Inlägg av Leon_

Inlägg som Leon_ har skrivit i forumet

Skrivet av BlueTeam:

Lite roligt med Bethesdas speltitlar är mängden föremål som finns att integrera med. En del skulle nog klassa det som utfyllnad, men samtidigt ger det världen en känsla av liv som är svårt att sätta fingret på. Till en början plockade jag på mig allt jag kom över, men insåg ganska snabbt att min gubbe var ingen Skalman, så jag fick bli mer återhållsam i mitt hamstrande. Jag lyckades dock dumpa mycket av mina grejor i min farkost, men som jag förstår är detta ingen hållbar lösning då vissa event kan få en att lämna skeppet och tappa alla lösa grejor.

Haha! Igenkänning på den! När jag kom till basen (i början) där piraterna befann sig så plockade jag på mig _allt_. Innan jag kommit till 2:a våningen var jag tvungen att rensa ur både Vascos & mitt inventory; trettioelva muggar, 14 blommor, pennor, block, mikroskop, hantlar..osv... Ja, jisses

I övrigt positivt överraskad av spelet. Har inte spelat så mycket (kommit till New Atlantis) och det enda jag stör mig på är
1. Avsaknaden av karta/minimap
2. Då minimap saknas - ett enkelt sätt att se vart nästa (eller) alla quests är. En liten fin markör i rätt riktning vore trevligt.

Kan inte påstå att jag reagerat på vare sig laddskärmar, fula miljöer eller NPCs.

Men varför måste jag ha på rymddräkten i när jag är i New Atlantis? När jag tog av den så fick jag en varningsruta.

Satan i gatan - rista in ett pentagram i handflatan så glad jag skulle bli!

När recensionen är bättre än spelet!
Tack för väldigt bra text och mycket fyndiga bildtexter 😀

Stort tack för den här artikeln! Hade missat alla utom TMNT & Tiny Tina. Väldigt bra och lockande beskrivningar

Härmed anmäler undertecknad sitt intresse av att vinna!
/Leon_ - som blev sjukt sugen på jordnötsringar nu...

Skrivet av Sisyr:

Gamepass-bugg. Sitter på mobilen och orkar inte försöka länka, men googla på typ "text bug warhammer 3" så hittar du lösning direkt.

Tack för det

go to %appdata%\the creative assembly\warhammer3\gdk\scripts\preferences.script.txt Open the file and look for the following text.

language_text “”; # language_text , Language used for text (eg. en, de, cn). To use default language leave blank. #
language_audio “”; # language_audio , Language used for audio (eg. en, de, cn). To use default language leave blank. #

Replace the above text with the following text.

language_text “en”; # language_text , Language used for text (eg. en, de, cn). To use default language leave blank. #
language_audio “en”; # language_audio , Language used for audio (eg. en, de, cn). To use default language leave blank.

Skrivet av magma:

Hur är valhalla nu för tiden? Värt att plocka upp?

Tog upp det igen efter några månaders paus. Är i slutet av main story och nu börjar man känna att.. ja, man vill bara bli färdig
Men, då har jag tydligen lagt ned 75h(!) vilket är betydligt mer än vad jag trodde.
Med det sagt så är det riktigt bra spel. Snyggt som attan! Fantastiska landskap och städer. En läcker story med en och annan twist. Helt lagom svårighetsgrad för mig som hellre kör vidare i storyn än laddar om samma sparfil 18 gånger.

Är inte så förtjust i River raids eftersom mina vikingafränder inte alltid beter sig som jag hoppats på (de tänder eld på hus jag befinner mig inne i t.ex. ), men det står en ju helt fritt att spela det spelläget.

Känslan av att smyga omkring och lönnmörda lite hejvilt är ju oslagbar
Rekommenderas.

Väldigt bra text! Riktigt bra flyt och finfina formuleringar. Som poesi till morgonkaffet
Spelet verkar tyvärr lite mediokert, men får testas via Gamepass.

ja

Yay! Tack för en bra recension Funderade på ett köp och blev lite mer sugen nu.

Läckert! Nu blev jag varse hur mycket ljuden gör för igenkänningsfaktorn. Tog merparten av spelen på just ljuden.

