Inlägg av Slimebeast

Inlägg som Slimebeast har skrivit i forumet

Skrivet av PeTTs0n:

Jag säger inte att du behöver tycka om framtoningen i serien (eller spelen), så jag hoppas det inte var så kommentaren tolkades! Men ibland är det svårt att både ha kakan och äta den. Sen kan det säkert bli lite mycket om de på ett tiotal timmar ska klämma in innehåll från spelvärldar man kan traska runt i hundratals timmar i (inte minst om man räknar samman spelen), då kan jag köpa att vissa saker kan upplevas mer påträngande än i spelen.

Och givetvis beror det på hur seriens skapare väljer att framställa det också. Sen ska man väl inte glömma av skillnaden mellan spel och serie, det blir ju lite linjärt kontra icke-linjärt. Vill man i spelen skita i så gott som allt vad lore-texter och så vidare heter kan man ju göra det och bara traska runt och panga ghouls eller nåt, medan en TV-serie blir mer lika för alla.

Vill personligen varken säga bu eller bä förrän jag sett serien själv heller. Vissa grejer kan säkert bli individuella tolkningar av också. Tänkte mest flika in att själva budskapet och retoriken funnits med i Fallout rejält - sen om man själv tänkte på dem de gånger man spelade igenom spelen, och hur man såg/ser på dessa, det kan säkerligen variera.

Nej, det var inte så kommentaren tolkades. Jag håller helt med dig. Bra skrivet.

"Mer påträngande" (budskap) eftersom formatet är ett annat, tex att en TV-serie är kortare än ett Fallout-spel, och linjärt istället för fritt, är också bra poänger. Bra exempel på varför det är så svårt att göra lyckad film av spel.

Skrivet av PeTTs0n:

Grejen är ju att Fallout är en tämligen stark karikatyr av ett retrofuturistiskt USA, där kapitalism och konsumtion är en stor del av själva karikatyren. Sen att allt i den postapokalyptiska framtiden går att köpa med kapsyler i stället för sedlar eller banktransaktioner är väl egentligen inte särskilt relevant. Herregud, krigen som leder till jordens undergång 2077 kallas ju resurskrigen och har varit grundmurade i loren sedan det första Fallout, skulle säga att det i sig visar att det finns ett hyfsat tydligt
anti-konsumtionsbudskap/anti-kapitalistbudskap i spelen.

Men visst kan det framställas på lite olika sätt, och man behöver inte uppskatta allt. Men temat och budskapen har funnits där sedan serien skapades, så de är i allra högsta grad en del av Fallout. Läs sammanfattningen på wikin för en fingervisning om hur tydlig loren faktiskt är gällande det, det är inte särskilt subtilt så det stör.

Bra skrivet. Det har du rätt i, att det är ett viktigt element i det ursprungliga Fallout, och kan man ju säga att seriemakarnas händer var bakbundna från start. Men det är ändå klyschigt.

Kanske upplevs det som det mer reservationslöst och banalt när ett antikonsumtionstema framställs på film istället för i ett spel, jag har inte hunnit reflektera så långt. Recensenten skrev i alla fall ganska mycket om det hela så jag ville reflektera över det.

Skrivet av Sphere of No Form:

Är verkligen inte ett fan av Star Wars men tycker det här ser rätt bra och kul ut. Inget köp på dag 1 så klart.
Ubisoftspel brukar ändå droppa kraftigt i pris efter ett par månader.

Ser inte hur det extrema exemplet är relevant till det här spelet? Är det "woke" för att det är en kvinnlig huvudkaraktär?

Nja, delvis. Men att det är en färgad girlboss, och i trailern kunde vi skymta minst en till superatletisk och våldsam bossgirl med en framskjuten position i spelet.

Det är ju ingen slump, utan styrt genom kommittéer som avgör vilka sorts karaktärer som uppfyller målen om mångfald och inkludering. Det är uppenbart woke.

Vilken läskig tid vi lever i där allting blivit politiserat.

