Inlägg av Espresso_Bengt

Inlägg som Espresso_Bengt har skrivit i forumet

Skrivet av Daniel Sjöholm:

Gillar verkligen Andor så här långt. Betydligt bättre än Bobba och Obi-Wan.
Kul med fokus på det byråkratiska med imperiet, känns som tydliga refernser till Nazityskland.
Älskar storyn kring karaktären Syril Karn, ska bli spännande att se hur han utvecklas.

Tänkte samma sak angående parallellen till Nazisterna! Sen slog det mig hur många onda organisationer och karaktärer i fiktion som har byggts/inspirerats av nazisterna. Stela, fula, anala, hierarkiska, gråa, beräknande, kalla. Jag antar att det fanns snygga nazister men onda karaktärer måste alltid vara fula Typ som de på ISB.

Och stackarnas Tyskland som fått så många i Hollywood att göra deras onda karaktärer just tyska.

Green Day - Dookie

Finns inte en dålig låt där! Bara klassiker

Hur kommer det sig att VR headset typ aldrig minskar i storlek? Datorer, telefoner och tv-apparater blir mindre och mer kompakta men med samma innehåll. När ska VR headset ta det steget? Tekniken borde ju någon dag kunna rymmas i ett par solglasögon med skygglappar på sidorna för immersion

Fast det är ju inte Netflix som skriver manuset till the Witcher? Netflix är en distributör av film och tv serier. Manuset skrivs och folk på ett produktionsbolag inte sant? Det är också dem som producerar filmen eller tv serien och den distribueras av Netflix sen.

Tagit bort alla lampor i hemmet och nu går jag bara runt med en Indiana Jones liknande fackla i hemmet eller ficklampor alá Uncharted Dragit ned på maten också genom att skjuta rådjur med pilbåge alá RDR2 och samla örter och växter. Det enda jag har kvar är tv och mina tv-spel, det gäller att prioritera i dessa tider!

Skrivet av KoP:

Netflix.. håll er till det ni kan. Streama film och serier.

Håller med, jag kanske har fel men jag har mer respekt för företag som håller sig till sitt och gör det bra. Apple och Rockstar startar upp färre nya projekt men de som de har är riktigt bra tycker jag. Motsatt till typ Meta med sitt Metaverse VR trams och Amazon som skall in överallt samt Google med alla sina failed projects. Här är några av Googles nedlagda projekt.

1) Google+
2) Google Buzz
3) Google Offers
4) Tango
5) Google Wave
6) Google Video
7) Google Answers
8) Google Glass
9) Google Daydream
10) Google Health
11) Google Lively
12) Knol
13) Nexus Q
14) Google Talk
15) Inbox by Gmail
16) Google Allo
17) Google Goggles
18) Google Web Accelerator
19) Google Reader
20) Google Play Edition Phones
21) Bump
22) Google Desktop
23) Google SMS Search
24) Dodgeball
25) Google Latitude

Har länge haft en känsla att VR aldrig riktigt kommer slå igenom brett. Kanske om 10 år när hårdvaran är lika nätt som ett par solglasögon och handkontrollen är super smidig och priset lågt.

Quake, CS, Super Mario, Zelda, Monkey Island, BF1942, Halo, GTA, Doom, Lemmings, Worms, NHL/FIFA, Police Quest.

Blir bra det här, är ju Mario i alla fall! Bättre än alla J*vla Marvel filmer. Bara vi får se Yoshi också!

Två per år känns mastigt, men Disney har ju resurser i alla fall. Men hellre ett vartannat eller var tredje år släpp men som är riktigt maffigt och kreativt. Jag tror de skjuter sig i foten om de släpper för mycket, tillslut blir ju Star Wars som Fast & Furious om de inte aktar sig.

Men nya tv-serien Andor är ett steg i rätt riktning! Ser gärna ett spel baserat på det, ett ordentligt välgenomtänkt sådant.

Skrivet av Snake Plissken:

Jag gillar den än så länge.

Dock känns det som att dom kan prov nåt annat än Skywalker saga tiden nu, finns så mycket mer att visa än den tids perioden.
Och så kan dom skippa att försöka skapa en unik robot som dom så ofta försöker att göra, som Mando säger i första avsnitten på Mandalorian, No Droids!