Mer, mer, mer Tips & trix, tester/recensioner och nyhetsbevakning.
VR är ett spelformat som är fantastiskt underhållande och jag skulle med glädje läsa mer om det på FZ där jag ändå läser 90% av allt annat spelrelaterat.
VR-info hämtar jag idag till största delen från forumen hos systersajten Sweclockers. Väldigt pålästa användare där.

/Mycket nöjd Oculus Quest ägare sedan julen 2019

Oh, läckert penisskrin! ..;-)

Skrivet av Ankh:

Underhållande intervju, jag gillade hur vardagligt det kändes.

Kan inte annat än hålla med. Kändes väldigt genuint och flera gånger drog man på smilbanden
Bra längd, tempo och innehåll.

Skrivet av Rakoon:

Fan va jag fullständigt hatar DEATHSQUITOS

Ja, det var ingen trevlig bekantskap.
Omgivningar, utrustning och varelser spoilas nedan.

Spöat första bossen, samlat på mig massa koppar & tenn och skapat fin-fin utrustning i blänkande brons.
Skelett, troll och övrigt pack i närområdets Ängar & Mörka skogar är ingen match för en annan.
Brygger dekokter i grytan och i fermenteringsapparaten. Kort sagt; Livet leker, men lite tråkigt är det allt att bara var hemmavid och glassa..

Tar fram kartan och bestämmer mig för att dra så långt söderut man bara kan komma. Har provkört lite flotte innan och det får duga som transportmedel. Håller mig längs kusten så man inte hamnar i havet där det ryktas finnas sjöodjur som gör processen kort med soloseglare.

Passerar platsen där andra bossen skall frammanas. Bestämmer mig för att ta hand om den göken så fort min lilla seglats är klar. Vidare stöter man på nya biomer. Hittar en hel by på Slätten! Wow, läckert! Det här måste man ju kolla. Parkerar flotten och hopp-springer lite som jag har för ovana att göra. Väl framme vid första huset öppnar jag dörren - redo att tömma eventuell kista på rikedomar.
Aj! Aj som f-n! Hjälp! Reträtt! Med staminan mer eller mindre helt slut (note to self; inte hoppspringa hela tiden!) hinner jag med nöd och näppe undan 3 Draugr som stod och lurpassade därinne. Feg som jag är klipper jag lite senare en Draugr på avstånd med bågen. Ny loot! Tarmar - Nu kan man tydligen göra korv

Fortsätter färden nedåt men har nu lärt mig att hålla ett behörigt avstånd till kusten. Passerar några träsk som ser riktigt ogästvänliga ut, där skule jag inte gå iland ens om jag fick betalt.
Ser fler intressanta byggnader med både Fulingar & Loxar i närområdet. Betraktar dem på distans men kan ändå inte hålla mig från att prova att skjuta lite med pilbågen... Loxar kan tydligen simma.. Tack och lov knuffade bjässen bara på flotten.

Mera obehagliga träsk och sjukt envisa iglar. En slempropp kommer ikapp (skitvind som 12 av 5 gånger alltid blåser åt fel håll) och börjar tugga på flotten. Efter några välriktade skott med bågen så dör den, men flotten har tagit lite stryk. Måste leta upp något lämpligt ställe att gå iland på så att den kan repareras…
Efter stund kommer det tre iglar till och går till attack.. Såg dem inte i tid p.g.a. dimma och mörker. Vinden hejar ju som vanligt på motståndarlaget och jag plaskar fånigt med paddeln. I knapp styrfart kommer jag inte undan och iglarna gör processen kort med flotten.
Nu är goda råd dyra, men tur i oturen så har jag faktiskt en Slätt bara 10-15 meter ifrån mig. Simmar snabbare än Sarah Sjöström och tar mig i land. Ger iglarna fingret och några pilar på tryggt avstånd på stranden. Mera ny loot!

Efter att det är avklarat kollar jag omgivningarna - det ser lugnt ut och jag fäller några träd. Hittar också nya bär; Hjortron. Mums fillibaba! Kollar kartan och ser att jag kommit ungefär halvvägs. Det går ju fint det här!
Upptäcker att jag saknar några hudar som krävs för att skapa ny flotte.. Går (hopp-springer absolut inte!) en sväng för att se om man kan få korn på lämpligt byte... Aj! Va?! Vad var det!? En fläskmygga! Du skall få!
Spänner bågen (har gott om stamina kvar tack vare tidigare så listiga taktik) och siktar..siktar... bzzzz.,Stick!
YOU DIED!

