Inlägg av vajn

Inlägg som vajn har skrivit i forumet

För övrigt borde FZ följa upp detta och intervjua Uppsalabaserade Ord mot ord. Mycket spännande!

Jag jobbade ett tag på företaget Ord mot ord som lokaliserar många av EA:s titlar, vårt största problem med att översätta låg också i att sammanhanget inte fanns tillgängligt för oss. Jag kunde inte se veckans avsnitt utan att känna att översättarna får sig en oförtjänt känga av dubbarna och måste därför reda ut detta.

De som översätter från engelska till svenska har inte heller någon koll på sammanhang. Arbetet sker i just excel där en ruta är ifylld med en engelsk mening och bredvid ligger en tom ruta och väntar på att bli ifylld på svenska. Ibland har man tur och det kan stå VAR karaktärerna är (då med hjälp av filens placering i dokumentet, typ "The atrium" eller "The market".

Eftersom man hela tiden vill göra sitt yttersta för att översättningen ska bli bra så känns det precis så frustrerande som dubbarna säger, man har en tight deadline och oftast kommer det små tillägg på mellan 2000 och 17000 ord med meningen "Vi behöver detta imorgon".

Jag kan inte förstå att informationen, synaps eller manus inte görs tillgängligt för de företag som ska lokalisera. Hade våra svenska företag fått detta kanske man skulle kunna tycka att dubbningen av spel var bra. Att översätta text utan sammanhang är mindre riskfyllt än att göra en voiceover utan att veta sammanhanget då det finns så mycket som påverkar när vi säger saker.

Men det är inte översättarnas fel!

Underbart är kort
1h fz är en våt dröm. Ni gör spelvärlden vuxen på ett lekfullt sätt!
Bra jobbat och tack för ett kanonprogram!

Jag håller med, folk kan knappt skriva någonting utan att det finns någon som helt struntar i det som skrivs eller det personen försöker få fram utan snarare är ute efter någon slags skalp till sitt eget ego.

Jag skriver bara när jag känner starkt positivt, eller också så skriver jag om jag är besviken på något specifikt. Dock aldrig genom att idiotförklara andra användare på FZ eller liknande. Det är väl en mognadsfråga som Shady skrev här ovan. Men för den skull så är ju detta en plats vi alla delar, så det är ju vi som sätter kulturen.

Internet är så härligt anti och hårt!

Tycker jag är rätt ödmjuk i min framtoning och kollar om det finns intresse. Men men, det är jag det.

3 Digital download spel mot GTA V PS3

Hej!

Jag undrar om det finns något intresse för att byta min Radeon Gold Award kod mot ett exemplar av GTA V till PS3. Jag vill inte ha ett begagnat GTA V utan ett nytt oanvänt.

man väljer själv vilka tre spel man vill ha med en Gold award och dessa alternativ kan man kika på den här sidan: [http://www.amd4u.com/radeonrewards/splash]

Global cooldown 2.5 sek. Inte turordningsbaserat.
Du är så välkommen.

17 November

Jag behöver den för att spänna fast mitt barn så han kan scouta åt mig när zombieinvasionen drar igång. Så sitter jag och frugan och plockar dom en och en från taket!

Spelet är GALET bra. Extremt skön atmosfär, perfekt final fantasykänsla. Se till att ladda ner phase 4 client och spela den öppna betan mellan 17 - 18 augusti.

Den senaste tiden har det haglat konstiga betallösningar uppifrån. Jag har inget emot att betala när man har en bra motivering, men att internetcaféer skulle gå under på grund av detta känns föga troligt. Däremot får man nog från lagstiftande håll se till att snappa upp de åsikter som nu blossar upp och kompromissa lite!

Bästa spelet jag under mina 30 år har spelat. Rekommenderar alla att köpa det, det är så bra som recensenterna säger!

Final Fantasy XIV A Realm Reborn. Lätt det mysigaste och mest stämningsfulla spelet på länge!

Fungerar inte för mig!

Skrivet av golom:

Btw, innehavare av tråden bryter imot NDA.

Men herregud..

Alltså på riktigt, Chopper och Nils45.. En dator för 7000:- eller kanske mindre slår dagens konsoler på fingrarna och så mycket pengar behövs inte skjutas till för att motsvara nästa generation konsol. Men vill ni fortsätta tävla om vem som har mest pengar, är äldst gamer eller något annat så koppla upp er på skype och ta leken där.

Personligen tycker jag att det är bra att man formar konsolerna mot sociala nätverk, man väljer ju själv om man vill aktivera funktionerna eller inte. Fördelen med konsol är ju att det är en standardisering för industrin att följa, vilket innebär att spelskaparna kan nå ut till fler konsumenter. Detta betyder också att man inte behöver ha en rigg för 40.000:- för att spela senaste spelen.

Det ska bli spännande att se vad Microsoft kommer att presentera framöver, det vill säga en riktig presentation.

Starbreeze om Payday-filmen: Vi förstår reaktionerna

Jaha.. men vem var det då som godkände det? Låter lite väl som en klassisker inom politik "I did not have sexual intercourse with that woman".

Nu gäller det bara att få in så många som möjligt.

Jag har nu startat en grupp på facebook för att samla ihop så många svenskar som möjligt för att få en trevligare community med samma tidszon. Inga löften om stora planer, bara "for fun".

Gruppen hittas här: http://www.facebook.com/groups/362105493903586/

När spelet släpptes vid release var det en total katastrof, men nu när jag kör betan är jag positivt överaskad, spelet är otroligt roligt och har exakt rätt final fantasykänsla!

Jag har startat en grupp på facebook för att samla ihop så många svenskar som möjligt för att få en trevligare community med samma tidszon. Inga löften om stora planer, bara "for fun".

Gruppen hittas här: http://www.facebook.com/groups/362105493903586/

När spelet släpptes vid release var det en total katastrof, men nu när jag kör betan är jag positivt överasskad, spelet är otroligt roligt och har exakt rätt final fantasykänsla!

LS är Linkshell, typ som guild