Inlägg av Sillgam

Inlägg som Sillgam har skrivit i forumet

Skrivet av jeppe109:

Alla får inte kåtslag av en dräkt på en fiktiv karaktär.

Då förstår jag inte ens varför du bryr dig om de ändrar dräkten. Originalet var till för oss som gillar att sitta och spela med ståfräs.

Skrivet av jeppe109:

Folk onanerar till kvinnor i burka så det är nog inga problem om det är vad man vill göra.

Vad vill man annars göra när man använder den dräkten? Nä. Utvecklarna tänker helt fel här.

Skrivet av jeppe109:

Självklart hittar jag på.

Opatchad:
<Uppladdad bildlänk>

Patchad:
<Uppladdad bildlänk>

Hur tänker utvecklarna nu egentligen? Ingen kan ju runka till den där nya dräkten. Tråkig utveckling att allt ska censureras.

Finns det verkligen folk som prenumererar på detta?

Trevligt att det äntligen kommer lite kvalitativa spel till gamepass. Senaste månaderna har det varit lite dåligt med det.

Skrivet av Freakon:

Det är inte simpande att konstatera hur verkligheten fungerar.

Det är simpande när man indirekt försvarar rådande verklighet med resonemanget "det är så det är och därför är det inget att bry sig om".

Skrivet av Slimebeast:

Jag vet inte om jag försvarar någon, jag skrev ju att "moraliskt sett är det fel att någon tjänar så mycket". Men det är bara fakta att rent ekonomiskt så tjänar företag på att belöna sina högsta chefer med stora summor pengar eftersom de proportionellt sett har så stor inverkan på ett företags framgång.

Hoppas din gamepass rabatt kommer i mailen snart. Nadella är stolt över ditt simpande.

Skrivet av Slimebeast:

Det är i någon mening orättvist och rent av perverst att en enda person ska tjäna över 150 milj kr varje år, men betänk att dessa 6 ledares ersättning på 1 miljard kr per år inte ens utgör en promille av Microsofts totala omsättning på 2200 milj kr per år.

Tänk vad dessa 6 personers arbetsinsats och beslut har för inverkan på den omsättningen. Låtsas att de ihopräknat påverkar ens 1 % av omsättningen åt endera hållet (i själva verket är det nog lite mer) så ser man ju direkt att de "tjänat in" sin lön.

Varför försvarar du personer som helt oförtjänt kan plocka ut hundratals miljoner kr varje år? De kan göra vilka beslut de vill och går det dåligt så blir det arbetarna som får kicken samtidigt som beslutsfattarna fortsätter plocka ut sina hundratals miljoner. I absolut värsta fall får de avgå med sina hundratals miljoner (miljarder?) på kontot. Och en fin fallskärm,förstås.

Bara för att "det är så det är" behöver det inte försvaras.

Skrivet av Slimebeast:

Pinsam

Jag tycker Microsoft är ett skitföretag på många sätt, men för det första så utgör Xbox-divisionen bara fjuttiga 10% av Microsofts totala verksamhet, för det andra räcker 100 miljoner dollar inte ens för att utveckla ett enda helt AAA-spel.

Ett AAA spel tar inte 1 år att utveckla. 2022 fick samma mängd personer ännu mer pengar. 2021 säkert lika mycket. På 3 år har det blivit över 300 miljoner dollar. Starfield kostade tydligen 400 miljoner att göra och var i utveckling i 7 år.

Berätta gärna mer om hur rimligt det är att gnälla på AAA budgetar och bristen på tillväxt (som spencer gör) när 6 personer hos Microsoft fått ut mer pengar än vad hela starfield produktionen kostat. Och detta på hälften av tiden.

Girigheten hos företagen är alltså det största problemet enligt spencer. Snabb googling gav mig att 6 personer (som jag antar är de högst betalda på Microsoft) sammanlagt roffade åt sig över 100 miljoner dollar under 2023. Varför kunde inte 99 miljoner av dessa gått till spelutveckling? Om det nu är så bråda tider,dvs.

Skrivet av showerguy:

Spelet släpptes 2022.
Microsoft affären blev klar 1 år senare.

Nyheten är dagsfärsk.

Vad hände med räddningen av Blizzard som skulle ske efter Microsofts uppköp?

Skrivet av Papphammar:

Vad menar du egentligen? Hur då målat in sig i ett hörn? Vadå inte hållbart?
Du vet väl att Xboxdivisionen går med vinst och den vinsten ökar totalt sett enligt Microsofts rapporter till aktieägarna, inte riktigt vad jag brukar kalla måla in sig i ett hörn och då är det just services/mjukvara.

Sen är hela xboxs livetjänster som plattform ett enormt test för deras största tillväxtprodukt, Azure.
Hela flight simulator är som ett stort stresstest och experiment av Azure och så användes Xbox live också…gissa vad deras cloud gaming drivs av.
Sen hur de använder den datan till att förändra och förbättra andra produkter vet nog bara de.
Så att xbox inte är deras core business kanske inte spelar så stor roll, men de går inte back på den businessen, tvärtom vinsten ökar.

Precis som google inte tjänar sina stora pengar på mailen, eller facebook på att du skickar ett kattbild i whatsapp, betyder inte att tjänsterna är dömda utan de bidrar med annat till moderbolaget.

Nämen dåså. Då behöver vi inte oroa oss.

Skrivet av Ac3 Toni:

Om det inte är hållbart, varför valde då Playstations nya boss Hiroki Totoki avslöja att dom ska släppa alla spel samtidigt på PC from nu?
(Och innan någon påstår att det inte var vad han menade...varför skulle han då ens ha tagit upp det och mer eller mindre sagt att studiorna inte ska blanda sig i sånt dom inte förstår*?)

*Sonys vinstintressen

Jag förstår inte riktigt vad du menar. Förklara gärna vad Sonys spelsläpp på pc har med Gamepass som tjänst att göra.

34 miljoner är inte hållbart. Microsoft har målat in sig i ett hörn med sitt löfte om "day one" på gamepass. Undra hur länge pappa satya tillåter spencer sitta kvar.

Dåliga strider är verkligen en del av silent hill 2 och det tyckte jag trailern visade tydligt att bloopers inte ändrat på.

Skrivet av trickeh2k:

Så vad var det du ville ha sagt då?

Så vad har Microsoft gjort för att förbättra spelen?

Skrivet av trickeh2k:

Det blev klart 13:e oktober förra året, hade du förväntat dig StarCraft 3 och expansion vid det här laget eller?

I denna tråd diskuteras väl mikrotransaktioner?

Jag minns när Fz trodde Microsoft skulle "rädda" Blizzard.

Skrivet av jeppe109:

Jobb kommer och jobb går, det viktigaste är att marknaden består så att dessa personer kan bli med nya jobb i framtiden.

Haha. Länge leve kapitalismen.

Men Phil "gamingtröjan" spencer har ju sagt att han vill göra spel för alla gamers. Menar ni att han skulle exkludera alla som inte har tillgång till bra internet? Exempelvis de som bor i en atomubåt.