Amen va fanken.. Jag vaknar upp i min säng. Aplångt borta från platsen jag dog på... Där ligger ju all min fina bronsutrustning...
Skall jag bege mig dit i gamla lädertrasor på en lika ranglig flotte i hopp om att mördarmyggan inte är i närheten. Om jag ens kommer så långt den här gången. Eller skall jag bara lämna det bakom mig och samla koppar och tenn på nytt..

Även om allt var helt och hållet myggans fel så är detta dilemma ändå en av tjusningarna med den här typen av spel.

Avklarat igår här också strax under 60h. Riktigt bra spel. Main mission lite kort. Många väldigt bra sidouppdrag (två riktigt minnesvärda). Fick till en romans och ett oväntat ligg Försökte verkligen få till romans med en annan karaktär först, men det gick inte vägen (googlade sedan och förstod varför).
Har några gigs & sidouppdrag kvar, men är inte alls lockad av att återvända. Om en expansion kommer - absolut, men eftersom man klarat av det känns det ovärt att återvända just nu.
Något besviken på slutet.

Spelade som kvinna och fick lite oväntat till en romans med Judy. Försökte med Panam först, men det går tydligen inte alls om man inte spelar som man. Jag valde att avsluta med hjälp av Panam och hennes gäng, Eftersom jag ville träffa Judy igen så gick jag tillbaka till Vs kropp. Hade önskat mer dialoger/sekvenser med Judy i efterdyningarna. I mitt slut var det väldigt fokuserat på Panam. Förstår det eftersom det var min vapensyrra, men saknade mer djup i relationen med Judy.

Spelet kraschade aldrig för mig. En del smärre buggar som jag inte lade någon större vikt vid.
Håller med om riktigt stark 4:a.

Skrivet av absimilard:

Det är säkert en fråga om vad man gillar? Jag tyckte att jag var för nära inpå karaktärerna och vill kunna zooma ut mer ibland och närmare ibland, vilket krävde en mod. Jag kör 1080, så det har inte med det att göra, men det är ju en smaksak, så oavsett att du tycker det är ok, precis som säkert många andra, men för mig kändes det för nära inpå.

Jag hoppas att BG3 har en kamera som kommer lite längre ifrån.

Just nu vill jag påstå att den är av samma snitt som den i DOS2. Svårt att få ordentlig överblick tycker jag. Precis som i DOS2. Spelar i upplösningen 3440x1440.

Apropå hotfixar så är det ju väldigt roligt att läsa texterna som hör till dem
Även om det skulle balla ur och bli pannkaka av allt så har man i alla fall fått dra på smilbanden några ggr
För övrigt förvånansvärt buggfritt efter 11 timmars spelande.

Skrivet av Nocternity:

Jo så är det ju, men det var nog inte menat att det skulle bli så här och om det kräver en omprioritering av utvecklingen så finns det alltid en stor risk att det påverkar hela processen.

Och nu är ju dessutom risken större att folk i sin enfaldhet dömer ut spelet utifrån en buggig early access-version som kanske inte var tänkt att nå ut till så många som det nu gjort.

Fast i ärlighetens namn är jag väldigt tveksam till Larians uttalande om att de blev helt tagna på sängen av antalet köp. Det är ju efterföljaren till vad som får anses som rollspelens rollspel. Jag tror att de räknade med det, men det är ett uttalande de kan hänvisa till om det inte går så bra som de hoppats - "Åh, det blev en sådan anstormning att vi var tvungna att ändra fokus från ditten till datten".
Med det sagt är det nog det enda spelet jag själv skulle betalat 600 spänn för. Dessutom i alpha stadiet.
Hade lite löjligt hoppats på mer på Pillars of Eternity-känslan men Divinity 3 Baldurs Gate 3 är kul hittills. Det enda som är lite drygt är kameran; Har ständigt ett behov att vilja zooma ut mer. Precis som i Divinty 2 (där en mod löste det problemet).

Recensionen får 5/5! Väldigt informativt och bra skrivet. Nu blev man sugen på att spela lite mer än bara en snabbmatch 4-5ggr om året