Inlägg av MrKudden

Inlägg som MrKudden har skrivit i forumet

Ett problem jag stött på med Ubisoft+ tidigare är just att man får de dyrare utgåvorna. Som exempel AC Odyssey. Jag hade spelat det en hel del innan. Men efter att jag hade testat Ubisoft+ en månad och spelat en stund så är den sparfilen numera körd såvida jag inte köper all dlc. Även om jag inte spelade någon av expansionerna. Antar att det handlar om skins osv som låstes upp i spelet. Sen har jag inte orkat börja om liksom

Skrivet av p4k3:

Jag blir lite förvånad. Tycker ärligt talat serien är det bästa resident evil på jävligt länge...

Vet inte om det säger så mycket dock med tanke på tidigare filmer? =P

Jag tycker serien var ganska underhållande och bra effekter stundvis. Lite trist story dock kan jag tycka. Jag tyckte nog bäst om det som utspelade sig 2022 haha.

Mycket konstiga val karaktärerna gör dock tycker jag. De är motsägelsefulla. Helt ologiska och korkade beslut. Minns inte så många specifika exempel dock....men aldrig reagerat på det så mycket förr. Men ett exempel är när Billie öppnar luckan till hunden. Hon är ju inte dum i huvudet. Men vilken intelligent människa skulle öppna luckan till en box som står längst in med värsta låset och konstiga ljud som kommer från den??? I ett skumt labb dessutom! Så unga var dom inte...14 år tror jag och jag visste då bättre i den åldern...

Vad jag förstår av det jag läser på amerikanska sidor och Twitter så är inte stödet släppt för användare ännu. Utvecklare kan lägga till stödet nu så att det är redo för den dagen då det släpps för användare.

Jag förstår inte riktigt hur detta skulle vara Disneys fel? BKP stängde i maj 2018. Disney köpte Fox i mars 2019. I maj 2018 var det bidding war mellan Disney och Comcast. Det är väl snarare fox fel som ville sälja? ;D

Rent allmänt verkar många tro att Disney köpte redan i slutet av 2017 när de gick ut med att de ville köpa fox eller tidigt 2018. Men Disney tog över först i mars förra året.

Jag är ganska säker på att vi kommer se nya spel i Alien världen i framtiden. Tror dock att Disney koncentrerar sig på marvel och Disney+ för stunden =/

Jag har följt honom på twitter ett tag och dreglat över hans videos haha. Visste dock inte vad det skulle bli av det. Antog och hoppades på att hans arbete skulle användas i ett spel. Tyckte han kunde släppa det som det var och bara låta mig gå runt och förstöra allt! Älskar förstörelse, fysik och vatten i spel. Speciellt kombinerat 😍😅
Blir antagligen ett köp när det kommer som early access.

Jag har inte spelat allt för mycket ännu (ca 3h) men jag kommer definitivt spela mer. Det var lite segt att komma igång tycker jag. Men jag är en van survival spelare med många timmar bakom mig i Ark, Conan och Atlas bland annat, så det var lugnt hehe.

Som andra sagt så var det få som spelade, vilket är lite trist men finns massor av NPC iallafall så det kändes någorlunda levande. De största problemen jag hade var mest quests som jag inte fattade alls hur jag skulle göra med. Speciellt ett där man skulle döda en "Cockerel"(vilket jag antar är en tupp), men kunde inte hitta ett enda levande djur i närheten av quest området. Blev även lite irriterad när min otroligt bra Bio som jag skrev när jag skapade karaktären inte sparades då min Bio ingame var tom. Glömsk ADD man som jag är så kom jag inte ihåg allt jag skrev och orkade inte skriva ny xD

Gillar dock crafting i spelet. Specifikt att man får lista ut lite själv. Lite som original minecraft. Behöver dock spela mer innan jag kan säga mer än så!

Om någon vill spela lite så skicka iväg ett DM! Spelar på PvE Alfred men jag kan givetvis byta server om det skulle vara så!

Tar gärna en jag med

Skrivet av Gen:

Okej, då lär jag testa det. Ska bli intressant hur långt man kommer ensam och hur viktigt basbyggandet är. Är det ett spel som Conan Exiles lär jag avinstallera det illa kvickt.

Jag har inte spelat allt för mycket. Men bara solo. Det är ganska svårt ensam i vissa områden tycker jag. Men det går och ibland hittar man schysst folk som hjälper till. Det är långt ifrån som Conan Exiles, jag har bara byggt en liten fyrkantig låda typ med crafting stationer hehe

Skrivet av Gen:

Är det inte endast Battle royal som är gratis? Jag är en gram intresserad av spelet men vill absolut inte lägga en krona på det om det visar sig vara kasst varför det hade vart intressant att testa patchen först innan köp.

