Inlägg av wolo

Inlägg som wolo har skrivit i forumet

1
Skrivet av Tybalt:
Skrivet av wolo:

Spelen var enklare, inge jävla genomgång med att varje spel startar med tutorial. På gamla tiden kunde man klara ett spel utan att ens kunna engelska, och ändå uppskatta det.

Vill inflika följande:
Skilj på teknikhöjd i en titel och svårigheten att bemästra spelet.

Ofta var spelen mer oförlåtande förr. Vissa spel levererades med en manual i bokform (i brist på turotial). M1A1 Tank platoon till Amiga är ett exempel. Det hade dessutom en tvåsidig kartongbild av tangentbordet med alla key-binds.

Vilket är "enklare" av dessa spel: Wolfenstein eller Doom 3? Zork/Grim Fandango eller Ratchet&clank?

Om man bara tänker på arkadspel som Pac Man, Frogger och shoot'em'ups så är de likadana som förr, men med modernare grafik.

.

Du har rätt, men jag menade inte enklare i den meningen att man klarade spelen, menade snarare simplare, sen finnsdet ju regel till undantaget(alltid).

Bra exempel är väl gamla prince of persia, simpelt spel som man lär sig fort, men fan så svårt. Mega Man är väl ett annat typexempel, enkelt men svårt. Håller helt klart med att det inte var lika förlåtande förr, Demon Souls är ett av få spel jag spelat på senare tid som straffar en lika hårt som the good ol' days

Skrivet av Tobblish:

Alla spel som inte fokuseras mer på att göra pengar än kvalité blir ju bra.
Back in the day fanns det Mario och Pac man, dom fanns från början då allt började och det går inte att ändra.
Mario idag är ju total dynga.

Spel som faktiskt är/var bra ex:
WoW (TBC)
Warcraft 1/2/3
StarCraft 1/2
Half Life 1/2
DIablo 2

Visst går det att göra minnesvärda spel idag.
Och för att leka med elden.

Konsolerna hjälper ju inte direkt att fixa nya minnesvärda spel.

Kul att de spel du nämner endast kommer från 2 olika företag.

Mario idag är dynga? tycker Galaxies 1 o 2 faktist var riktigt bra spel, och större delen av världen håller tydligen med. Sen visst smaken e ju alltid upp till var o en. Men håller verkligen inte med om att konsolerna inte fixar nya minnesvärda spel, bara kolla på de 3 bolagens exlusiva titlar.

Skrivet av Jozo:

Ja, inte har det skapats några stora spelikoner det här millenniet i alla fall. Var är dagens Pac-man och Mario?

men shit snacka om cyniskt. var tvungen att skapa konto bara för att fråga vad sägs om Halo, God of War, Uncharted, Gears of War, World of Warcraft(ok warcraft e ju äldre). Glömmer säkert någon eller några riktigt fina karaktärer.

Blir så less på alla jävla bakåtsrävare, visst saknar man 8/16-bit-eran, andra saknar c64 osv. Spelen var enklare, inge jävla genomgång med att varje spel startar med tutorial. På gamla tiden kunde man klara ett spel utan att ens kunna engelska, och ändå uppskatta det. Men inte fan vill jag påstå att spelen idag är dåliga/sämre, eller att jag inte kommer minnas dem.

*edit* vet att det jag nämnde inte var karaktärer men vafan, ni hajar säkert.

1