Inlägg av Samsos

Inlägg som Samsos har skrivit i forumet

Det är svårt att göra en rättvis bedömning men jag gillar oftast världar.

Mina egna Preferenser så ansåg jag som barn att RTS var den roligaste typ av spel när jag var mindre, på senare år så tycker jag väll att RPG har också tatt väldigt stor plats och FPS inte så mycket.

Mina 3 favoritspel som barn var Warcraft 2, Starcraft och Heroes of Might and magic 3 utan tvekan, alla de spelen älskade jag som barn, jag gillade gameplayen med husbyggande, krigandet och figurerna hade såklart en påverkan på mig, jag gillade fantasy och spelen var för mig Levande sagor.
När jag blev lite äldre så började jag intressera mig i hur spel berättas och mitt absolut starkaste minne kommer kretsa kring Warcraft 3. Chris Metzén är och kommer förbli en legendar gällande att berätta! Hans passion för sitt verk är extremt tydligt och många med mig skulle hålla med mig. Hela warcraft universumet är en intressant plats och utan Wc3 hade inte World of warcraft vart det spel det är idag. Men sättet man driver på Storyn i Warcraft 3 var någonting helt nytt för RTS grenen då de förekommer otroligt många dialoger, gameplay samt häftiga Cinematics, och det tillsammans gör spelet väldigt minnesrikt. lika så första gångerna man såg Cinematics från Starcraft!

Warcraft III Reign of Chaos / exp Frozen throne är absolut en spelstory som bygger upp ett intresse för Warcraft världen!

Ett annan spelserie som jag nyligen kom i kontakt med var såklart The Witcher. Witcher 3 var såklart de första spelet jag spelade och för mig var det en plats, en karaktär med massiv påverkan! Jag trodde seriöst att jag var på "Slutquesten" vid 3 olika tillfällen för jag ville ha mer och var rädd att nu tar spelet slut men det var en berättelse som bara fortsatte och fortsatte. Jag köpte spelet för jag ville pröva mitt 980GTX, jag hade inga som helst tankar på om spelet kunde va bra men det vart min absolut senaste Woooow upplevelse. Absolut bästa singleplayer storyn!

Bland FPS spelen så är det väldigt få spel som känns intressanta och minnesvärda men absolut gillar jag Half-life 2 för gameplay men storyn blir inte lika minnesvärd som de andra spel jag har nämnt men otroligt kul! Ett spel som faktiskt har en bra story Men blir bara ihågkommen "Det snyggaste spelet genom tiderna /klarar din dator av det?" är Crysis, många kritiserar spelet när aliens kommer in i bilden men det är en så central del av handlingen vilket gör detta spelet intressant tyvärr vill man bara glömma 2 och 3, Warhead är dock intressant att få se ön man befinner sig på från ett annat perspektiv!

Spel jag har glömt att ta upp är såklart Mafia, GTA, Elder scrolls
Spel jag inte har spelat men förstår tjusningen bakom: Red dead Redemption, Mass Effect, Bioshock.

Torbjörn och Reinhardt firar jul ihop... clearly! antingen är det Reinhardts barn, eller Torbjörns barn, eller är dom på ett barnhem å firar jul för barn utan föräldrar??? think outside the box overwatch fans lixom

10-10

Vad menas med bildskaparna? Om det är konstnären så ska dom bara håll käft, för dom har redan fått betalt av kommuner och alla inblandade.

Witcher Blood and wine! alla dagar i veckan! Gillade också Overwatch väldigt mycket men jag kan inte påstå att det skulle vara bättre,enda felet var det inte kniper min första plats är att Blizzard skippa å göra en bra Kampanj till spelet istället för att pressentera alla figurer i olika medium, som seriestrippar å små videos.

Skrivet av vampyrer_suger:
Skrivet av Samsos:

Rubriksättningen är riktigt illa, hade hoppas med något i stil med
"17-årig tjej så grym på Overwatch att manliga spelare slutar" istället för att upprätthålla könsskillnaderna med att manliga spelare är proffs och tjejer är bara tjejer.

Men hon är fan förebild, så jälva wicked sick!

Det är väl du som utgår från att proffset är en pojke/man?
Du snubblar på din egen sexistiska världssyn. Tråkigt

Märks att du inte vet vad du snackar om... Jag behöver inte utgå från att dom ska vara pojke/man, faktumet är att Dizziness är ett herrlag.

Skrivet av Manqs:
Skrivet av Antifeminist:

Såg inget som var direkt imponerande i videon. Visst, duktig...men som gammal quakare har jag sett bra mycket mer skills genom åren.

Beror ju helt på vilka skills vi pratar om. Finns ju fler skills än aim och reaktionsförmåga men det känns som om många glömmer det ibland. Inte sagt att du gjort det men kan vara värt att nämna ändå.

En bra Quake-spelare är inte nödvändigtvis en bra CS;GO-, SC2-, WoW-, LoL- eller Overwatch-spelare.

Så jävla sant! sitter och spelar med lite Moba spelare, dom är typ Guldrankade i LoL Way better then me... men jag är Global i csgo ett spel dom inte spelar. kontrasten är väldigt spännande hur dom kan ändå sitta å lägga på föreställningar om vilka champs ska ha nerfs osv för att dom utgår helt och hållet ifrån moba världen. Det roligaste påståendet jag har hört är att aim-skillen inte har så stor betydelser kontra "spelförståelsen hur champs funkar" my ass... dom klagade hela tiden på bra bastions, mccree och widows. <-

Skrivet av Carl Johansson-Sundelius:
Skrivet av Samsos:

Rubriksättningen är riktigt illa, hade hoppas med något i stil med
"17-årig tjej så grym på Overwatch att manliga spelare slutar" istället för att upprätthålla könsskillnaderna med att manliga spelare är proffs och tjejer är bara tjejer.