Allt dom visade och pratade om angående Fallout 76 är gratis. Dom var noga med att poängtera detta;D Men NPC och storyn kommer först i höst, så ha det i åtanke när du testar denna veckan.

Skrivet av Dumlen:

Enda jag riktigt saknar från det första spelet är det visuella när man gick upp i level, t ex att karaktären blev större när man ökade i styrkenivå och att även Agency-fordonen modifierades när man levlade upp i driving-skillen.

Världens suddigaste video, men här får man ju se hur bilen modifieras i realtid när man sätter sig i den, riktigt ball effekt imho.
https://www.youtube.com/watch?v=u2idA0so4z8

Gubben blir större även i Crackdown 3 när man ökar i nivå Fordonen är jag lite osäker på. De har lite annorlunda system för upplåsning av dom. Jag vet däremot att man själv kan transformera sitt agency fordon till olika typer med D-paden om man är i tillräckligt hög nivå på driving skill.

Däremot så tänkte jag inte så mycket på att jag blev fysiskt större med tiden. Det gjorde jag inte i 1an heller. Men när jag startade coop med en kompis och såg att hans var en 3e eller 4e del mindre än mig så blev det väldigt tydligt 😅

Skrivet av DrAg00nEn:

Hyckleri och lögner är det som Microsoft kört som taktik hela generationen.

Att det finns personer som försvarar och stöder Xbox ännu har jag svårt att förstå

Jag tycker de flesta överdriver em hel del när det kommer till crackdown 3. Alla använder den där "pre alpha" videon som argument. Men det var just en pre alpha video med en helt ny teknik som ingen använt innan. Vad förväntar sig folk? Ett mirakel? Sen när blir tekniken perfekt vid första försöket på kommersiell nivå? Se på alla teknik demos och löften som alla konsol tillverkare och spelutvecklare visat upp på e3 genom åren. Är aldrig samma när konsolen/spelen släpps...*host* Peter Molyneux *host* 😂...sen kan man argumentera huruvida det var en bra idé att promota det i en trailer som definitivt känns som ett löfte xD Ett klart misstag från MS sida.

Sen kan jag informera om att jag äger alla 3 nuvarande konsolerna. PS4 har stått och dammat i 2 år nu. Spelat kanske 2 gånger på den under den tiden. Enda anledningen att jag har kvar den är The Last of us 2. Jag började med enbart ps4 dock. Xbox one köpte jag långt senare. Vi trivs och tycker om olika saker. PS4 och Xbox One erbjuder olika saker och inte bara spel. Finns ingen anledning för mig eller någon annan att klanka ner på andra konsoler och människor för att man själv inte tycker om och inte använder en specifik konsol.

Jag längtar enormt oavsett vad någon recension säger ;D Älskade 1a enormt mycket och det var lika roligt när jag spelade igen för ett par veckor sedan. 2an var skit dock haha

Som andra har sagt så är Crackdown inte för alla. En speciell typ av spel. För mig är största nöjet just att samla orbs. Första spelet samlade jag in så gott som alla orbs innan jag dödade en enda gängledare xD

Jag förstår de låga betygen men det som ger låga betyg i det här spelet är inte nödvändigtvis dåligt för mig. Jag har hoppats på en större kopia av första spelet i många år. Ser ut som att det är just vad jag får också. Tror att de flesta stora Crackdown 1 fans blir nöjda. Hade detta varit första spelet i serien så är det tveksamt om det hade funnit sin publik dock.

Skrivet av Jozo:

@Tomas Helenius: Sant, men samtidigt så känns det som att de flesta inte vill höra eller bry sig om varför du gav just det här betyget. Ger du ett "för lågt" betyg till ett spel som är exklusivt till en plattform så är det som att öppna Pandoras ask...

Jag kan definitivt hålla med om betyget då jag spelat de tidigare spelen. Som ny spelare skulle jag nog tro det är en 4 dock. Jag är däremot en nyfiken person som gärna ifrågasätter vissa saker haha. Säger jag inget så blir jag ju inte klokare. Som tur är så är herr Tomas Helenius (försökt tagga men får inte till det ) villig att svara på kritik på ett bra sätt. Som med allt här i livet så utgår vi från oss själva och jag då som inte varken tycker om eller vet någonting om fotboll, har fortfarande svårt att ta till mig varför de får högt betyg varje år haha. Med det sagt....jag skulle aldrig kunna bli speljournalist. Kan säkerligen inte hålla mig opartisk ;P

