Inlägg av Biberu

Inlägg som Biberu har skrivit i forumet

Skrivet av Hajfena:

Om jag läser en artikel, sen läser vidare i kommentarsfältet och sen tänker, ja nu vill jag logga in och kommentera, så hamnar jag i min profil.
Är detta något man kan välja bort så att man faktiskt loggar in på den sidan man besöker?

Skrivet av conthox:

@Hajfena: Det är något som jag också har tänkt på. Det skulle vara mycket mer logiskt och praktisk.

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:

Hm, @biberu har kanske ett bra svar på detta.

Som oinloggad klicka på svara-knappen för de inlägg du vill besvara och fyll i inloggningsuppgifterna så ska du hamna i svarsformuläret efteråt.

@neocon: Tack för det tipset! Nu hade vi till och med en dator på kontoret som påverkats av problemet så det har gått att testa lite mer, och jag har kört ut den föreslagna fixen på några påverkade element. Hoppas det hjälpte.

@LARRYLUKE: Problemet har främst varit att det inte gått att återskapa på någon av mina maskiner, och därför varit väldigt svårt att undersöka. Körde ut en tidigare fix som verkar ha avhjälpt buggen i vissa fall, men eftersom att det tycks röra sig om en bugg i Chromes hårdvaruacceleration så är det lite trial and error för att hitta något trick som döljer det tills det fixas i själva webbläsaren.

@Avedagreat:

  1. Meddelandet dyker upp om en del av annonssystemet inte kan laddas; oftast är det på grund av en annonsblockerare, men det kan inträffa om det t.ex. är något tillfälligt trassel med nätverket. Antagligen är det det som har hänt i ditt fall, men det påverkar inget alls utan ska bara tjäna som en liten påminnelse om man kanske främst installerat blockeringen för att komma åt siter som missköter sig. Ledsen för distraktionen, och tack så mycket för stödet!

  2. Under följda trådar så bör trådar med olästa inlägg ha en ikon med ett öppet kuvert med ett litet papper i, är det ikonen som är oytydlig eller syns det inte alls för dig?

@ELF: Tack, lägger till det här på listan.

Skrivet av makedonii:

ville bara komma in här och ge lite ros för de underbara förändringarna ni har gjort.

Tack, kul att du gillar det!

Skrivet av makedonii:

en pytte liten petig önskemål, hade varit fint om när man klickar på "Visa fler artiklar" flyttas man över till nyheten efter den sista som visades på förra sidan, men andra ord att jag ej ska behöva scrolla ner för att hitta vart jag slutade läsa

Det beror på att framsidan inte längre bara innehåller artiklar, utan även kan lyfta upp t.ex. forumdiskussioner eller annat som redaktionen finner intressant. Länken till arkivet leder till en lista med endast artiklar, och även om de vanligtvis bör stämma ganska väl överrens så kan det diffa lite grann. Hoppas det går att leva med ändå.

@ivarhill: Inte på listan just nu, men noterar önskemålet. Vad använder du för RSS-läsare?

Skrivet av Hajfena:

Och man är sen tvungen att tagga in exempelvis Mass Effect: Andromeda nyheter bara för att de använder samma motor...? Det blir ju bara rörigt värre.

Det här beror på att många spel tidigare var infogade som en typ av länkar i texterna, och under migreringen till det nya systemet översattes dessa till #nyckelord, vilket har lett till att länkar skapats i fall där skribenten kanske avsett en hänvisning (samt att de kan vara fler och annorlunda placerade än man kanske annars hade valt). Det kommer bli bättre allt eftersom vi hittar nya rutiner och material tas fram för det nya systemet. Ursäkta röran, vi bygger om.

Skrivet av Hajfena:

Hetast på FZ länkade till en lista på artiklar till själva spelet utan en massa bilder men man kunde ha kvar information om spelrelease och dylikt när sidan ändå fokuserar på spel... och sen att "Hetast"(eller top 10) länkar till exempelvis: https://www.fz.se/arkiv/nyckelord/battlefield-1

En releaselista är något vi har diskuterat också, men tyvärr har det inte funnits tid att göra något särskilt där och jag vill inte spekulera för mycket just nu. Redaktionen sammanställer dock vad som är på gång i artiklar likt de hetaste spelsläppen i april.

Skrivet av Hajfena:

Man ser de senaste recensionerna samlade tillsammans med en bild till det spelet, enkelt att koppla vad det gäller även om jag kanske inte är intresserad av alla spel kanske jag känner någon som är. Nu med Nya recensioner är det bara en titel och gäller allt möjligt?

...

Och detta med karusellen som exempel, där det blandas hejvilt och det står inte tydligt om det är en recension eller bara en artikel, är det detta folk vill ha? Tar man "I am Setsuna" eller "Thimbleweed Park" så måste man klicka på länken för att ens veta vad det handlar om... Inget som lockar mig där.

...

Sen om man kunde söka specifikt för vissa konsolspel på framsidan är ju ännu bättre, själv är jag 95% på PC så detta var inget jag kollade men var är detta nu, eller det kanske inte var intressant?
Alla | PC | Xbox 360 | PS3 | Mac | Wii | Wii U | PSP | PS Vita | DS | 3DS

Tack för synpunkterna!

