Inlägg av Biberu

Inlägg som Biberu har skrivit i forumet

Skrivet av Pinnen:

Varför inte endless scroll på framsidan, så man kan bläddra fram äldre nyheter lätt, om man varit borta ett tag?

Vi hade själva med det som önskemål, men vi har behövt utgå från mallen som används på SweClockers och jag är rädd att infinite scroll på framsidan skulle dra med sig mer än vad det funnits tid för. En annan utmaning där är att framsidan numera layoutas manuellt och kan innehålla flera typer av material lite beroende på vad redaktörerna tycker är viktigt; just nu ligger det t.ex. en forumtråd där med.

Skrivet av Halvars90:

Tack, såg inte OK knappen först xD

Vad bra att någon kunde svara...

Skrivet av Incal:

Nya sidan är inte ok. Layouten på sidan har nån bugg, åtminstone på Safari 8.0.8 på Mac. Det som är i "headern" hamnar som en lång kolumn, därefter sker en brytning och det som finns i högerkolumnen läggs som en egen kolumn på vänsterkanten, därefter en ny brytning och huvudinnehållet läggs in med 100% av sidbredden.

Och på iPhone är det generellt svårläst jämfört med tidigare.

Noterat! Måste dock fråga: har du möjlighet att uppdatera din webbläsare?

Skrivet av SunShine:

Ah en sak. Innan hade ni en liten funktion så man såg om det kommit nya inlägg i en tråd man skrivit i. Jag ser inte lägre en sådan funktion. Borttaget eller är det jag som bara är vilse i fz kakan?

I sidhuvudet finns ett par etiketter för citat, privata meddelanden och följda trådar; när man får ett nytt meddelande ska de betonas med en annan färg. Normalt sett bevakas trådar man deltar i automatiskt, och sådana notiser dyker då upp där, men det går att inaktivera bevakningen i profilinställningarna om man föredrar att välja manuellt.

@Theade, @emilakered: Inflikar här att om man tipsar genom att starta en diskussion om ett #nyhetstips så kan den som lyfter det till framsidan då använda samma för kommentarer.

Skrivet av SebastianV:

Ja, saknar att ha spel som favoriter, kolla spel och spelgrupper med uppföljare i list form och i list form efter utvecklare och sådant. Det var det som stärkte er till FZ som en gång var (igår)

Ah. Personligen brukar jag använda Wikipedia för sådant, men vi kanske letar efter olika typ av information.

Skrivet av A.Damp:

De stora anledningarna till mina besök på fz är nyheter och för att kolla upp spel i eran bas. Vad hände?

Den såg ganska lite användning i det stora hela och som @Carl Johansson-Sundelius nämnde så har de här länkarna hamnat som nyckelord istället. Får man fråga hur du använde den? Vad var är det du kollade upp i den?

Skrivet av mill:

Det är för det mesta okej just nu, men det brukar alltid spåra ur med långa signaturer på flera rader och med stora bilder och till slut är innehållet på en sida mestadels signaturer. Är det möjligt för er att stänga av det helt (för alla)?

Jao, men det är jag väl spontant tveksam till. Om det är något du önskar så kanske starta en separat diskussion om det i feedbackforumet så blir det lättare att få överblick och ta in synpunkter.

Edit: Det går f.ö. inte att använda bilder i signaturer här.

@Davwve: Avsikten med framsidan är att kunna varva olika typer av material och t.ex. lyfta intressanta diskussioner från forumet, få med relaterade texter eller justera ordningen lite beroende på hur viktigt det bedöms vara. Det går att hitta alla nyheter, kronologiskt och enhetligt ordnade, via arkivet (under fliken "framsida" i huvudmenyn):

https://www.fz.se/arkiv

Skrivet av Freffo:

Tycker det ser fantastiskt bra ut!

En sak som jag vill ha är ett mörkt tema utöver det nuvarande ljusa temat.