Skrivet av Tomas Helenius:

@MrKudden: det är en svår fråga. Vi försöker alltid ha inställningen att varje betygssteg ska ha betydelse, att man inte ska sätta vare sig högt eller lågt utan att motivera det väl. Att vara helt konsekvent går inte - man kan inte recensera efter en färdig mall eftersom spel skiljer sig så mycket åt. Ibland känner man direkt var betyget kommer landa, andra gånger väger mängder av faktorer in och betyget blir i slutändan en jämkning av det man tyckte vara viktigast. Som i detta fall; jag kunde ha lagt tonvikten på fler positiva faktorer och satt 4, men kände att upprepningen och likheten var så viktiga at de behövde betonas. Andra recensenter har som synes gjort det första valet.

Fifa (och NHL och annan sport) är lite annorlunda då grunden inte går att förändra - fotboll är fotboll. Forza Horizon är open world, med arkadracing i grund och botten men utvecklarna kan göra rätt mycket runtomkring, som att förändra festivalupplägget, lägga till fler körsätt, spelformer, världar mm.

Absolut är det så. Enormt svårt och många nyanser. Jag har egentligen inget emot betyget i sig på horizon. Det du skriver har en poäng. Jag kände också lite att det var samma sak när jag testade demot. Men för mig räcker ny miljö och årstider. Man kan väl köpa hus nu också om jag förstod det rätt.

Jag kan förstå det här med att fifa/Nhl är vad det är. Men är inte det lite utav en ursäkt för att inte kräva mer då?
Som konsument borde man ställa högre krav på spel som Fifa. Man betalar ju trotsallt fullpris för en repris. Oavsett om det är en sport som inte går att rucka på eller om det är ett påhittat spel med orealistisk bilfysik så borde man väl ändå kunna kräva mer och ge sämre betyg om spelet bara är en repetition år efter år. Horizon släpps som tur är inte varje år. Varför någon lägger ner 700kr på ett nytt Fifa varje år som är i princip samma spel förstår jag verkligen inte ;P

Men ja, keep up the good work så ska jag ringa A3 och klaga på att mitt Internet la av igen för en stund sedan 😭😂

Skrivet av anon_234443:

Tycker ni misslyckas allihopa genom att ta ställning för det ena eller andra partiet. Vart är nyanserna?

Är det inte mer att intressant att diskutera VARFÖR folk reagearar som de gör? Kan det vara så att folk blivit trötta på PK, och börjat sparka "bak ut" i ren protest?

På vilket sätt har selektiv framställning av feminism i media påverkat folks uppfattningar om vad feminism egentligen är?

Kan det finnas en bakomliggande orsak till att man blir "anti" någonting, eller är det bara automatisk så att man är dum i huvudet, lättkränkt man, osv när man klagar på saker som detta?

Roten till det onda är hur ni själva placerar är för eller emot. Försök se alla parters perspektiv.

Intressant det du skriver.
Dock är de flesta som gapar SJW och PK hycklare. De allra flesta skriker PK högt när det passar och sekunden senare gnäller de själva över saker som skulle kunna klassas som PK. Eller så är de raka motsatsen och lika illa...Men vad kallar man motsatsen till PK?

Jag har inställningen att vi alla är hycklare 😂 Tror inte det finns någon där ute som sagt en sak och själv gör motsatsen

Skrivet av Tomas Helenius:

En fyra är ett högt betyg, ett spel ska vara genuint bra för att förtjäna det. Jag anser att FH4 är riktigt bra på flera plan, men samtidigt lider det av upprepning - jag har ägnat ett antal timmar åt att köra de två överlägset vanligaste racen (som är exakt likadana som i FH3) gång på gång på gång. Upprepning nämns i några andra recensioner jag sneglat på, men uppenbarligen stör jag mig mer på det än andra.

91-92 på samlingssiterna är väldigt, väldigt högt för ett spel som i stora drag gör samma sak som föregångaren. En hypotetisk tanke: FH5 gör saker ännu bättre - tight, optimerat, lite nyskapande, och snittar därför 94-95. Och sen blir FH6 en fullträff, med betyg bortåt 96 och högre. Då är vi på nivå med tidernas mest hyllade spel, odödliga klassiker. Kan en bilspelsuppföljare verkligen bli så bra...? Klart att det är möjligt, men ganska osannolikt. Min poäng: FH4 är bra, men får på tok för höga betyg av vissa, det leder till inflation, betydelsen av toppbetygen vattnas ur. Det är ett skäl till att vi försöker vara försiktiga, att vi ibland sätter 3 trots att det känns lågt jämfört med andra.

