Inlägg av Emyxia

Inlägg som Emyxia har skrivit i forumet

Varje avsnitt har segment där de presenterar en av personerna i programmet och berättar om deras karriär. Tycker man själva programmet är tråkigt kanske HeatoNs presentation är kul att se i alla fall.

Den är mellan ca 35:10–46:00 i avsnittet:
http://www.svtplay.se/video/12653524/mastarnas-mastare/mastar...

Don't Starve-studion gör spel av barndomens "hela golvet är lava!"-lekar

Spelade mycket trial maps i UT2004. Måste testa detta.

Skrivet av Mortaigne:

Nej, en korrekt jämförelse med film/tv hade varit att betala för att se på när någon annan tittar på film... Låter det roligt?

Alltså. Här ligger ju problemet. Ursäkta om jag gör antaganden, men du och andra skeptiker verkar ju glömma vad streaming som underhållningsformat kan bidra med. Ni fokuserar för mycket på spelet i sig. Det roliga kommer till hälften från chatten och personen som streamar. Streamern måste vara underhållande och det är en konst i sig. Precis som det finns bra och dåliga ståuppkomiker gäller det samma för streamern. De måste ha en underhållande personlighet och kunna interagera med chatten på ett bra sätt. Många gånger spelar de och upplever spelet på ett helt annat sätt än jag gör själv och kan uppmärksamma detaljer jag missar. Framför allt handlar det om deras kommentarer och reaktioner av spelet.

Det blir mer som att titta på en halvdålig film med kompisar. Tittar du på den själv är det bara en halvdålig film... Men med kompisar kan ni snacka, dra skämt, kommentera och plötsligt är upplevelsen rolig. Inte för att filmen är bra, men istället för att ni skapat något roligt med hjälp av den.

Skrivet av Blackwolfe:

Inte förvånande att Symmetra, Torbjörn och D.VA har högst k/d rate.

D.VA kan ju "dö" två gånger. Symmetras och torbjörns turret kan ställa till med en hel del utan att de ens är i närheten. Sen att Torbjörns turrets siktar in sig på en nanosekund bara man sticker fram lilltån gör det ju inte bättre.

Värt att nämna är ju också att assists räknas som kills. D.Va får ofta in lite små-damage här och där, likaså Torbjörns och Symmetras turrets.

Skrivet av Ender:

Installing as we speak!

Något tips på en bra nybörjarkaraktär?

Vad jag rekommenderar är att du kör Weekly Brawl (Mystery Heroes). Då slumpas vilken hero alla spelar med. Jag körde det de första 6 timmarna och hade riktigt kul. Du slipper försöka lista ut vilka karaktärer du gillar och låter det komma naturligt istället.

Nämen titta! Överreaktioner i FZs kommentarsfält. Om de paranoidare personerna här läste genom avtalen de gått med på hos Google, Youtube och Steam hade de aldrig kunnat sova igen.

Skämt åsido är det inget allvarligt. Till exempel måste vissa tjänster måste ha med i användaravtalen att de har full rätt att modifiera dina verk och publicera resultatet, endast för att kunna skapa en thumbnail. Det mesta här är standardsaker för att täcka sin rygg, inte för att de vill kunna spionera.

All kommunikation Oculus Home gör med facebookservrarna har ju visat sig vara att kontrollera om det finns uppdateringar, vilka spel du tittat på och liknande tama pings. Visst, det händer onödigt ofta och vi vet ju inte vad de kommer göra i framtiden. Men just nu händer inget ovanligt alls.

Jag planerade att skaffa PS4 för detta spel och FFVII Remake. Men om en PC version kommer väntar jag på den, såvida den inte kommer ett år efter eller något sånt.

Men kanske hinner den beryktade PS4 4K släppas lagom till att FFXV anländer? Det hade varit grejer.

Hot damn, Square Enix! Animé och film. Toppbetyg! Älskar när man kan grotta ner sig i en story och värld på det här sättet.

Skrivet av Hangman:

Varför försöker sig folk på sådant här med redan etablerade varumärken som ägs av ett företag, utan tillstånd? De som gör sådant här måste förstå vad som kommer att hända?

Så länge utvecklarna håller sig anonyma är det inga problem. Men många är så ivriga att klistra fast sina namn och ansikten på sånna här projekt...

Slagsmål, ikväll, min bakgård. Alla trådbesökare välkomna.

Skrivet av Incal:

Det existerar inte nödvändigtvis ett linjärt samband mellan hur kraftfull en konsol är och hur mycket ström den förbrukar.

Fullt medveten om detta. Det jag tänkte på var siffrorna. 50 gånger kraftfullare än Wii U? Oavsett optimeringar finns det ingen hårdvaru- och mjukvarukombination i nuläget som kan klämma ur sig sådan kraft i ett bärbart format med acceptabel batteritid.

50 gånger kraftfullare än Wii U och 100 gånger kraftfullare än PS Vita? Vad fan menas med det? De här ryktena är ju bara för gulliga. Det skulle bli en fet klump med 5 minuter batteritid.

