Inlägg av hest

Inlägg som hest har skrivit i forumet

Jag brukade spela alla möjliga spel tidigare upp tills jag började jobba heltid. Nu spelar jag nästan bara Civilization(6) som avkoppling - med några enstaka gästspel ibland, oftast VR. Varför civ är så förtrollande har jag inte reflekterat över i någon djupare grad. Men jag tror att det är en kombination av att det är lite långsammare och turbaserat, vilket tillåter en att sitta och fundera och tänka på andra saker samtidigt eller lyssna på radioprogram. Det går också bra att lämna spelet en längre stund utan att inlevelsen försvinner, eller att mot/medspelare behöver vänta på mig.

Annars så längtar jag inte tillbaka till tiden då jag spelade som mest, men ångrar det heller inte. Kanske har jag lyckats övertala mig själv att allt har sin tid och att man inte behöver romantisera/förskräckas av det förflutna. Njuta av nuet och se fram emot framtiden.

I framtiden hoppas jag fortsätta ha ett lagom intresse för spel som civilization, kanske lite mer VR spel. Får jag barn så ser jag det som min plikt att undersöka vad kidsen spelar och delta på ett hörn - även om det är nästa Fortnite 🤢.

Kan tänka mig att folk blev besvikna pga tron att den skulle ersätta mus och tangentbord för exempelvis FPS-spel - vilket den inte kunde. Däremot är den exceptionellt bra för lugnare spel typ X-Com, Civilization osv. Där är den perfekt för soffan.

Skrivet av Ellakk:

Väntar på epics vr lösning.

Epics lösning: Gör ett eget värdelöst headset med 5 år gammal hårdvara och låser in stora efterlängtade VR-titlar till egna plattformen(som tidigare var ämnade för alla plattformar) - motiverar agerandet med att det är för konsumentens bästa.

Herregud vad det gnälls över priset!
VR är den absoluta framkanten av teknik just nu. Index har egenutvecklad linser, displayer, hörlurar, kontroller och massor mer! Att forska fram sådant kostar väldigt mycket pengar.
Har man inte råd att köpa denna high-end produkt så finns det gott om schyssta alternativ. Det är bra att någon tillverkare vågar ta ett rejält kliv framåt. Förmodligen är så här stora steg väldigt riskabla, men vilken tur att Valve är villiga att ta den risken! Detta innebär också en rejäl höjning av ribban för andra utvecklare - toppen för ALLA konsumenter i framtiden!

Personligen är jag VR entusiast och kommer lägga en beställning för headset och kontroller ikväll. Priset är högt, men så är det också min hobby! Utslaget på 36 månader, dvs. tiden som jag haft min Vive sedan release så har det kostat mig runt 300 kr i månader inkl. spelköp. Det är i min mening en mycket rimlig kostnad för en hobby. Jag har dessutom kunnat sprida glädjen genom att låta folk som inte har råd med ett headset testa. Och för den som påpekar att man behöver kraftig hårdvara: jag hade köpt en kraftfull dator ändå.

Handlar väl snarare om att det är första konsolgenerationen som säljer märkbart sämre än föregående?

Kan tänka mig att det är många icke-teknikintresserade bara ser fördelar med att slippa köpa en läskig och dyr pryl. Funkar det dessutom så bra som det påstås så finns det massor av fördelar - inte minst bakåtkompabilitet, tillgänglig datorkraft etc.

Men som sagts redan: allt faller om man inte har en (bra) uppkoppling.

Mja, jag skulle vilja föreslå 74655 gamla hederliga och pålitliga 3 1⁄2-tumsdisketter.

Vid optimala förhållanden vid dataöverföringen så skulle det ta ca 28 dygn att ladda in allt.

Kanske kan tyckas lite långt, men det är ju en viss feeling med gamla goa floppies, det blir en särskild karaktär i datan.

#DETVARBÄTTREFÖRR

Som någon skrev: man bör nog inte spela expansionen förrän några månader innan nästkommande expansions release.

Tycker det är kul med lite liv i luckan!