Har ju läst att där skall vara lite mer på gång i längre bak i tiden.

Håller med när jag tänker på det, Skywalker saga är ju bara en berättelse av många som skulle kunna berättas. Jag tror dock Disney kör säkra kort nu ett tag för att maxa intäkterna från serierna tyvärr. Alltså blir det Skywalker saga + gullig robot för att sälja skiten. Men Andor är ändå ett steg i rätt riktning!

Star Wars: Andor

Har verkligen fastnat för denna nya Star Wars serie, speciellt de tre första avsnitten, den känns mörkare och mer dystopisk än Mandalorian och Obi-Wan enligt mig. Jag hoppas någon spelstudio fastnar för denna estetik och känsla och någon gång gör ett maffigt Star Wars RPG i denna stil. Det är ju flera Star War spel på gång nu så man får bara hoppas.

Någon som har sett serien också?

Underbart! Var lite rädd att det skulle bli flopp men detta är ju perfekt att sätta i sig nu!

Åh! Den där har jag också hemma i någon flyttkartong. Klassiker!

Skrivet av Fatmajk:

Bara för att de lever i en smutsig omgivning betyder inte det att människan inte kan tillverka tvål och shampoo längre. Det är ganska basic produkter. Det innebär ju inte att man slutar tvätta sig bara för det springer lite zombies på gatorna...

EDIT:

Här har ni förslag på vad ni kan göra tvål av:

förslag på tvål

Kanske de är så rena eftersom de måste posta stories och inlägg på insta och tiktok om sina äventyr. Joel kanske är sponsrad av Gilette eller nått

Härlig tråd! Kan bara instämma. Kommer ihåg allt kabeldragande man gjorde med TP-45 eller t.o.m. Coax kabel ibland. De hemska skriken och frustrationerna när man spelade CS och det var bara en kvar i varje lag, så spännande! Eller att alla i ett lag var döda utom en och i det andra fullt. Blev mycket CS och Quake samt Action Quake.

Att säga att datanördar bara stirrar på en skärm och var asociala stämmer verkligen inte. Man lärde känna så mycket folk på LAN, så mycket minnen. Därför tycker jag det är tråkigt att se att denna generationen konsumerar passiva medier så mycket. TikTok och Snap innebär ingen utmaning, lärande, team building eller bra historier.

Grafiken har väl aldrig varit Monkey Islands USP, det är storyn och karaktärerna som säljer. Många spelade och gillade ju Thimbleweed Park som med dagens standard var urusel grafik, så jag tror fanatikerna kommer gilla det, men visst, för att bli en storsäljare behövs kanske annan grafik.

Intressant ämne! Två frågor.

1. Om man inte vill vara mossig och vill hänga med hur klassificerar man sig själv om man lyssnar på en artist som är gammal men som släpper ny musik idag fortfarande? Typ Bruce Springsteen, Green Day, Robyn, Limp Bizkit etc. Finns många fler, är det nått mittemellan eller? Lite mossigt och gammaldags men ändå fräsch?

2. Om man lyssnar på nya band som etablerats typ från 2018 och frammåt men som låter väldigt likt gammal musik? Jag hittade många nya coola band i den nya upplagan av Tony Hawk Pro Skate 1+2 men de flesta låter ju som punk/ska musiken runt 2000. Lite bättre men fortfarande inte ”Du lyssnar på Billie Eilish” coolt eller? 😁

FZ rider på Dolmen ganska bra nu!

Skrivet av Qn1f3:

Cliff, Jungle och Act City, om mitt minne serverar mig rätt. De andra kommer jag inte ihåg, eller var efter att jag slutade spela. Vi har spenderat otaliga timmar med AQ2 och Gloom på LAN och över modem, fantastiska moddar och minnen.

Därifrån mitt nick härstammar också, just de där magiska flygande knivarna som är så tillfredsställande att lobba i ansiktet på motståndare över halv banan.

Vi gjorde även en del kartor i QuArK, Qoole m.m.

Ljuva minnen!

Det var tider, minns just de kartorna också! Man satt på GameSpy och letade låg pingade servrar med sitt 56K. Lasersikte med MP5:an var favoriten.