Inlägg av Holy_hell

Inlägg som Holy_hell har skrivit i forumet

12
Skrivet av Molotov:

Tipsar om Guardians om du tycker "RTS FPS" blandningen.
Spelet är fortfarande EA och vet inte om det finns på Steam ännu.
Men det finns på itchio och SideQuest.
Spelet ska släppas till PC och Quest

https://youtu.be/Wpswm3N8miA

Jag har spelat igenom ca 2/3 av Guardians sp-kampanj, och det är underhållande men jag kan inte skaka av mig känslan va att det i grunden är en waveshooter/tower defence spel, något jag personligen är lite mätt på. Orkana kittlade RTS-nerven litiie mer men själva fps-combaten är bättre genomförd i Guardians. Är dock glad att vi får denna typen av spel för det är något jag drömt om sedan C&C Renegade (tydligen lever comunityt runt modden Renegade X).

För några dagar sedan släpptes Orkana Conflict, en hybrid mellan FPS och RTS på Steam. Har spelat några timmar och har haft skoj. Det är lite opolerat i kanterna men bakom utvecklingen står en ensam dude, så det är ju rätt förlåtet enligt mig. 120 kr kostar det om nån är intresserad.

https://youtu.be/Ru8csjweTZs

Härligt! Min grabb har väntat på dessa nyheter! Eftersom han är något av en naturbegåvning när det gäller bussiness (undrar var han fått företagargenerna ifrån, hehe) så tjänar han sina egna pengar, så den dyrare modellen är nästan billig för honom. Vet att hans kompisar kommer välja konsol utifrån vad han väljer! Hur väljer ni konsol med era barn?

Skrivet av Johlor:

Du har en stor poäng i att samhället ser annorlunda ut idag än det gjorde när jag växte upp tex (är född 80). Jag tror det är viktigare idag som förälder att visa vägen själv, ta med barnen på olika saker och skapar intressen bortom spelandet. Att de sen hemma sitter framför datorn, spelar eller chattar med kompisarna blir då ett mindre problem tycker jag.

Svenska problemet är väl kanske let go-attityden att man bara låter dem sitta framför padda eller datorn för att man själv ska få sitta och fippla med sin egen mobil. Till och med när föräldrar aktiverar sina barn, går till lekplatsen etc ser jag ju att pappan eller mamman sitter med mobilen snarare än deltar. Delta innebär ju inte att du måste klättra upp i klätterställningen, men att du är delaktig i vad barnen gör.

Jag menar att det är förälderns roll att visa vägen (och hur man ska göra) under de så kallade "lekdejterna". Därför axlade jag ofta rollen som lek-coach när jag och grabben var på lekplatsen. Själv ser jag inte något konsigt alls med att jag som vuxen är med och gungar, bygger (feta) sandkakor och åker rutschkan. Vet att grannpapporna tycker det är lite lustigt men det kunde jag inte bry mig mindre om. Som föregångsförälder får man räkna med att några pappor retar sig lite på en.

Edit: Vad spelar era barn på sin fritid? Om de vill kan de få spela lite med min grabb (om han vill).

Skrivet av Laddemannen:

Bra fråga, som sagt inte kommit så långt ännu. Samhället har ju förändrats ganska mycket sen men själv var grabb då det ständigt var att vara ute och cykla, bada och palla äpplen. Men om majoriteten av dina vänner är online så kan man ju inte förbjuda det och tråkigt att begränsa det om det är där allt händer. Svår balansgång helt klart. Kommer som sagt ta det som det kommer i samråd med frugan.

Edit: Vi är ju också alla gamers här och vet att gameing inte behöver vara osocialt

Håller med dig. Det är en balansgång. Var och när ska man begränsa ens barn rätt till ett "syber-liv" när vi 2019 är så uppkopplade och omgivna av skärmar? Men för en del föräldrar blir det nästan en icke-fråga. Mina föräldrar till exempel. De insåg (på det glada 80-talet) vilken oerhörd begåvning jag själv var som liten parvel, och lät mig spela vilt utan att det har satt några som helst spår på mig (har fru, barn och tjänar fruktansvärt bra med pengar).

Skrivet av kebbe:

Du får tyvärr inte tala så om dina barn i Sverige, du vet jantelagen och allt vad det heter.

Jotack, tala inte om det! I det här landet vågar man väl inte ens säga att han även sitter som elevrådsordförande på sin skola. Tack vare hans engagemang har han fått till att det ska hållas ett lokalt mästerskap i e-sport (cs) i skolans gymnastiksal. Tror redan jag vet vem som kommer vinna, hehe, men kul för de andra ungarna att få delta. Överbegåvning är helt klart något man ser ned på i det här landet. Synd!

Skrivet av KimiKiwi:

Eh... Ok.

Var det något jag sa? Jag förklarar bara att min son pga naturbegåvning fått lite mer fria tidsramar än vad föräldrar generellt kanske ger sina barn. Tror det är viktigt att som förälder uppmuntra sina barn när de funnit något de visar passion för! Eftersom han är överbegåvad klarar han också av att förstå att var sak har sin tid, därför går det aldrig ut över hans skolarbete eller lek med kompisarna.

Sedan min överbegåvade son (11 år) klarade Souls-spelen och presterar gott i skolan och på det sociala planet (han är populärast i sin klass), har jag slutat att sätta gränser för hur mycket han får spela.

Skulle vilja veta när Fallout 5 kommer.

Har inte testat första episoden i DLC-paketet än, men om det är som Struggle skriver här, att det har NOLF-vibbar så blir jag väldigt nyfiken.

Jag tillhör också den skaran människor som saknar Cate Archer något helt otroligt. Tror tiden är helt inne för att göra ett charmigt, finurligt, storydrivet retrodoftande singleplayer FPS. MachineGames har ju bevisat att de kan det här med tight spelmekanik och välskrivna karaktärer...

12