Jag förstår hur du tänker och kan hålla med delvis. Men då är ju frågan hur kan Fifa ha fått 4 i betyg i ca 9 år i rad trots liknande kritik som du påpekar här? Försöker "ni" vara försiktiga och lägga en 3a eller är det bara du? Jag skrev om detta igår att betygen känns meningslösa om ni inte är konsekventa i hur vissa saker skall påverka betygen enligt er skala.

Skrivet av saigon:

Svårt dilemma det där med betyg.

Jag är ändå lite av åsikten att man inte ska förstöra eller frångå ett fungerande och vinnande koncept. Och den ideologin kör dom flesta stora framgångsrika företag med på gott och ont.

I detta fall så var Horion 3 riktigt bra, och att frångå det helt skulle antagligen vara en chansning, en dum ide rent av.

Vet inte riktigt vad dom skulle kunna tillföra iofs. Vi äldre spelare kanske tycker att vissa moment är tjatiga, medans yngre föredrar vissa moment. Båda grupperna måste attraheras och det är nog det dom har försökt att göra.

Spelet kommer med fler, nya bilar, nya miljöer, mer polerat och bättre grafik. Vet inte vad man mer skulle kunna begära. Jag vill inte att det ska bli ett Just Cause där man springer runt och jagar jaktflygplan och spränger saker, inte heller ett Gta för den delen.

Å andra sidan blev jag inte jättelockad av spelet när jag testade Demot, så en 3a kanske är skäligt?

Edit: Som bilintresserad så blir det nog ett köp i vilket fall, så länge man kan trimma och dona så är det kul.

Jag håller med. Riktigt svårt med betyg. I stort är sport och racing spel repetitioner. Hur förnyar man utan att göra ett helt nytt spel? MS gjorde väl horizon av den anledningen kan jag tänka mig.

För mig är miljön i horizon mycket viktigt och årstider har jag efterfrågat i flera år. Tror det blir riktigt bra för min egen del. Bilarna i sig är viktiga givetvis men jag är helt borta när det kommer till bilar...är dom snygga och känns bra att köra så räcker det haha

Känns dock som att sport genren (Fifa, Nhl osv) särbehandlas något. Jag är inget fan av sport men utåt ser det ut som att de spelen oavsett brister får bra betyg år efter år...det är ju fotboll! Yay! hehe. Då menar jag inte specifikt på FZ dock.

Skrivet av Maysay:

Hur är det t.ex med FIFA & NHL-spelen som kommer varje år med nästan enbart uppdaterade lag. Får de också sänkt betyg pga detta?

Jag satt precis själv och tänkte på detta. Det är ju inte samma person som recenserat Fifa spelen. Men, alla Fifa sedan 9an tror jag det var har fått 4 i betyg här. Har inte läst dom, men betyg 4 och ofta liknande minus och plus på dom. Vissa nämnde även att de var för lika tidigare spelet. Personligen tycker jag att för likt kan vara ett skäl till lägre betyg men kanske inte huvudsakliga anledningen som det låter som i kommentarerna. Tycker även att det bör gälla alla spel. Olika recensenter som sagt men finns väl någon form av riktlinjer för recensenter så att recensioner hos en publikation känns konsistent. Betygsskalan känns mindre viktig om alla får bestämma vad som krävs för ett visst betyg enligt mig. Jag har ju dock ingen som helst insyn i hur det fungerar på fz hehe

Detta är ju bara mina åsikter och tankar och inte menat som en attack. Tycker de är enormt mycket mer professionella än många andra liknande sidor och känns mer pålitliga. Dessutom vågar man kritisera...inga namn nämnda men finns ju de sidor där redaktörer går till attack eller bannar för mindre saker;P

Jag har inte spelat wow sedan legion släpptes. Men jag kollade alla svar och den delen om Alliance mounts.....galet kasst. Jag älskar mounts i spel men avskyr hästar mestadels. Svaret de gav köper jag inte. Bara detta gör att jag inte vill komma tillbaka typ haha. Spelar ju Alliance när jag väl spelar xD Riktigt besviken faktiskt.

Skrivet av emilakered:

Citerar mig själv från Discord..

Ska ge det några timmar till idag, men tror tyvärr inte jag blir mer långvarig än så. Förstår såklart det finns massa att fixa, fler slots, saker att upptäcka.. Men, för mig känner jag att fokus hamnar fel och upptäckarglädjen drunkar i irritationsmoment. Synd, och jag avundas er som verkligen fastnat i spelet!

Jo de är ju en hel del grind...passar inte alla förstås. Återstår att se hur länge jag kan spela innan jag tröttnar haha.