Inlägg av anon18587

Inlägg som anon18587 har skrivit i forumet

1

Spelgrupp/personer sökes

...för att nöta framförallt Super Street Fighter 4 och/eller Left 4 Dead 2 (för tillfället) och bli bättre.
De flesta av mina vänner är inte intresserade utav något utöver casual play eller har möjligheten att spela med mig så mycket som jag skulle vilja. Inte ens killen har jag lyckats omvända.

Själv vägrar jag att släppa spelkontrollen, och söker därför trevliga och öppna personer att spela tillsammans med. Är du skitbra så bear with me, jag har precis börjat med just de spelen.

Bor själv i Stockholmsområdet, 24 år, spelintresserad sedan barndomen, tycker om att följa spelvärlden och jobbar som socionom.

Har ni plats för en till eller vill ha en trogen spelkumpan, hör av er. /Bartek

Tänk om det blev en realitet att man kunde bli yngre.

Samhället skulle gå under av överbefolkning och kraschade välfärdssamhällen, eller så skulle de exceptionellt rika vara de enda som hade råd med det, och de enda med dödsångest skulle vara de fattiga.

Spännande story, no? ^^

Jag söker samma, men lirar tyvärr nya spel mest.

Min egen tv-spelskrets har verkligen tunnats ut, och dessutom har jag hängt med socionomer de senaste åren som tyvärr ofta velat leda in samtalet på "beroende" när man tar upp ämnet spelande.

Skrivet av Bukload:

För att komma tillbaka till ämnet...

Skrivet av .357:

ingen skolgång sen 15 års åldern, inga "riktiga" vänner längre, djupt deprimerad med flertal självmords försök, hans ända medicin enligt han själv är just att spela dator.

Jag tror inte det finns något som heter datorberoende, utan bara depression, och killen du nämner känns som ett bra exempel på det. Killen mår skit och det enda han upptäckt som gör att han slipper tänka på att han mår skit är datorspel.

Skrivet av .357:

jag har själv haft det tungt i livet och vid den perioden valde jag just datorn som min kur för det var det ända som gjorde mig "lycklig" och gav mig en mening att "leva" men i efterhand så gjorde detta att min egna "motor" enbart gick på lågvarv och har nu ett antal km att försöka ta igen för att ligga i en god takt i livet.

Huvudet på spiken. Du pausar din depression, den blir inte bättre, men den blir inte sämre heller. Jag tror att det finns andra personer som fullständigt kör ner sig i böcker eller TV istället för datorn, men det finns inget som kallas "bokberoende" i media.

Min teori har dock ett problem: om det nu inte finns något datorberoende, bara psykiska sjukdomar som skapar onormalt mycket datoranvändande, kan vi inte säga samma sak om alla som är beroende av knark?

Beror väl på hur man ser på datorberoende, eller på beroende överhuvudtaget kanske. Jag ser det lite som en sysselsättning som fyller ett behov i någon mån, hur destruktivt det än må ses från omvärlden.

Sedan kan man ju diskutera vad det behovet har uppstått i, t.ex. depression eller kanske sociala problem som i sin tur gör så att man behöver något för att ta sig upp eller kanske bara klara dagen. Det ena behöver inte utesluta det andra, tänker jag.

Sedan när det kommer till knark så kommer man till den intressanta diskussionen om det finns något som heter "normalt mycket knarkanvändande". Det finns en forskare som tycker det, men hans åsikter är rätt kontroversiella

Några som sökt spelutbildningar till HT -10?

Jag vågade för första gången söka till en rad spelutbildningar runt om i Sverge för första gången någonsin och är nu nyfiken på hur er process har gått till och hur ni som sökt har valt och jämfört de utbildningar som finns.

(Dessutom vore det kul om eventuella framtida klasskamrater fanns här.)

Så hur har ni prioriterat utbildningarna emellan och hur länge jobbade ni på er portfolio (ifall det krävdes)?

Själv är jag skitlycklig bara över att ha sökt överhuvudtaget, då jag hela tiden haft jobb som liksom bundit mig där jag är och bidragit till att jag inte har provat.

Kan själv berätta att jag sökt till Gotlands högskola framför Stockholms universitet då jag mailade ansvarige personen här i Sthlm och frågade om hur konstnärlig den var. Personen svarade att den utbildningen var väldigt inriktad mot data- och systemvetenskap, och tipsade därför om andra spelutbildningar. Lite synd, då jag egentligen gillar Sthlm, men men.

Har dock sökt till Futuregames och The Game Assembly as well. Futuregames elever verkar ha en sjukt hög nivå på sina arbeten thou, så det är lite intimidating. Tog ett bra tag att göra min portfolio då jag är lite ringrostig, speciellt när det gäller 3d.

Er tur.

Och förresten, har någon här tackat ja till inbjudan att åka till Gotland 28-29:e maj gratis och få info om campuset?

1