Inlägg av Holy_hell

Inlägg som Holy_hell har skrivit i forumet

Jag kommer nog alltid ha respekt för id software och monolith productions.

Internet kommer tappa det när Rockstar går ut med att det endast kommer renderade i 30 fps på konsol.

Folk, även vuxna människor, som avslutar en skriftlig mening med ett mellanrum mellan sista bokstaven och punkten. Det ser så jävla dumt ut .

Skrivet av Molotov:

Jag anser vad som hade gynnat branchen är om MS tog sig i kragen och gjorde nått eget.
Man har tydligt visat att man inte vill stå gör nytänk och innovation.
Sony gör eller har iaf alltid tänkt framåt.
Bara det här att Sony ska släppa en dyr premiumprodukt som PSVR2 visar på innovationstänk.
MS gick snabbt ut icoch h sa "ingen vill ha VR" mm, sanningen är "Vi tycker att det kostar för mycket och ser inte tillräckligt stor vinst".

Men bränna miljoner på att köpa upp andra giganter går bra.

Många intressanta saker du nämner förstås! Det är inte för inte som vi har gaming som intresse/hobby. Du har starka åsikter om saker och ting och det respekterar jag, men nu har jag nog inget mer att tillföra i diskussionen.

Skrivet av Molotov:

Japp men det finns inga som helst fördelar att ett mega corp som MS köper upp marknader oavsett vilken.
Indet här fallet är det bara en massa xbox fanboys och amdra som inte vet bättre som "hejar på"

Missförstå mig rätt nu, jag förstår absolut vad du menar. Det är naturligtvis inte oproblematiskt när gigantiska företag liksom sväljer andra (stor)företag.

Med det sagt, och nu lämnar jag de politiska och ekonomiska aspekterna av denna affär lite grann.

Jag är ingen konsolkrigare på något sätt, sådant intresserar mig inte. Jag har varit priviligerad nog att kunna äga de flesta spelmaskinerna de sista åren. Det har varit förbaskat svårt att få tag på de nya konsolerna men jag hade turen att kunna köpa en begagnad Series X till ett bra pris. Så skulle affären gå igenom så tror jag att det skulle gynna mig som spelare eftersom jag abonnerar på Xbox Game Pass.

Jag tycker nog bara att det hade varit kul att se om Microsoft, som ju varit lite på dekis den sista generationen, kunde utmana Sony lite mer head-on. Det tror jag hade varit gott för branchen, och inte minst oss spelare. För det är ju vi spelare som vinner i slutändan när giganterna tävlar om att vara bäst.

Detta blev lite längre än jag hade tänkt mig, och kanske gick jag lite OT, men så är det ibland.

Skrivet av Neverwild:

Beror väl på där också hur man kollar.
Då Microsoft köpt 15 studios sen 2018 och nu vill få igenom köpet på Activision-Blizzard så är dom större redan nu med antal studios.

Efter Activision-Blizzard så har dom dubbelt så många studios som Sony.

Så allt beror på hur man kollar.

Javisst beror det på hur man kollar. Att räkna på vem som äger flest studios säger ju inte så jättemycket. Med det i åtanke är det ganska ironiskt att Microsoft ha haft ett dåligt år sett till förstapartsreleaser.

Förra generationen sålde Sony ca 117 miljoner (ps4)konsoler, medan Microsoft sålde knappt hälften så många. Det säger något om hur starkt Playstation som varumärke varit (och är).

Skrivet av Molotov:

Nej Sony är inte större än Microsoft.
MS är betydligt större

Jag tror han menar i konsolbranschen.

Skrivet av Slimebeast:

Verkar vara en tafflig studio. Har de ens gjort någon remaster som är lika snygg som deras kommande System Shock (som är försenad hela tiden)?

https://www.youtube.com/watch?v=opLbeGieNSw

Men av spelen på bilden tycker jag Dark Forces är klart mest intressant.

Taffliga? Lika snygg? Blandar du inte ihop remake med remaster här? "Nyinspelning" kontra restaurering.

Tycker de gjorde ett kanonjobb med Quake och Blood.

Blir alltid varm i hjärtat när jag läser att det finns fler som har goda minnen till denna klassiker. Ettan är ett av mina absoluta favoritspel och tvåan gillade jag också starkt. Hoppas Cate & Co lyckas resa sig ur rättighetslimbot och får sig en remaster en vacker dag. Har även drömt och fantiserat i många långa år om hur en trea skulle kunna se ut.

Skrivet av Ruffles:

Har sneglat på det i många år. Hur är det att spela i dag?

