Inlägg av spikes

Inlägg som spikes har skrivit i forumet

Skrivet av Prixm:

Folk som köper ny hårdvara varje ny "utgåva" eller en ny mobil varje ny "utgåva" osv. There is a special place in hell. Om man har en 3070 men ska köpa en 4090 bara för att det är det nyaste, och man arbetar hårt för sina 500k om året, då har man tappat det.

Jag sitter fortfarande på en 1080 och en Ryzen 5 5600x (en snudd bottleneck men helt fine) och jag kan spela varenda spel som kommer ut i 60 fps, eller mer, kanske inte allt på ultra, men på high, inga problem. Är jag arg för att folk spenderar pengar när dom inte behöver det? JA! Haha.

Fast 60fps är ju inte acceptabelt i dagsläget...

Skrivet av Belfry:

Löjligt att lägga lika mycket pengar på en dator som en bra begagnad bil... (Om man inte veeerkligen behöver prestandan dvs. )

Visst är det så, men vad som är en bra begagnad bil är ju olika för olika personer. Polare köpte 2st små bilar för 2500 liksom. Dom dög ett par år innan dom blev trötta. Din 77" lär ju kosta som 4x det minimum? ;D

Skrivet av Papphammar:

Tycker de får hitta andra sätt att lösa fuskandet än att lagra mer personlig information. Det är inte särskilt kul att ha sin information i hundra databaser som ständigt utsätts för angrepp, som ibland lyckas och ibland inte...Du fyller inte i ett tel. nr när du skapar en gamertag hos Microsoft för Xbox heller, eller en mailadress hos Google, osv osv.
Det finns mkt bös du kan hitta på med deras konton också men de kräver inte det...
Hur många uppger sitt riktiga post nr ens när ngn i kassan frågar om det på valfri elektronikkedja? Varför gör man inte det? För det har inte med dom att göra.

Jag slutar spela om det fuskas bara, finns för mkt bra spel och de får lösa problemen. Det fuskas ju tom i e-sportturneringar visar det sig, tror inte ett tel. nr gör ngn skillnad alls, men de lär känna sina kunder ännu mer.

Det funkade ju jättebra när dom introducerade det i cod. Du kan ju också som du säger själv bara välja bort spelet. Men nu är det faktiskt bevisat att det är en deterrence att fuska om man behöver regga med ett telnr. Så nu är vi här. Gamers hatar ju på kernel level anti-cheat och det är ju det som krävs nuförtiden för att "tävla" mot fusken. Så det är ju lite pest eller kolera deal atm. Bara att gilla läget eller inte spela.

Skrivet av Papphammar:

Tänk va folk tycker det är helt ok för företag att knyta dig som person till ett alias för att få spela ett spel. Tänk om man var tvungen att uppge sitt tel nr för att få spela monopol hemma eller Uno, de e ok för att stoppa morfar från att fuska då.

Tycker personligen inte om att uppge nåt för ett företag jag redan gett pengar till gör att få äga min kopia av en produkt. Precis lika lite som Audi vet om mitt tel nr för att få starta bilen, ifall jag skulle trimma bilen. Jobbigt de inte kan lösa fuskandet på nåt sätt efter såhär många år men mitt tel nr är rätt personlig uppgift.

Blir ju så när användarna inte sköter sig. Men du kanske tycker att det är bättre med fuskare i varenda game som förstör spelupplevelsen för alla? Det är sån gaming du är ute efter?

Skrivet av Youjimbo:

Snyggt hanterat ändå. Jämför med elgiganten och RTX3000. De höll väl i pengarna till LHR släpptes och då strök alla ordrar och folk som beställt till lanseringspris och legat ute med pengar rekommenderades att beställa LHR-kort till betydligt högre priser samt ställa dig i ny kö.

Glöm sen inte att 17 månader efter att man beställt ett kort så fick man ett mail där dom ursäktade sig och sa att man kunde få köpa ett kort till originalpris. Man hade en dag att svara på mailet som såg ut som random spam...

Spräng elgiganten fan, sämsta företaget i Sverige.

