Inlägg av Hoggel

Inlägg som Hoggel har skrivit i forumet

1
Skrivet av Majorkraft:

Fan! Jag vill ha ett klassiskt fps där jag rår om min bas, expanderar, anfaller/försvarar a'la starcraft.. När släpptes ett bra sådant senast egentligen?

Senast? Ja du, det är en bra fråga. Vet inte hur djupt inne i RTS du är, och håller koll på nyheter och så, men jag rekommenderar att hålla ett öga på Frost Giant Studios. Det är en hel del av gänget från Blizzard som brukade göra Starcraft, med lite andra veteraner inom genren.

Något spel är nog fortfarande en bra bit bort, men där lever mitt hopp åtminstone

Det där ser inte riktigt ut som Mike Morhaime i bilden.

Skrivet av baxtex:

Testa Playnite annars! Spelklient med big picture mode som samlar spel från alla stora klienter.

https://playnite.link/

Ser intressant ut. Fungerar det bra? GoG Galaxy 2 vill väl ådstakomma något liknande, med spel från alla klienter i ett.

Jag vill gärna ha en nyckel

Skrivet av Baronova:

Hade PS1:an något användargränssnitt? Det var väl bara att sätta i skivan och trycka på On?

Skrivet av Lolflakes:

Var väl likadant som på PS 2 ? Kunde man göra mycket mer där ?

På både PS1 och PS2 så gick det ju också att starta systemet utan någon skiva i, primärt för att kopiera/ta bort sparfiler från minneskort. Hurvida man vill kalla det användargränssnitt går väl att diskutera, men jag förmodar att det var vad som syftades på.

@Korvspad: Har inte själv spelat Switch-versionen, men förutsatt att kontrolschemat är identiskt med PS3 och PS4, så kan du använda den högra spaken för att rulla med din karaktär. Det kan vara ett smidigt sätt att undvika de mängder med attacker och isfält som syns på marken, men det funkar lika bra att bara springa ut.

Du använder alltså inte spaken för att sikta med dina attacker eller dylikt, så du bör kunna spela det och undvika kramp i tummen

Skrivet av s3ng:
Skrivet av Ariath:
Skrivet av s3ng:

Någon annan som har problem med fps drops sen patchen trycktes in?

Inte vad jag märkt under dom 4 timmarna jag hann med innan jobbet dock. Kanske kom det under eftermiddagen? Hoppas det släpper till inatt.

Kollade på WoW forumet och där verkar det vara en hel del som har samma problem. Bara i dungeons det händer också.
Skumt.

Jag har inte kollat så mycket på forumen, och jag har inte haft något problem med fps sedan patchen släpptes, även om jag hade latency-problem till en början.

Men ifall du inte provat det än så skulle jag ta en titt på addons och om det inte är någon av dem som skapar problem. Addons som recount och skada har tidigare haft problem som sänker folks fps, så om du använder någon av dem så skulle jag prova att inaktivera dem för att se ifall det hjälper.
Lycka till!

Skrivet av Turbodog:

Vill så gärna gilla de här spelen. Köpte första,gillade story och alla funktioner men tyckte combat var så jävla svårt att jag inte orkade fortsätta. Kanske jag som inte greppar rpg combat..

Jag vet inte ifall du provade det vanliga, eller om det var Enhanced Edition du körde. Men jag tror att det var i enhanced edition som de lade till flera options för just detta problem. Nu var det ett tag sedan jag skapade min sparfil, men jag tror man kunde välja ett spelläge där strider var otroligt mycket enklare och man kunde spela igenom främst för story och resterande gameplay, skulle rekommendera att du tar en titt på det ifall du fortfarande är intresserad.

Skrivet av Tapiwen:

Tro jag börjar bli gråhårig här snart. Wolf Among Us Season 2 kommer ju inte!

Jag hoppas också väldigt mycket på en utannonsering av Wolf Among Us Season 2, du får göra som mig och läsa Fables under tiden ifall du inte gjort det redan.
Det är serien som Wolf Among Us är baserad på. Början av serien påminner väldigt mycket om spelet, och blir egentligen bara bättre ju längre den fortsätter, enligt mig då.

Skrivet av NiC:

Att tänka på att detta är "origin story" för alternativa tidslinjen.

Helt rätt, värt att notera. Han har ju en väldigt annorlunda origin story i den traditionella tidslinjen, den som Warcraft RTSen utspelas i dvs.

Skrivet av Mattias Frost:
Skrivet av Hoggel:

För de som undrar så rapporterade Blizzard för ett par år sedan att motsvarande siffra för World of Warcraft var över 100 miljoner sålda exemplar

Edit: Källa på det också, http://eu.battle.net/wow/en/blog/12346804/world-of-warcraft-a....

De spelar i lite olika ligor. Var inte WoW nere på typ 5-6 miljoner AKTIVA konton när det var som lägst? På tiden då de fortfarande avslöjade siffrorna, då.

Jo, det stämmer precis som du säger, frågan är om det inte ens var närmare 4-5 miljoner. De kanske får en liten knuff i och med expansionen som är på gång, vi får se.
Jag ville inte försöka trycka ner Final Fantasy XIV på något sätt, jag har själv spelat det och tycker det är ganska ok, det var mest i rent informativt syfte som jag skrev det jag gjorde.

Final Fantasy XIV har sålt 6 miljoner exemplar

För de som undrar så rapporterade Blizzard för ett par år sedan att motsvarande siffra för World of Warcraft var över 100 miljoner sålda exemplar

Edit: Källa på det också, http://eu.battle.net/wow/en/blog/12346804/world-of-warcraft-a....

Skrivet av Petrik:

Trots massa löften står man alltid i 12-14 månader utan content i slutet så det här blir första expansionen jag hoppar, trött på tomma löften från blizzard vad gäller wow.

Kan du förklara den här inställningen för mig, jag förstår inte helt problemet. Om det nu är så att man inte vill spela samma content i 12-14 månader på slutet (vilket inte jag heller vill), så kan man väl helt enkelt sluta spela då? Varför hela inställningen att man ska bojkotta spel, framför allt när de får nytt content, enbart för att det kanske blir content-drought i framtiden?

1