Men det kunde absolut ha utspelats på ett bättre och mer begripligt sätt. Så svårt behöver det väl inte va att hitta på lite händelser som lett till detta obegripliga debaclet.

Förmodligen kommer det förklaras senare, att det är "old gods" som pushat Sylvanas, och kanske även Jaina till att agera förhastat. Känns för övrigt att Jaina är på god väg att bli en raidboss.

Ny XCOM-expansion?

Oh shoot, ingen rea på Crysis 3. :/

Skrivet av Satheus:

Jag har aldrig fattat varför man ska spara lite pengar på att köpa "steam nycklar" från andra ställen än Steam. Steam har ju rea så ofta att det kan bli löjligt billigt med spel.. Våra stackars plånböcker.

För att pressa priserna på steam en aning.

Steam är bra, men det är samtidigt äckligt nära att vara ett monopol. Hade det inte funnits alternativa sätt att handla spel på så hade du riskerat att se konsol-spelspriser på PC-spel.

Skrivet av herrkilman:
Skrivet av devilrat:

Citerar Joakim Kilman: "Dock är laddtiderna bedrövliga. Ibland tar det flera minuter att ladda in ett område. Det är förståeligt, då de är så stora".

Då undrar jag, gäller detta även med en snabb SSD?
Områdena i Shadow of Mordor är också jättestora, men det går ändå snabbt att ladda in.

Svårt att svara på hur mycket snabbare det eventuellt går med en SSD-hårddisk, eller om konsolversionerna laddar snabbare eller långsammare.

Laddtiderna är långa även för mellanskevenser, om de utspelar sig på en annan plats än där man befinner sig. Så det blir riktigt frustrerande ibland. Det är förståeligt att ett stort område tar en liten stund (även om till exempel Shadow of Mordor inte tar lika lång tid pga ett annat system) - men inte desto mindre beklagligt - men ibland laddar det länge för en kort sekvens och sen laddar det igen när den är slut. Inte så kul.

Så testsystemet spelet testades med hade inte en SSD?

Inget fel på spelet, men jag tror de är lite för sent ute. Finns en uppsjö av liknande titlar som även är mer nyskapande ur gameplay-synpunkt. Så även om Blizzard är kända för att kunna göra något bra av existerande genres, så ser detta inte ut att göra något bättre än andra.

Jag tror mer på att antingen blir helt såld på en särskild stil och story i ett annat MMO, eller så spelar man WoW. MMO's idag är så sjukt lika varandra att det bara blir mer praktiskt att hålla sig till den som är störst.

Tror att EQ next/landmark eventuellt kan utmana, eller åtminstone locka till sig nya användare till MMO-formatet. När alla Minecraft-kids blir äldre kommer de Kräva att få kunna skapa eget innehåll.

Snygga miljöer och grafik, och superläckra animationer. Hoppas bara att det är kul att spela också!

Det handlar ju inte om pengar uppenbarligen. Han har sjuka mängder pengar redan och i det här skedet är det skitsamma för honom. Känns som att det mer handlar om att han slipper äga en stor lekpark som stundtals gör folk väldigt ledsna och arga. Så fort någon far illa av lekparken så kommer man som ägare alltid känna ett visst ansvar.

Han vill ha ro i sitt sinne och det är ok. Hoppas bara att affären kommer med en del villkor om hur framtiden för spelet/studion ser ut. Vore trist om Microsoft gjorde det till sitt eget lilla "The Sims".

Såg ett litet faktafel: "Upplösning: 1920 x 1080", ska vara 1920 x 1200.

Är det inte standard att skriva något i stil med "Multiplayer experience may differ" på reklam/box etc. ?

Om de har gjort det så har han redan förlorat.

Ärligt talat.. vem fan bryr sig. Låt andra spel ta marknadsandelarna i genren. GTA-spelen är inte dåliga, men det är exakt samma recept varenda gång. Jag ser hellre att någon ny och fräsch titel tar chansen på PC-marknaden.

Schysst musik! Om soundtracket är av samma kaliber är bara det skäl nog för att spela igenom spelet.