Det som Brendan Greene lovade med PUBG asså, modd support.

Skrivet av dTexN:

Aaah det big OG<3
Det var så sjukt kul på sin tid, tror inget har toppat det ännu i just spelglädje med vänner.
Både Apex/Warzone har gjort konceptet mer användarvänligt och optimerat. Men det var något särskilt med pubg, det var... spännande? vilket apex/war inte lyckats fånga.
Att ens avfyra bössan var rätt så sällsynt och riskabelt.
Att lyckas skjuta ihjäl någon har aldrig känts lika bra.

Att avfyra bössan var rätt så sällsynt?!

Om man spelar som en liten råtta kanske, haha. ;D

Skrivet av blackidus:

Så listan med namn på föredetta anställda duger inte? Då duger inga bevis som helst med andra ord 😆

Skrattretande 🤣

Och som sagt, bara för att han läcker ut det så slutar ju inte spelen alltid så, se bara här, läckan tydde på att spelet från början var tänkt som ett BR och sen ändrades det men spåren från BR finns fortfarande kvar i grunden av spelet med avsaknaden av scoreboard osv.

Jag tror inte på alla läckor men när man kan gå så här pass in på detaljer hur utvecklingen gått så tror jag på det.

Jag kan med posta en lista namn och påstå att dom sagt saker, håller du inte med om det eller?

Som sagt ungefär 80% av det Henderson påstår är inte sant, det är hans track record. Men du får ju tro vad du vill.

Jag tror på faktiska bevis och inte en "lista" av namn som vem som helst kan skriva.

Skrivet av blackidus:

Som jag sa, kolla videon.
Det var tänkt att vara ett BR men planerna ändrades.
Det märks tydligt i designen av spelet. Han har en lång tydlig lista på alla utvecklare som slutade både efter BFV's utveckling och under uppstarten av 2042 med deras roller och års erfarenhet. Det enda han inte gör är att säga vem som citaten kommer ifrån då det kan ju ställa till det för denna person i förhållandet till EA.

Dem flesta av dessa slutade under koncept stadiet vilket förklarar läckor om ett BR inriktat BF.

Vilka mer bevis behöver du?

Faktiskta bevis på att det faktiskt är devs? Som du själv säger, han säger inte vem citaten kommer ifrån så hur är det bevisligen från dom han påstår? Förstår du hur bevisbörda fungerar?

Vad är poängen att ignorera att ~80% av det Henderson skriver inte stämmer btw?

Skrivet av blackidus:

Tror du verkligen att han skulle slänga upp dem anställdas namn tillsammans med vad dem sagt?
Hänga ut dem och mata dem till vargen som är EA Games?

Spelets skick räcker som bevis för mig att citaten är äkta. Det är tydligt att spelet från början var designat att vara något annat och att det stressats fram. Att större delen av UI personalen var inhyrd märks alltför väl.

Jag frågade bara vart bevisen var, du är uppenbarligen fast i allt han säger, ignorera verkligheten.

Vart är battle royalet?! Henderson sa ju att det skulle finnas i bf2042! Ohwait, i battlefield, inte i battlefield 2042.

Skrivet av blackidus:

Tänk att ignorera att denna fakta denna gång faktiskt kommer från Dice anställda och FD Dice anställda. Säga vad du vill om hans "predictions" detta kommer från faktiska anställda på Dice och folk som varit med på test sessionerna.

Hade du kollat på videon så kanske du sett att det var tänkt att vara ett BR fram till den punkt "Warzone" släpptes, då ändrades allt.

Påstår han ja. Vart är bevisen på att infon faktiskt kommer ifrån vart han säger? Ah, justja, den existerar inte? ;D

Han är en CoD player som tycker att BF är "repetetive", lolol.

Man ska ta ALLT som Henderson öser ur sig med ett lastbilsflak salt är vad jag säger.