Välskriven recension av någon som uppenbart förstår sig på film. Bra analys.

Det stärker dock min misstanke om att det enda jag skulle gilla med serien är rekvisitan.

Suck, vad tröttsamt och klyshchigt med anti-konsumtions- och anti-kapitalisttema, som nästan alltid blir av den billiga, ytliga varianten.

Det går alltid ut på att tittaren i slutänden kan sitta där nöjd och självbelåten genom att kunna skylla orättvisa, girighet och rovdrift på något externt, på rika svin eller det kapitalistiska systemet, istället för att man någon gång håller upp en spegel och pekar på att de allra flesta människor älskar prylar och är egoistiska. Det blir aldrig någon riktig reflektion eller självrannsakan.

Det är så anti-intellektuellt.

Skrivet av Sebastian Lind:

Ja, Civ IV är bästa Civ. 5 och 6 är väl helt OK, men AI:n är smått lobotomerad och kan inte hantera att man inte längre kan stacka flera enheter på samma tile. Jag tycker också IV har djupast och mest varierat gameplay, de senare delarna känns mer som digitala sällskapsspel än strategi.

Intressant. Synd såklart att serien tycks bli fördummad med åren baserat på din beskrivning.

Är du en sån som lagt hundratals timmar på Civ?

Förresten, det finns ingen direkt kampanj i civ utan man bara ställer in win conditions och sen spelar en karta tills man uppfyllt dessa? Är det samma med Millennium?

Skrivet av Sebastian Lind:

Kul initiativ, men har svårt att se att det skulle kunna slita mig ifrån Civ IV.

Oj, menar du verkligen 4:an och inte 6:an?

Skrivet av Ziljun:

Thief 3 kom ut ca 2005, nya Thief är en reboot. Har inte spelat det själv men bara hört negativt från Thief-fans, att det är ett stealth-action spel med XP osv, att storyn är kass och dåligt skriven. Kanske är det som Deus Ex: Human Revolution där allt är förenklat jämfört med orginalet men gameplay är modernt.

Oj vad synd då, eftersom det är gratis.

Vad tyckte du om Deus Ex: Human Revolution?

The Outer Worlds tycker jag var uruselt, men Fief vet jag inte. Är det det som är 3:an fast de inte namngav den så? Är det bra?

Skrivet av Kyraal:

Positiv som vanligt ser jag, Slime 😄 Hade gärna fått en inblick i en vardag hos Slimebeest och se vad som får dig att ”ticka”. Är det någon underhållning efter 90-talet som du faktiskt gillar?

Haha. ☺️

Det stämmer att jag är bedrövad över filmindustrins tillstånd.

Men bland spel finns mycket som är fantastiskt, även inom AAA (som Dragon's Dogma 2, Elden Ring, Red Dead 2).

Men bland serier och film kan jag spontant bara nämna House of the Dragon som hittills varit sjukt bra, och enstaka historiska netflixserier som varit måttligt bra (typ serier om kända drottningar haha).

Skrivet av Sur Apan:

799-899 för 25-50h, nej tack även utan mtx.

Men +25 timmar är ju rätt långt för den här typen av spel! Tänk då på Hellblade 2 som körs igenom på ynka 6-8 timmar.

Men visst är det mumma med spel som ger över 100 timmars njutning, som Dragon's Dogma 2. 😚

Skrivet av Ruffles:

Ja, jag har börjat tro att det kommer landa någonstans där. Men jag var inget fan av det första spelet heller. Trodde att uppföljaren skulle bli mycket större och längre, men det verkar som att det åter igen är ett väldigt kort spel. Frågan är vad som har tagit så lång tid. Ska förstås inte döma ut det på förhand, men det senaste vi har fått se har inte höjt temperaturen för mig. Och dessutom: ingen fysisk utgåva.

Ja precis, vad har tagit så lång tid? De har ju redan bekräftat att det blir ett kort spel.

Man får förmoda att de regisserat det noga gällande strider, story, pacing och sånt, och det borde få bra recensioner. Men det är få av dessa korta 6-8 timmars AAA-spel i singleplayer som lyckas sälja mer än några få miljoner ex.

