Inlägg av jmkhenka

Inlägg som jmkhenka har skrivit i forumet

1
Skrivet av robbis:

Låter som du själv inte testat demot och bara gått på vad andra tycker o tänker. Fick absolut inte den känslan av demot som är ett av många spellägen dessutom. Känslan i 3an är fantastisk, tilloch med ännu bättre än de gamla spelen. För mig var demot redan GOTY, det var även den som fick mig att direkt gå in på steam och köpa det.

Demot innehöll ju bara läget War game, inte alls vanliga singelplayer delen eller multiplayern som kommer vara som de gamla.

Blev så avtänd av det jag såg så jag orkade inte ens.

Blir så less när dom ska göra uppföljare eller remakes och bara slänga ut allt som funkar..

Coh3 är det samma sak med.. och dow3 likaså, köpte det men refundade innan det gått 2 timmar.

Kommer inte förköpa (varför gör man ens det!)
Tror risken är stor spelet är övergivet inom en månad om dom inte genomför alla ändringar dom lovat.

Skrivet av robbis:

GOTY 2024

Tvivlar på det, demot som kom ut fick så hård kritik...

Designern verkar vara helt körd i dota träsket och har inte alls tagit med sig nått från dom gamla spelen.

Bara faktum att man var har en "boost" knapp på varje skepp och det enda den uppmuntrar till är att spamma och skapa massa apm i onödan, precis som i alla dessa Dota/moba kloner.

Hoppas det sker en ändring där och att kontrollerna blir mer som i dom gamla spelen, det funkade utmärkt.

Annars går den samma väg som dow3 och andra så kallade "rts" spel som kommit senaste åren..

Dragon Age Origins: Fick mig att minnas tiderna med Baldurs Gate, Neverwinter nights, planescape osv.

2an och 3an var extrema letdowns..

Sen kom Pilars Of Eternity ut och då glömde jag allt med Dragon Age och har inte tittat tillbaka.
Deras fixering på konsol och fördummade kontroller var döden för hela IP'n.

För er som inte har testat, Pillars Of Eternity 2: deadfire är nog det bästa sen Baldurs Gate kom ut om man gillar eller har gillat CRPG.

Skrivet av Jaforfan:

Jag gillar verkligen inte RTS-spel, men köpte nyversionerna av Homeworld. Får ändå säga att jag gillade första spelet och storyn i det. Ville spela färdigt tvåan med men tappade intresset runt då när man ska navigera de där gasmolnen för att undvika detektion. Vet inte om jag kommer orka detta spelet, men är jäkligt sugen ändå för jag älskar atmosfären och handlingen. Får väl bli en steamrea så köper jag det.

Skrivet av Sisyr:
Skrivet av Priapsi:
Skrivet av Sisyr:
Skrivet av Priapsi:

"...högteknologisk samling religiösa fanatiker fast beslutna att inte låta någon fly den heliga undergång planeten genomgår." Hur fan fick de ihop det rent logiskt? Incitament till forskning borde ju svårligen kunna kombineras med en helig undergång

Hur menar du då? Vetenskap och religion har kombinerats i alla tider, se bara på Isaac Newton.

Haha, eller på Galilei, Kopernikus, Darwin m.fl.

I ärlighetens namn finns det dock ingen historiker som kommer säga något annat än att vetenskap och religion har existerat sida vid sida. Det du listar är undantag.

Källa: Pluggat vetenskapshistoria!

Läste precis igenom lite snabbt på Wiki angående detta och kom över denna meningen; "Much of the scientific method was pioneered first by Islamic scholars[citation needed], and later by Christians."

Har faktiskt ingen aning om vad som antyds; vilken vetenskaplig metod? Känns lite tvek. Nu är jag långt ifrån en historiker, men är inte grekerna de som anses vara bland de första "vetenskapsmännen"?

Den vetenskapliga metoden är ett sätt att studera saker och ting samt driva fram ny vetenskap.

tex i dag så gör man påståenden "solen snurrar runt jorden" och försöker bevisa detta, sen säger man till andra hur man kom fram till sin teori och låter andra bevisa/motbevisa dig.

Den vetenskapliga metoden är helt sonika ett verktyg för att säkerställa att vetenskapen är fri från personligt tyckte. Tex så godtas inte att saker är som dom är för att någon säger det eller har skrivit det i en bok (se religion), utan det ska gå att göra oberoende studier mm som stödjer ditt argument.

Peer review är ett sätt att säkerställa att saker som skrivs i det vetenskapliga mediet är sanningsenligt och inte innehåller fusk. Bra exempel är alla försök till kall fusion och oändlighetsmaskiner som om och om igen dementeras efter att ha försökts reproduceras av andra.

Skrivet av hulis:
Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Love Dajnamajt Arvidsson:
Skrivet av StrongBad:

Att det ens görs en 32-bitarsversion av Windows 10 är oerhört märkligt.

Kan säga det som någon som jobbar inom den offentliga sektorn som it-tekniker så är det inte ens nästan lite märkligt..

Det finns sååååååå många program där 64-bit kompatabilitet helt saknas.
Så många specialprogram där dom som gjorde dem inte längre är vid liv men de måste finnas kvar för att det används och ingen kan göra ett nytt som funkar på samma sätt

Haha, när jag jobbade på installationstekniker på ett utbildningsföretag på slutet av 90-talet fanns det fortfarande banker som körde 3.11-baserade system. På ett annat jobb kördes säljsystemet i dos-miljö, helt utan musstöd. Det var bara 6 år sedan.

På mitt jobb körde vi med det fram till för 1 år sedan, och jag jobbar på ett stort svenskt företag med över 100 000 kunder.

Om inte OKQ8 har ändrat nått (vilket dom inte verkar) så kör dom väl fortfarande os2-warp på sina kassaterminaler.

Ev kan dom har uppdaterat men det är inte troligt då jag jobbade där för så där 8 år sen..

1