Skrivet av StrongBad:

text

Testade du Test Flight, eller gick du in på Persistent Universe / multiplayer? Test Flight är riktigt jävla buggigt just nu. PU har också många buggar, men det borde vara en mycket bättre upplevelse än du verkade haft. Det krashar inte för mig längre.

Skrivet av Blackwolfe:

Så med andra ord.. det blir ett multiplayer survival spel? I'm out.

Fattas bara att det släpps i early access.

€37 och det ligger fortfarande högt på Steams top selling list. Låg ju etta under ett tag. Tvivlar att försäljningen går dåligt. Jag förstår reaktionen då det är något han jobbat hårt på under lång tid, men den känns samtidigt naiv och omogen.

Skrivet av Jesper1230:

Kan det inte vara så att de inte har tillverkat alltför många OR och därför tar lagret slut? Eller måste det vara att många köper den?

Produktionen har varit igång sedan ett tag tillbaka. Enligt tweets innan förbokningen öppnade var de inte oroliga att sälja slut. Enligt tweets efter förbokningen öppnade är de förvånade över hur mycket större intresset var än de väntade sig.

Skrivet av B-B-B-Banänäbrääken:
Skrivet av Emyxia:

Det är såhär de har räknat: en USB-port för headsettet, en för trackingen, en för xbox-handkontrollen och en för Touch.

Klarar sig inte headsettet eller kontrolrn på en usb 2?

Överföringshastigheten och strömtillförseln från USB 2.0 räcker nog. Men USB 3.0 har lägre latency.

edit: Iofs, dataströmmen från kameran lär ta upp en del av bandbredden. USB 2.0 har en delad max cap på 40MB/s och 500ma strömtillförsel per kontroller, inte per port. Så det kanske inte räcker till för allt. Särskilt då man kommer ha mus, tangentbort och annat inkopplat samtidigt.

Skrivet av Ankh:

3usb 3.0 och en usb 2.0...detta var något jag dock inte var medveten om. Vette fan om mitt kort har det. Annars har jag allt som krävs ju.

Det är såhär de har räknat: en USB-port för headsettet, en för trackingen, en för xbox-handkontrollen och en för Touch.

Skrivet av vurt:

Komponenter blir absolut inte dyrare när de massproduceras, har en ganska god inblick i detta och det gör en väldigt stor skillnad att göra massorder vs köpa in fåtal komponenter till ett mycket dyrare pris. Att skärmarna blir dyrare betvivlar jag inte dock, men inte till den grad att priset blir mer än det dubbla, knappast.

Sen att Palmer nu blivit påkommen flera gånger med att ljuga hejdlöst om bl.a priset, te.x att FB dealen var pg.a att man då skulle kunna sälja den till ett extremt lågt pris och att ett lågt pris är förutsättningen för att VR ska bli något, gör att han inte har någon trovärdighet kvar. Det är möjligt att det går jämt ut NU iom att de också gav iväg 7500 enheter helt gratis, den detaljen verkar han inte vilja gå in på

Bara fraktpriset i sig är ju en total scam, 44 euro? Va? Jag skickar en hel del inom EU, ibland med tracking, har skickat tyngre grejer än Oculus-kittet, aldrig kommit upp i dessa summor, likaså när jag beställt saker inom EU, 44 euro är ett skämt. Så vitt jag vet brukar företag även kunna göra ganska bra deals vad gäller frakt, bättre än vad du kan som privatperson. Precis som med resten av priset så är trovärdigheten här låg.

Jag påstod inte heller att saker blir dyrare när de massproduceras...

Nu skrev jag också mest om skärmarna, men det ligger lite väl mycket fokus på dem. Man ska definitivt inte glömma resten av komponenterna. En IR kamera med HD-upplösning och väldigt hög refreshrate är inte billig. Linserna de använder är komplexa och kostar en del de med. Med mera. Du säger dig ha god insikt. Jag kan såklart inte veta hur djupt din kunskap går, men du gör inte mycket för att inge förtroende för det påståendet. Det är mycket "så här är det", och väldigt lite "..för att".

Det är också en tråkig inställning att se många av hans citat som lögner. Som att man inte kan lära sig mer med tiden, som att han gjorde tidigare kommentarer från en position av total kunskap. Som att man inte bör ändra sig när verkligheten visar sig vara annorlunda från de man föreställde sig. Han är definitivt inte en PR-person heller. Han har bett om ursäkt för hur dåligt han har uttryckt sig ibland.

Skrivet av ForrestFox:

Kan man modda vr-headsettena och sätta in bättre hörlurar?

Du kan ta lös de inbyggda lurarna och använda egna ja.
Men saken är den att många kommer inte vilja göra det. Hela audio stacken är optimerad för positionellt ljud med just de hörlurarna. Drivrutinerna är väldigt optimerade. Så för att få bättre ljudkvalitet måste du har väldigt dyra lurar, och då märks kvalitetsuppgraderingen mest i bastonerna. Såvida du inte har riktigt dyra lurar.

Här är från hans AMA imorse:

Fråga: As a self-professed audiophile, how would you rank the integrated audio solution alongside entry-level audiophile headphones like the ATH-M50x, or the HD 598s?

Svar: Favorably. They are open-back drivers with pretty accurate response and a great soundstage. Somewhat similar to ATH-AD700s.