Skrivet av blackidus:

Tvivlar på att utvecklarna vet bäst. Se bara på Tom Henderssons video och några av hans Tweets.
Många av dem problem som drabbar spelet med dess design val hade redan uppmärksammats av fans som testade spelet i test sessionerna under hela detta år, fansen utryckte sin oro och varnade Dice inte bara om att spelet var i dåligt skick utan även att många av dem design val man gjort kommer få stora mothugg i BF communityn.

Man lyssnade helt klart inte alls på kritiken.

Tänk att lita på Henderson, lol.

Han har typ 25% rätt i alla hans predictions och skit han gör videos och tweets om?

Enligt honom så heter ju spelet bara "Battlefield" och skulle ha launchats med battle royale. Vad hände med det? ;D

Skrivet av keffkebab:

Absolut. Men de hävdar ju att folk spelar på ett annat sätt idag, mer såhär, och att det är därför servrarna strular.

...

Folk spelar på exakt samma sätt, bara att fler gör det.

Skrivet av keffkebab:

Öööh, det där låter som en jäkla massa bull... Bara tänk alla bottar som körde pindleruns back in the day... Kul att de skulle använda det som exempel, när det är en run som blivit kraftigt nerfad och knappast körs i samma utsträckning som förr.

Det var ju ett problem back in the days med...

Tror jag körde på 3st uppsättningar cdkeys för att inte bli tempbannad efter för många snabba runs...

Skrivet av Fezk:

Tom Henderson nämner att spelet har haft en strulig produktion och "identitetskris".

Värt att nämna är ju att Tom Henderson har "rätt" i ungefär 25% av alla hans claims.

Skrivet av Den Maskerade Daskaren:

Man nästan skäms för att vara Svensk, hur alla dessa designbeslut kunde godkännas hos Dice kommer jag aldrig förstå.

Hahahaha, årets överdrift?

Skrivet av Anton Q:

Den här typen av kommentarer från utvecklare är inte ovanliga och bör tas med stor nypa salt.

Det går inte att kalla det lögn- det har säkert hänt grejjer, men hade dom suttit på en mycket bättre build redan nu hade dom sett till att den kom in till beta launch

Skrivet av någon helt utan insikt i mjukvaru-utveckling.

Skrivet av Kleptoman:

Både 1 och 2 var ju flopp så inte konstigt att man inte arbetar på ett tredje spel.

Skälet att tvåan floppade var ju 100% EA's fel dock, dom la releasen samtidigt som CoD+Battlefield av någon idiotisk anledning. Hamnade ju hyffsat i skymundan...

Skrivet av Hanzo:

Haha Ok, jag har ingen koll!
Har jag drömt kanske, eller var det Battlefield?

Ja, du har drömt.

Enda sågningen som var på firestorm var väl att den delen inte var free2play, annars var det ok.

Skrivet av Soulless:

Kanske…men utefter vad många barn o unga idag får att roa sig med av sina föräldrar tror jag inte det är pengarna som det är brist på

Tro gör man i kyrkan.

Skrivet av Soulless:

Nu ska jag va gammal för en stund.
Varför inte bygga modellflygplan på riktigt?

Antagligen för att det är en sjukt dyr hobbie för unga människor utan jobb?

Skrivet av Harmond:

Ej sagt, sa bara att de tog Gibsons idéer, liksom så mycket annat. Blade Runner ligger på gränsen då iaf några av karaktärerna är rätt "punk" och det finns en hel del filosofi som jag tycker hör hemma i genren.

Wikipedia säger f.ö att Shadowrun är sci-fi fantasy, vilket jag i detta fall kan hålla med om, det är ganska "out there", tycks ju låna en del från svenska Mutant (som kom ut runt 84 har jag för mig)... det är lite för flippat för att vara cyberpunk.

Mmm, Shadowrun är ju typ cyberpunk versionen av D&D typ. Finns väl inga regler för att det inte kan finnas sånt i en påhittad värld kan jag tycka.

Original Blade Runner är ju VÄLDIGT cyberpunk tbh. Som sagt, en påhittad värld som faktiskt inte har bestämda regler kan inte vara så svartvit att det bara finns en sak som är rätt. Sjukt tråkigt det hade varit isåfall.