Skrivet av Hajfena:

Nu har ni ju fixat det med "Visa fler artiklar"
Skillnaden nu är att alla artiklar finns med på sida 2 om jag ser rätt, på gamla sidan försvann(men ändå inte) vissa artiklar mellan framsidan och sida 2 på något märkligt sätt så när man sökte efter en nyhet som inte längre var på första sidan men ändå inte gammal blev det lite klurigare att hitta den. Och kronologisk ordning är helt okej för mig, det är ju så jag söker.

Det har att göra med att framsidan numera inte bara innehåller artiklar, utan även kan inkludera t.ex. forumdiskussioner och annat som redaktionen finner intressant. Att hoppa till sidan två i arkivet är en snabb lösning och stämmer rätt väl mot vad som normalt bör ha synts på framsidan, men det kan diffa något. Hoppas det går att leva med ändå.

Skrivet av Hajfena:

Saker som säkert redan tagits upp.
En sak jag undrar nu över är ju listan över hetaste spelen som var med förut, var inte det en bra sak att lista?
Att man sen måste söka efter ett spel för att se om ni har skrivit om det, kan man inte ha en sida som exempelvis https://www.twitch.tv/directory som listar alla spel, sen kan man klicka där och sen visas alla artiklar om det, där även bara forumtrådar visas också, men jag kanske har missat något.

Sökfunktionen i sidhuvudet är snabb att använda, och hittar du inte vad du söker direkt via den så är många spel upptaggade med nyckelord som går att hitta i artiklarnas sidfötter om man vill se allt som skrivits om ämnet.

Får man fråga hur du använde heta spel?

@Jeans: Har inte lyckats återskapa det där problemet. Ser ut som renderingsartefakter och har antagligen med någon särskild kombination av Chrome, plugins, operativsystem, grafik etc. att göra. Kör du senaste (stabila) versionen av Chrome? Om inte, provat uppgradera? Provat inaktivera plugins? Vad är det för operativsystem?

@hipshot: Precis. Inlägg där ditt namn nämns dyker upp under dina citat (och din profil), det blir en notis i sidhuvudet, och om du inte läser tråden inom en viss tid och har mailutskick aktiverade så kommer det en notifiering där med.

@mill: Många uppskattar ett ge inläggen en lite personlig touch, det är ett snabbt sätt att introducera sig, och som läsare kan det hjälpa till att bilda en uppfattning om andra.

@mill: Hur temporär då? ^_^

Vill tillägga att man inte kan använda bilder etc. i signaturer. De är begränsade till ganksa enkel text, ett fåtal rader och färger, är lite nedtonade och ska helst inte distrahera från diskussionens innehåll. Visar det sig att de missbrukas så får vi moderera det.

Nu har vi uppdaterat framsidan så att den är längre och kompaktare mot slutet, samt lagt till länkar för att fortsätta antingen med att se vad som är nytt i forumet, eller arkivet om man vill bingeläsa vad som hänt sedan man var inne sedan sist.

@Zidious G: Den automatiska bevakningen går att stänga av här:
https://www.fz.se/profil/installningar

@Wilfer88, @Carl Johansson-Sundelius: Helg är förvisso trevligt efter den här veckan, men har ändå vägarna förbi forumet så listan finns i PM nu.

@Hipshot: Tack, har ordnat rubriken där!

@Marwelln: Nja, det är tänkt att demonstrera hur signaturen blir i samband med ett inlägg, men du är inte först att påpeka detta. Signaturen du fyllt i där ligger under dummtexten.

@Boomer: PM

Skrivet av LARRYLUKE:

När man går in på "följda trådar", och vill läsa ifrån där man sist kommenterade själv, vart klickar man då? På förra versionen kom man dit automatiskt. Annars är den jäkligt nice, och snabb!

På statusikonen / kuvertet till vänster på varje tråd.

Edit: Förlåt, läste fel, den länken går till det första olästa inlägget. Det finns ingen för det senaste svaret man gav själv i den listan. Det finns en länk för det (/forum/trad/nnn/mitt-senaste-inlagg), men den används inte just nu.

Skrivet av Zimdor:

Jag gillar inte att kommentarerna och artikeln är på olika sidor. Jag gillade det bättre förr när man bara kunde scrolla ner

Det är en ändring som många reagerat på, men ett par tips kanske kan göra förändringen lite lättare:

  • Klickar man på de röda kommentarsbubblorna (antingen från framsidan eller den i sammanfattningen under artikeln) så hamnar man på sitt första olästa inlägg i diskussionen (om man är inloggad, annars det sista), det kan vara ett snabbt sätt att fortsätta läsa en tråd man varit inne i tidigare.

  • Klickar man på en av sammanfattningarna så länkas man direkt till det inlägget och kan fortsätta läsa därifrån.

  • Klickar man på "Läs alla kommentarer" så hamnar man på trådstarten och kan läsa från början.