Jag plockar fram det emellanåt. Spelade det så sent som i höstas och hade fortfarande kanonskoj med det. Om man kan leva med lite daterad grafik och aningen styltiga animationer så ser jag ingen grund till att inte ge det en chans!

The Saboteur. Ett av mina favoritspel, faktiskt (japp, jag vågar påstå det). Det hade sannerligen sina skavanker, var tekniskt! sett ganska fult (men stilmässigt läckert med svartvitt, rött osv), röstskådespelare var inte alltid övertygande (ALLS!). Men det hade så JÄVLA mycket hjärta, attityd och atmosfär att bristerna liksom inte spelade någon roll. Det var spelglädje i sin rena form. Jag fantiserar ibland om hur en uppföljare eller en remake hade kunnat se ut.

Om spel ska betraktas som kultur, någonting av värde som man ska värna om bör (naturligtvis) även äldre spel tillgängliggöras i något slags arkiv. Men ibland kan det vara oklart vem som äger rättigheterna (jag saknar dig så, Cate), eller så finns det helt enkelt bristande ekonomiska intressen. Men någon borde ju göra en insats här, för bevarandet skull.

Tycker att Microsoft och Xbox gör ett bra jobb bakåtkompabiliteten!

Jag drar mig ofta för att höja ett rättande finger (☝️), men här kan jag inte låta bli. Skyrim släpptes 11.11.11. Således lanseras Starfield på dagen elva år efter Skyrim - inte tio. 😀

Nyligen skaffat mig en Xbox series X, men sitter med en ganska gammal tv-skärm från 2012/2013 som inte kan stava till 4k eller HDR. Är det någon som har något tips på en okej skärm för tv-spelande? Den får gärna vara runt 55" och kosta 8000. Det behöver inte vara någon värsting, en bra budgetvariant duger gott! Tack på förhand!

Hänger en del på upload, roadtovr etc men det är inte allt man får med sig. Är därför så glad och tacksam att du, Molotov, postar goda tips och nyheter här på forumet!

Är en relativt inbiten singleplayer-spelare, men hade vi på FZ kommit på idéen att kanske lira något tillsammans (VR) så hade ju det varit skoj. Om nån hade varit på förstås! Efter att min PC gick sönder är jag enbart på Quest 2 atm. 😊

Trots att jag spelat tv- och datorspel i snart 28 år så har jag aldrig spelat Resident Evil 4 (mer än bara någon timme). Har bara spelat ett Resident Evil förr, och det var Biohazard - till PSVR (vilket var en strålande och hårresande upplevelse). Har nu startat igång RE4 till Quest 2 och är imponerad. Att ett spel från 2005 - som aldrig var designat för VR - portats såhär väl är verkligen en bedrift. Ser fram emot att fortsätta!

Har spelat igenom nästan alla VR-moddar som Dr.Beef och hans team snickrat ihop (Doom 1, Half-Life 1, RtCW och Doom 3) och njutit rejält. Jag önskar att fler utvecklare kunde inse hur nytt ett gammalt spel faktiskt kan kännas genom att ge det VR-treatment. Det blir ofta en helt ny upplevelse!

No one lives forever.

Är det någon som har några erfarenheter av Shadow PC eller Plutosphere till t.ex Quest 2?

Skrivet av johanAndersson:

Har du testat Apex Construct? Jag hade gärna spelat något kul pilbågsspel, men Steam verkar vara nere och jag förlitar mig på deras recensioner ganska ofta.

Är Steam nere för er också? Jag har inte kunnat besöka https://store.steampowered.com idag eller igår, och https://downforeveryoneorjustme.com/ säger att de inte bara är jag. Känns konstigt att ingen skrivit om det.

Jag körde igenom Apex Construct för några månader sedan på min Quest 2. Fick 6-8 timmar pilbågemys. Hade inga direkta förväntningar så jag var på det hela taget nöjd. Fantastisk atmosfär måste jag säga. Klart värt det! Svenska Fast Travel Games är riktigt duktiga och är snart aktuella med Wraith: The Oblivion - Afterlife.

Värt varenda krona. Med Half-Life: Alyx visade Valve med enorm tydlighet att VR kan vara så mycket mer än bara gimmicks och techdemos. HL:A är ett fullfjädrat AAA-spel med en 12-15 timmars storydriven singleplayerkampanj.

För den som känner sig lite osäker på val av headset så rekommenderar jag Oculus Quest 2. Fantastiskt VR-headset till ett väldigt bra pris (strax under 4000 kr för 64 gb-modellen). Jag hade tidigare Rift S men gick över till Quest 2 och är väldigt nöjd.