Inlägg av anarfox

Inlägg som anarfox har skrivit i forumet

Skrivet av Haningebon:

Provade med full belysning men det blev ingen skillnad. Jag vet när jag haft för svag belysning har jag fått meddelande om att öka belysning. Noterarade att när man ska ställa in spelområde och håller huvudet stilla börjar det inställda rutmönstret flytta på sig långsamt framåt flera decimeter över golvet tills jag rör på huvudet. Då flyttas det med ett ryck tillbaks. I VR-mode i spelet är det svårt att uppfatta denna långsamma rörelse då man inte har referens av något stillastående, utan märker bara när det rycks tillbaks. När man gör häftiga rörelser blir det väldigt vingligt och det är lätt tappa balansen och falla omkull.

Har du tv:n på och är vänd mot den? Det kan störa trackingen också. Finns en inställning på PS5:an som lägger en ram runt bilden för att hjälpa trackingen om tv:n är på.

Settings -> Accessories -> PlayStation VR2 -> Tracking Support

Skrivet av Molotov:

Upplevde precis samma när jag körde Re4.
Jag tände upp så jag hade fullt ljus där jag spelar.
PSVR2 behöver ljus, betydligt mer än Quest om du använt det.
Det är som att Re4 så syns problemet med dåligt ljus syns tydligast. Upplevde inte heller tidigare.

Har läst folk som köpt en billig IR flood light för att spela i mörker. Det kanske även hjälper med tracking.

Skrivet av AstroCreep:

Rotade fram datorn och såg att jag har USB-C på mitt RTX2070. Hoppas det kommer funka också.

Från vad jag sett från mer insatta individer så kommer det förmodligen inte göra det. USB-C porten på GPU:n är för något som kallas VirtualLink medan PSVR2 kör ett helt eget protokoll och ska tydligen kräva mer ström än vad en VirtualLink-port kan leverera.

Vi får helt enkelt iklä oss ett exoskelett när vi spelar VR som kan stoppa armrörelserna när man träffar något i ett spel. 😊

Skrivet av Brona:

I de allra flesta fallen är det anti-cheat som är boven. Jag hoppas Valve och Epic (EAC) kan jobba ihop för att lösa detta men det verkar gå trögt.

Helldivers 2 verkar funka trots att den använder sig av kernel level anti cheat. Så det är nog inte tekniken utan Epic som är bromsklossen för EAC.

Det är lite en sanning med modifikation. Valve verkar inte testa om spel så det finns flera spel som har en playable eller verified status för att de funkade när Valve testade men som nu har gått sönder p.g.a. någon patch.

Skrivet av kebbe:

Hur är levnadsstandarden i Japan när ingångslönen ligger på 21k? Skulle aldrig slava heltid för den lönen.

Kursen på yen har varit i fritt fall den senaste tiden så det är vanskligt att jämföra på det här viset.

Kom ihåg att en gen1-produkt har en ordentlig utvecklingskostnad att ta igen också. Jag tror inte det går nöd på Apple, men mellanskillnaden mellan priset och komponentkostnaden är inte ren vinst.

Skrivet av Johan Lorentzon:

Fick min Quest 2 nu och har prövat RE4. Jag måste nog vara den enda som inte är så begeistrad av VR-versionen? Jag tycker VR-versionen av RE7 var bättre på PSVR. Gillar inte alls det här att det zoomas ut så man ser gubben när man gör snurrsparkar, klättrar i stegar och sparkar in dörrar. Jag förstår att det blivit kräkhinken om man gjorde snurrsparken i första person, men det hade nästan varit bättre att bara göra så Leon gör en uppercut eller något? Allt det här tar mig ut från hela VR-stämningen i spelet, vilket dödar som lite poängen.

Tycker personligen fortfarande Wii-versionen är bästa versionen av RE4.

Näväl, ska köpa Asgardss Wrath 2. Såg det var någon snäll individ som hade en kod så jag fick 25% på köpet i recensionen.

RE Village är ett bättre VR-spel i min mening. Vilket kanske inte är så konstigt då allt redan är i first person så det blir lättare att konvertera. Men tar ändå hellre RE4 i VR än i pannkaksläge även med stundom tredjepersonsvy för vissa actions.