Skrivet av gorbatjov:

Mjo. Vi får se om det blir bra eller anus.

Det är deras trope:

"Oskyldig vault dweller-flicka med hästsvans ger sig naivt och frimodigt ut i en skoningslös postapokalyptisk värld och hamnar i diverse kniviga situationer, men ödet har bestämt att han/hon/hen mirakulöst varje gång klarar sig helskinnad ur varje prekär belägenhet".

*snark* zZZzz

Nära 7 års utveckling och de släpper till sist ett mediokert filmspel, och då syftar jag inte på att det rullar i saktfärdiga 30 fps.

En flopp som inte kommer dra ihop ens i närheten av pengarna som satsats på dess utveckling. Och ännu en missräkning för Microsoft och Gamerpass.

Skrivet av MyInsanity:

Ja då är det väl fel på programmet jag använder, dock hur kan du säga vad jag kan uppnå med min rigg? Kylningen jag använder samt klockning osv?

För att ingen som kör i högsta inställningar kommer upp ens i närheten av de fantasisiffrorna du uppgav.

Inte ens kylning och klockning får ett 4080 att spöa ett 4090, plus att jag har snabbare CPU än den du uppgav, och ändå får jag 100-120 fps som högst ute i vildmarken (55-70 i storstaden). Trots att jag inte kör allt på max, kör inget RT och till och med DLSS3 är påslaget. Jag kör i 2560x1440 upplösning men det har marginell betydelse jämfört med 1080P och 4K eftersom Dragon's Dogma 2 är så CPU-beroende.

Att du kommer och pratar om "260 fps median" är helt overkligt när du inte kommer upp i ens hälften.

Ta du och kolla upp dina settings en gång till, installera Fraps och kom tillbaka och redovisa för oss sen.

Ja, spelet flyter underbart och jag har liksom dig inget att klaga på gällande det grafiska flytet, men det är en annan sak. Ditt 7900XTX är ett fruktansvärt grymt grafikkort.

Skrivet av Minnels:

Att det är en tjej? Utan boob-armor? Åh nej...

Ja, boob armor. Eller bara en blond skönhet med stor rumpa.

Skrivet av Diddy:

Mask.

Skrivet av gorbatjov:

Nu har jag inte spelat Fallout men det här såg sådär ut. Huvudkaraktärens ansiktsuttryck skrek B-skådis lång väg :S. Sen är jag lite allergisk mot supersminkade och fixade skådespelare i en atombombad värld. Var är smutsen i fejset och vem fan sminkar sig under en apokalyps?
Lite som när jag följde The walking dead och en av tjejerna var supersminkad, tog mig ur illusionen direkt.

//Slut på superpositiv kommentar^^//

Ja vilken tid vi lever i med så uselt skådespeleri.

Rekvisitan är som tagen direkt ur spelen men resten är kalkon.

Skrivet av Slugger:

En fråga till ni som gillar spelet: Gör det sig bäst med mus och tangentbord eller med handkontroll? Funderar på skaffa men osäker om jag ska lira på min PS5 eller PC. Någon klok person som kan uttala sig? Har RTX3060, i7-11700 osv...
Samma skärm till både PS och PC så där är det ingen skillnad

Handkontroll (PS4-kontroll) på PC. Är hur smidigt som helst att styra gubben, slåss och att navigera i menyer. Det känns klart mer naturligt och bättre än med tangentbord och mus.

Så frustrerande med jobb och vardag just nu, man vill bara spela, spela och spela Dragon's Dogma 2.

Sjukt snyggt men ett sånt här spel går nästan inte att göra roligt.

Tänk att ett litet gäng veteraner startar en helt egen fristående spelstudio och ändå kan de inte stå emot att aktivister nästlar sig in och bestämmer hur huvudkaraktären ska se ut efter ideologisk agenda.

Aja, det såg så fult och dåligt ut att man redan nu ser att det här spelet kommer floppa.