Inlägg av TTuffing

Inlägg som TTuffing har skrivit i forumet

It takes two

Spelade tillsammans med min son och han älskade det, ”10/10”. Jag kände väl att precis allt i spelet inte var för mig, men det är också logiskt med tanke på dess stora bredd. Vilket sjukt bra spel ändå! Så mycket content! Nintendomagi, humor och variation. Krispigt! Detta lägger en ribba för framtida spel.

5/5

Halo 3 ODST

Musiken när man smyger omkring på gatorna skapar något alldeles eget, jag älskar den biten. I övrigt ett lite spretigt spel. Känns nästan som att jag uppskattar denna version av open world mer än i Infinite. Ett underbart litet spel.

Halo 5

Spelade på heroic. Det har en del bra idéer men dras ner av de dåliga som tex partierna där man inte får skjuta, och det närmast hädiskt inkluderande påprackandet av den väldigt ointressanta karaktären Locke som framställs som nån slags jämlike till chiefen. Ett väldigt underhållande och bra spel men kasst för att vara Halo.

Ett gott spelår som startade med Gears 5 och Gears Tactics till XsX som gav stor underhållning. Känslan är att både Gears och Halo-fabrikerna nu hittat formen efter att originalutvecklarna gått vidare. Age of wonders: Planetfall till Ps4 blev en redig tidstjuv under hösten, väldigt beroendeframkallande så fick avsluta i förtid för att hinna med livet. Däremellan Flight simulator och The ascent som inte skapade några bestående känslor. Det var längesen jag blev underhållen av ett bilspel och Forza 5 ändrade inte på det. Halo Infinite blev en positiv överraskning, solklart det bästa som kommit ur 343, även om en del bitar fortfarande fattas.

Spel för mig är inte bara spelande utan även allt runt omkring som tex poddar. Spelberoende (Halo genomspelningarna på youtube👌), Svamppod och Kontrollbehov har ackompanjerat trofast under året. Vill även tacka redaktion och medlemmar här på FZ som till stor del bidrar till att denna hobby känns så kul som den gör.

Toppklass: CE & Reach

Mellanklass: 3, ODST, Infinite

Bottenklass: 2, 4, 5

Halo Infinite på SX.

Jag gjorde alla sidouppdrag och plockade samtliga spartan cores. Spelade på svårighetgrad Heroic. Fantastiska ljudeffekter och bra återanvändning av de gamla musikstyckena. Gameplay var mycket bra, nästan bara roliga fiender i detta spel. Lite lamt med bossar... Kändes tomt efter eftertexterna på gott och ont. Spelet var ju kul så ville ha mer men fanns inget kvar att göra. Fick lite samma känsla som efter Halo Wars 2, att de trots en bra grund ändå verkar ha lagt mest fokus på MP.

4/5

Vore konstigt annars då jag varit med sen starten och då första spelet format en del av mina konsolköp sen dess.

Så 59 dollar för Skyward sword alltså. En remaster på ett med Zelda-mått mediokert spel. Samma upplägg med en rad Wii U spel. Detta samtidigt som microsoft meddelar att ytterligare 5 spel får gratis uppgraderingar i form av ökad upplösning och bilduppdatering. Nintendo lever verkligen i sin egen bubbla. Det märkligaste är ändå att insatta gamers fortsätter stödja detta företag.

Skrivet av Gaara:

Nu har Elgiganten fått Xbox Series X i stora lass, finns på runt 38varuhus, YES !!
Nu blir det stå o vänta utanför precis när de öppnar

Jag beställde en från Mediamarkt för ca en vecka sedan. Det fanns då inga i lager men igår fick jag besked att den skickats. Ifall du missar på Elgiganten.

Skrivet av Lysekylen:

kanske finns några hidden gems eller nåt ni kan rekomendera så länge?

Då vill jag tipsa dig om Earth Defense Force 5, samt Children of Morta

Mafia: Definitive Edition

Skrivet av Fulci:

Bedöma AI i ett spel från 2001 som bra är nog rätt mycket nostalgi och minnen än fakta. Kollade ett par videos på youtube och var inte speciellt imponerad. Men den kanske var bra på den tiden.

Jag är ganska säker på att Halos A.I fortfarande står sig. Jag minns dock att det var först efter många timmars speltid, och på de högre svårighetsgraderna i co.op som jag/vi började uppmärksamma vad som skedde. Så misstänker att videos inte ger dig det jag upplevde.

Vad gäller A.I i strategispel känner jag att jag har för lite kött på benen för att uttala mig.

F.ö väldigt intressant att höra en spelutvecklares syn på ämnet.

Too Human (Xbox 360 via Xbox One S)
Ett action rpg med dna från Eternal Darkness, Mass Effect och Halo. Svårt beroendeframkallande i några timmar, men med väl många buggar och nedlagd onlinefunktionalitet. Hoppas på mer från Silicon Knights. Betyg 3/5 Fallagenomgolvetialloändlighetsåmanmåstestartaommoments.

Detta köpte jag på release. Gillade det då och nu har jag kört det igen. Håller i stort sett med om recensionens negativa kritik. Samtidigt blev jag rejält insugen och fick 15 fina timmar. Sen tog det tvärstopp pga att onlinedelen lagts ned. Too human har så mycket potential som anas långt där inne. Synd att det inte blev nån fortsättning.
Betyg 3/5 i nuvarande skick.

Skrivet av Fulci:

Tekniskt sett kan absolut AI bli bättre på nya generationen eftersom den gamla hade en väldigt svag CPU i jämförelse.

Jag tycker Bungie fick till det riktigt bra redan på Xbox 2001 så undrar hur stor betydelse CPU verkligen har?

Haha jag köpte både tv:n, grytan och headsetet det tipsades om här😬😅

Väldigt många fina minnen. Jag köpte konsolen i samband med Gears of War, och att det tog flera månader att få hem den förbokade Wii. Fastnade inte riktigt för Gears 1, men väl för 2 och särskilt 3 med horde & beast. Mass effect, framförallt när man tragglat sig förbi det lite för långsamma citadellet(?) Hundratals timmar i Banjo Kazooie: Nuts and Bolts. Too Human av utvecklaren till Eternal Darkness. Ett action RPG som fick mediokra betyg men som jag hade väldigt kul med(ligger ute gratis för nedladdning i xbox store). Fina jrpg i form av Lost Odyssey och Blue Dragon. EDF 2017 - herregud vilket jävla spel. Halo Reach! Release-spelet Kameo som jag spelade i efterhand på Xbox One var en fin upplevelse. Många timmar online i Forza Motorsport 2. Oblivion! Kärlek😀

Kanske nämnts innan men jag sitter och tittar i store på min Xbox One och stötte på en gammal personlig favorit från 360.

Too Human

Bara att tanka helt gratis uppenbarligen av okänd anledning.

Skrivet av Hanzo:

Kort och bra recension!

Jag hängde inte riktigt med i vad som försökte bli uttryckt i nedanstående citat. Fick läsa det tre gånger och ge upp. Hjälp :/

Tack!

Haha ja det var kanske lite luddigt. Bra kämpat ändå😅. Det var ett försök att pyttelite skämtsamt beskriva att ett spel kan ha ett stort djup, även om det inte engagerar tillräckligt mycket för att man personligen ska kunna/hinna upptäcka detta. Jag saknar t.ex tålamodet att kunna uppskatta From softwares alster, medans andra inte ser ”grejen med Halo” (riktigt vass AI till stor del) som för mig uppenbarade sig först på de högre svårighetsgraderna i co-op.