Skrivet av Johan Lorentzon:

@Molotov

Jag har ingen lust att lägga ut kring 5000-7000 kr på ett nytt VR-set. Men såg nu att man kan hitta begagnade Quest 2-set för mellan 1500-2500 kr. Min fråga är huruvida dessa håller sig idag tycker du? Jag förstår ju att de är sämre än PSVR2 och Quest 3, men tänker för priset? Är det värt det? Äger ett PSVR, hur står sig Quest 2 mot det?

Kan vara värt att lägga några kronor på ett vr-cover också om du köper begagnat. Kudden som ligger mot ansiktet kan nog vara rätt nasty om den är välanvänd.

Jag skaffade Arizona Sunshine 2 och RE4-remaken samtidigt och det är helt klart en klass-skillnad rent grafiskt. Får hoppas de lägger mer krut på Metro. Det är ju en serie känd för dess grafik.

Skrivet av tollsjo:

Tack för tipsen!
Hade dock en liten förhoppning om att kunna hitta någon variant i fysisk butik så jag kunde köpt det idag.
Men det verkade vara lite knepigare än vad jag trott.
Dessa två varianter såg ju också lite mer kompatibla ut med Steam Deck.
Kanske mer värt att beställa någon av dom och helt enkelt vänta istället

Ska du köpa random USB-C docka är det värt att kolla vad den stöder i video output. Många har bara 30hz i 4K.

Skrivet av Rhymst:

Någon som har tips på hörlurar till Steam Deck? Reser utomlands i februari så tänkte ha på flyget.
Funderar på vanliga in-ears snäckor med sladd då bluetooth inte verkar funka när Steam Deck är i airplane mode.

Det här kan kanske skilja från bolag till bolag men jag har aldrig varit med om att behöva stänga av bluetooth på flyg. Så eftersom en SD inte har mobildata så borde det räcka med att stänga av wifi.

Skrivet av KtownTreble:

Om man vid något tillfälle tröttnar på att spela och vill kolla en film/serie. Hur är kvaliteten på Oledskärmen då?
Har förstått att det inte finns dedikerade appar men man ska kunna använda Emudeck ex för att få tex Netflix, Prime i gamemode. Skärmen är trots allt lite större än de flesta mobiltelefoner och smidigt att kunna streama lite också.

Upplösningen kanske är lite låg i jämförelse med t.ex. en modern surfplatta, men alla andra aspekter av skärmen är toppen.

Skrivet av AstroCreep:

Nice! Ska kollas upp.
Ahh fattar att det är PCVR som är det ultimata som gäller. Men har tyvärr för klen rig, som dessutom endast samlar damm numera. 😬

Denna tråd uppskattas! 🤙

PSVR2 är inte kattskit. Jag väljer ofta mitt PSVR2 framför mitt Valve Index bara för att det är så smärtfritt att komma igång med och bekvämt att använda.

Skrivet av Molotov:

Ja hade jag varit du och och bytt upp mig hade jag bytt router också.
Som jag skrev tidigare så märkte jag stor skillnad med Quest 2 och byta feån Wifi5 till Wifi6 router bara. Då klarade jag "Beat saber testet"

Jag är torsk på Unifi så det får bli när de har en 6E AP som inte är för enterprise kunder.

Skrivet av Molotov:

Ja komprimeringsartefakter kommer man inte ifrån.
Dock är det stor skillnad mellan Quest 1 och Quest 2 och Quest 3.
Dels i att Quest 1 inte stödjer Wifi6 och så är den betydligt svagare så prestandan räcker inte.
Quest 1 hastighet mot VD är max nånstans under 1000Mbps medans Quest 2 kan köra 1200Mbps och Quest 3 2400+Mbps

Så du säger att jag måste även uppgradera mitt wlan om jag skaffar mig en Quest 3 (har "bara" wifi 5 idag)? Det börjar bli dyrt det här. 😅

Trådlöst är säkert bra när man får till det, men det kan kräva en del pill från användaren. Är inte bara plug and play som en sladd. Jag ser tydlig komprimeringsartifakter med VD till mitt Quest 1.