarna som måste bättra sig, Google kan ju knappast göra något åt saken om det inte släpps några spel till det. Däremot har jag hört att indiespel går väldigt bra på stadia.

Skrivet av Gungnir:

Då har jag beställt min andra premier edition. Kan man koppla in två kontroller samtidigt och spela couch-coop i något spel?

Japp, det fungerar alldeles utmärkt har bara provat pikuniku och cake bash dock.

Kanske lite off topic, men har Nintendo fixat driftingen i kontrollerna? Vår är ospelbara och nya kostar ju en hel del, vill ju inte att samma sak ska hända en gång till. Hur löste dom det med switch light? De går ju inte ens att byta?

Man kan tydligen förbättra fps, drawdistance och grafik på ARK via consolen på Stadia:

https://youtu.be/nGXRkMoyUDk

Skulle inte riders republic släppas idag?

Edit: såg att det var framflyttat.

Trevligt, skulle dock vilja se mer om vad man gör på vintern. Mer än att snöröja då.

Skrivet av Oakenborn:

Någon som spelat Farming Sim 19 som kan säga om fordonsfysiken och körkänslan är bättre än i 17 utgåvan?

Skulle nog säga att det är samma.

Skrivet av martinot:

???

Även Stadia är en konsol i molnet. Ingen direkt skillnad.

Jo, det är skillnad, stadia har inte samma begränsningar. Om kraften inte räcker till kan man kombinera flera "server blades" medan MS är just en xbox konsol i molnet. Just nu iallafall, enligt rykten kollar även MS på en cloud native lösning.

Skrivet av NuZ:

Mycket troligt detta och tror det har något med molnet o göra. Han kan nog hitta på något skojj och unikt

Fast MS har väl ingen riktig moln lösning som tex stadia har, där man inte är begränsad. MS lösning är ju bara en konsol i molnet med samma begränsningar. Man kan ju alltid hoppas på att det blir ändring på det snart dock.