Inlägg av BooliBoo

Inlägg som BooliBoo har skrivit i forumet

Vill ha mer magisk musik och stämning.

Skrivet av PeTTs0n:

Ja, det är inte omöjligt att priset påverkas, och det är en omställning, men inte så extrem som det kan låta - infrastrukturen för återvinningen har i förhållandevis stor utsträckning funnits på plats sedan innan (och givetvis då också bekostats, det är inte som att återvinning hittills varit gratis), sen blir det lite arbete i och med att ansvaret flyttas och vissa krav och specifikationer förändras (främst för villaägare, men många i Sverige bor i flerbostadshus).

Precis, detta gäller främst villaägare som får fler kärl medan de i flerbostadshus redan har sortering.

Sen kan varje kommun bestämma själv hur det ska utföras och det finns några sätt men det visas också sen vad som är bäst.

Skrivet av PeTTs0n:

Fast i Sverige blir det ju ingen större skillnad mot innan, skillnaden är att kommunerna blir huvudman för förpackningsåtervinning i stället för branschorganisationen FTI (som ägdes och drevs av näringslivet - du betalade alltså redan lite extra på förpackningarna för kostnaderna för att driva FTI och deras verksamhet) samt att kraven blir lite hårdare och mer specificerade. Övergången sker dessutom någorlunda sömlöst då FTI blir NPA och NPA med största sannolikhet kommer agera konsulter/entreprenörer/förmedlare/rådgivare åt kommuner och även större företag och organisationer som hanterar större mängder förpackningar.

I praktiken blir det för en del vissa mindre förändringar (som extra kärl för villaägare), men återvinningsstationer är inget som kommer försvinna i alla fall så länge det finns flerbostadshus i området - då dessa i många fall inte i nuläget kommer få möjlighet att på individuell hushållsnivå återvinna förpackningar i alla fall. Försökt ta fram vad "fastighetsnära insamling" (som ska vara infört senast 2027) faktiskt innebär för flerbostadshus i praktiken men inte riktigt lyckats få något tydligt svar. Är det insamling av förpackningar i varje trappuppgång som gäller? Varje byggnad? X antal meter från ytterdörren?

Sen kommer det även efter 2027 finnas insamlingsplatser, då "Kommuner ska också ordna insamling av förpackningar vid lättillgängliga insamlingsplatser för skrymmande förpackningar.".

Fast priset kommer gå upp för denna typ av insamling räknar jag med. En enorm investering men sen om vinsten miljö mässigt är värt det är något som kommer visa sig på sikt.

Skrivet av Molotov:

Stämmer det verkligen? Inte att det bara blir en förhöjd sophämtningsavgift för villaägarna?
Lögenhetsbor har ju redan sortering sen decenier tillbaka

Alla villaägare ska få extra sopkärl och vad jag förstått tas kostnaden för den delen av just extra betalt för förpackningar. Vet dock inte hur pengarna för den direkta investeringen ser ut men det ska vara klubbat på EU nivå. Jag har för mig att vi på mitt jobb ska börja test områden i år. Något distrikt i Sverige som testat och enligt deras prognoser blev det en ökning att sorterat innehåll.

Sen är Sverige rätt bra att sortera men de siktar ju alltid på 100% så kanske de når 85.

Är det mer av lathet som människor inte pantar eller återvinner?

Snart kommer det läggas en avgift på saker och ting som har förpackning. Vet inte hur mycket men det ska betala för att alla hushåll ska få ha extra återvinningskärl hemma så det ska vara lättare att återvinna och detta ska betalas av den extra avgiften vad jag förstått. Så snart kan du kasta panten hemma i ditt plastkärl och då slipper du bara få panten tillbaka men är en miljöhjälte ändå. 😊

Men var inte detta ett dag ett spel på gamepass? Kanske har något med försäljningen att göra men samtidigt lär de väl ha fått in lite pengar för det.

Få spel jag köper direkt vid release men detta och GTA6 är två av dem. Har ju väntat sen 2006 på den här serien så nu hoppas jag den säljer så de blir nöjda. Men minst ett exemplar i alla fall. Så köper ingen mer det så är jag tvungen att betala 2miljarder eller vad det kostade att utveckla för mitt. Jag tar det på avbetalning i så fall och minst 12mån då jag måste ha pengar kvar till mat.

Beror på prestandan men kan sträcka mig långt i så fall. Lite tvärtom om hoppet inte blir så stort så skulle jag nog hoppa över den.

Skrivet av lonian:

Skaffa en ny handkontroll då.

Gjort det nu så elden ring springs igenom nu på 28min utan vapen. 😉

Den 22 juni springer nån naken med en smörkniv och klarar det på 14min medan det tar mig själv 2tim att komma förbi första fienden…….. men troligtvis fel på kontrollen.

Uppgradering måste vara tillräckligt stor och inte till allt för stor kostnad. Typ dubbel prestanda för 7995 och sänk ordinarie ps5 till 3995.

Blev uppsagd 2008 pga att de skulle dra ner på personal men hade nytt direkt efter så de gick hand i hand. De ringde dock en månad efter och ville ha tillbaka mig men näää inte gå tillbaka.

Första Helldivers var riktigt bra och roligt. Men tyvärr tröttnade bror stor lite väl fort så det blev nog inte mer än 30 tim. Men otroligt stressigt med alla kombinationer man ska göra när man är i kritiska lägen för assistans och trycker man fel……. då var det slut på det roliga eller när jag sköt ner podden i huvudet på bror. 🫣

Skrivet av Tröjan:

Jag hade tänkt vänta med Rebirth ett tag, kanske spela det till jul. Men efter att ha spelat demon gick jag rätt in på spelbutiken.se och beställde spelet. Jag kan inte vänta en dag längre än 29 februari. Eftersom jag spelat originalet med viss regelbundenhet sedan 1997 så var det inga spoilers för min del åtminstone.

Brukar inte köpa spel dag ett men denna serie är ett undantag. Som du så spelar jag även FF7 lite då och då men var nog 5 år sedan sist dock.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Demon är väl som jag förstod början på spelet, så det spoilar ju hela första delen. Men du kan också fortsätta där du slutade i riktiga spelet sen när det släppts då man kan ta med sig sparfilen.

Aha så man tar med sig sparfilen. Så följer allt man gjort med då i level och utrustning?

Har laddat ner demot men inte startat det då jag vet att spelet ska spelas och jag vill egentligen ha det färskt från start men så sugen. Ni som spelat demot visste ni att ni skulle köpa det innan ni spelade och kändes det som att det var spoilers i demot? Svårt att veta kanske men ni som spelat originalet kanske har ett hum om detta.

FF7 när det kom var fantastiskt med både musik och grafik i harmoni.

Närmare nutid skulle jag säga Ori spelen för egen del är magi i både grafik, musik och gameplay.

Men att Nintendo lyckas få ut så mycket imponerande spel på deras hårdvara är magi.

Äntligen!! Nu är det bara upp till FZ att se till att detta stämmer. 😉

Det beror på om man ser fram emot att spela det eller inte. De flesta spel är inte det så då kan man köpa det för halva priset efter 6mån förutom Nintendos egna titlar förstås. Spelet får väl kosta det varje person tycker det är värt för dom annars väntar de väl in en rea. Utgivarna blir väl varse om detta när de börjar ta för mycket betalt och spelarna inte betalar det de vill längre.

Undrar hur mycket som får plagieras från andra spel utan att de stäms med tanke på att de flesta spel ändå är av liknande karaktär inom sin genre?