Antar du syftar på bakgrunden? I vanliga fall har utrymmet runtomkring sidans innehåll en mörk bakgrund, men eftersom att det går en så pass ljus annons just nu så har vi ställt in det till att matcha.

Skrivet av SebastianV:

Förvånansvärt snyggt måste jag erkänna.

Var hittar jag spelsektion uppe i menyn som fanns i den gamla, inte måste man söka på ett spel?

Speldatabasen finns inte kvar i tidigare form, utan spel är numera knutna till nyckelord. Något särskilt du söker, eller letar du mest av vana?

Skrivet av mill:

Hur kan man stänga av folks signaturer?

Det finns dessvärre ingen inställning för det; orsaken är dels att det komplicerar cachestrukturen för ett undantagsfall och dels att signaturer ändå bör hållas diskreta och undvika att distrahera från innehållet även om man vill ge lite flair till sina svar. Är det någon särskild signatur du reagerar på så kanske det går att be om en korrigering, men är det alla så är jag rädd att det inte går just nu.

Skrivet av Halvars90:

Ibland så vill man ha möjligheten att citera flera personer i samma inlägg, ni har ju en knapp "citera flera" men den verkar inte fungera (använder crhome).

Klicka på citera flera för att markera de inlägg du vill besvara, och sedan citera för att börja skriva.

@Ftmch: Skrev precis lite om taggarna i den här tråden: #3724135. Sorry för en tråkig länk istället för ett nykomponerat svar.

Skrivet av madman_ozzy:

Snyggt, prydligt och lättläst men #måste #varje #speltitel #ha #en #hashtag #i #artiklarna? Blir fruktansvärt jobbigt att läsa och kan nog vara ännu jobbigare för dyslektiker och dylikt.

Det här är mycket en bieffekt av importen. Tidigare var de här taggarna länkar till speltitlar, men eftersom att det systemet har gjorts om så är de numera nyckelord i texterna (precis som i forumet), och de presenteras helt enkelt så här. Det bör kännas naturligare framåt när de är utplacerade av en människa. istället för automatiskt som i äldre texter, men vi får utvärdera hur typografin känns också.

Skrivet av fue:

jag kör med Pi-Hole på min RPi. En adblocker på nätverksnivå, jag har försökt hitta era domäner man måste whitelista för att tillåta reklam, försökt men inte lyckats, har vitlistat fz.se men jag hittar inte vart reklamen kommer ifrån vilket domän/dns. Har ni koll på det? Vill såklart inte ha adblock på FZ!

Tack för stödet!

Några domäner som används är adserver.adtech.de, aka-cdn.adtech.de, track.adform.net, s1.adform.net, om de whitelistas så bör det mesta synas, men jag är osäker på om du kan göra det för endast fz.se via Pi-Hole, har inte använt det själv.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Nu kan man också använda taggen #nyhetstips

Det går även bra att använda den i första inlägget när man startar en ny tråd så kan man få egen diskussion direkt

Skrivet av Fr0gg0.:

Såg nu det fina lilla hjärtat bredvid mitt nick för jag inte har en adblocker. Trodde det var för ni älskade mig men tydligen inte, ni är bara gold diggers.

Det är villkorlig kärlek.

Skrivet av uberpwnage2.0:

Håller med. Även om det inte var överdrivet många så kommer jag sakna Walters inlägg samt att kunna gå tillbaka och läsa gamla saker han, och andra skrev.

Tyvärr har vi fått plocka bort det som separat avdelning, men hans inlägg finns fortfarande kvar i bloggforumet, och det går fortfarande utmärkt att skriva den typen av trådar där. Går dessvärre inte att hitta alla "bloggar" av en viss författare just nu, men det kan vi jobba med om det fortfarande finns intresse!

Skrivet av Bojkott:

Möttes dessutom av detta felmeddelande när jag försökte redigera.

"Det här inlägget är gör gammalt för att redigeras utan att påverka diskussionen. Kontakta oss om du behöver hjälp att göra en ändring."

Tack, nu borde det gå bättre