Men hon är fan förebild, så jälva wicked sick!

Öh, nu läste du nog in lite väl mycket i rubriken.

Är det något fel med det?

Rubriksättningen är riktigt illa, hade hoppas med något i stil med
"17-årig tjej så grym på Overwatch att manliga spelare slutar" istället för att upprätthålla könsskillnaderna med att manliga spelare är proffs och tjejer är bara tjejer.

Men hon är fan förebild, så jälva wicked sick!

Skrivet av Dizzz:
Skrivet av brandter:
Skrivet av DarkZide8:
Skrivet av brandter:
Skrivet av A-Gen:

En relativt stor andel av kritiken jag sett handlar om att den skulle vara dålig för att det saknas raser och karaktärer m.m. Själv tyckte jag den var ganska bra, kanske för att jag spelat hela serien från Orcs &amp;amp;amp;amp;amp; Humans och framåt, kanske för att jag uppskattar filmserier som tar sina origin stories på allvar. In the beginning there were only orcs and humans.

Hmm, det har jag inte sett någon säga själv iaf. Majoriteten av kritik jag har sett är en av två anledningar "Spelfilmer suger och kommer alltid suga och det här suger för att det är baserat på ett spel" Folk som har skrivit sin recension innan de såg filmen dvs. Eller två "De förklarar för lite, det är en film för fansen som kan loren och det känns som att jag inte hänger med" Det här kan jag köpa, du kan inte göra en film riktat till 100% på fansen, hur skulle då Marvels filmer har sett ut? Ingen förklaring, allt bara kör på eftersom att "fansen" redan känner till allt, vilket orsakar att nytt folk inte blir intresserade.

Själv var mitt största problem Medivh, jag tyckte de porträtterade honom uselt, det är inte den Medivh jag har lärt känna genom spelen eller böcker. Kan bero på skådisen, kan bero på regissören, dunno. Sen att Lothar hade en son... det var nytt och helt onödigt. Lothar behöver inte en son för att vara motiverad att slåss, han hade gjort det oavsett!

Jag tyckte de gjorde "loren" enkel. Liksom - allting ont = grön magi. Känns som alla kan fatta det.

Själva handlingen är inge konstig, men de spenderar ingen tid att förklara vem karaktärerna är. Det enda du vet om Medivh är att han är en Guardian, vad är det? Vad innebär det? Varför är Medivh viktig för världen? Han är bara en galen magiker som blir ond, något som inte alls stämmer med hur han var i spelen. Samma sak gäller i princip alla karaktärer förutom Durotan.

Ett problem som varje filmatisering av populärmedia för med sig. Hade de gått i botten av loren för varje karaktär så hade man varit tvungen att släppa två hela filmer bara för det. Det är helt enkelt för mycket att trycka in i en film.

Skrivet av Samsos:

Karaktärsutvecklingen på just Medive i filmen är väldigt kass. Jag hade önskat en bättre storry kring honom så nyblivna tittar faktiskt hänger med på varför han hjäper till att öppna portalen till orcernas värld, istället för den vaga beskrivningen som görs.

Travis fimmel... ingen bra skådespelare och tänker inte utveckla det mer än så, hade hellre sett någon helt annan gjort hans roll.

Dock hoppas jag på en uppföljare, för att få följa Thralls uppväxt hos Aedelas Blackmoore, det ser jag mer ifram emot.

metacritis är väldigt hårda mot filmen och fanboys tycker att filmen är bästa i världen. Men möts dom båda två på mitten så hamnar man på en imdb score runt 5.5ish det hade iaf vart min rimlighet.

Som någon över sa, en popcorn film, den är sevärd, kan tänka mig lite svår å få grepp om, om man inte kan storyn.

WC-serien är en av dessa fenomen där (iallafall jag tycker) att spelen blir bättre per uppföljare. WC1 var ett bra spel medan WC2 var betydligt bättre. Min favorit är ändå trean. Det är även trean som Wow bygger på ish. WC3 var även betydligt bättre än de tidigare spelen när det kom till lore.

Warcraft III finns inget bättre spel, utan WC3 så hade inte WoW vart den komplexa värld den är idag. Tyvärr så dog hela Spelet med Lichking men det var till viss del väntat, för det var ju en av anledningarna till att spelet börja tappa spelare,

Jag hoppas att Legion är den sista expansionen i wow-serien så Metzen får göra något han tycker är kul. Han var väldigt tydlig i Warcraft filmen å tala om för tittarna att han hittade "nörd-glöden" igen tack vare warcraft-filmen när hans verk kom till liv. Jag hoppas verkligen han orkar leverera en bra berättelse till.

Karaktärsutvecklingen på just Medive i filmen är väldigt kass. Jag hade önskat en bättre storry kring honom så nyblivna tittar faktiskt hänger med på varför han hjäper till att öppna portalen till orcernas värld, istället för den vaga beskrivningen som görs.

Travis fimmel... ingen bra skådespelare och tänker inte utveckla det mer än så, hade hellre sett någon helt annan gjort hans roll.

Dock hoppas jag på en uppföljare, för att få följa Thralls uppväxt hos Aedelas Blackmoore, det ser jag mer ifram emot.

metacritis är väldigt hårda mot filmen och fanboys tycker att filmen är bästa i världen. Men möts dom båda två på mitten så hamnar man på en imdb score runt 5.5ish det hade iaf vart min rimlighet.

Som någon över sa, en popcorn film, den är sevärd, kan tänka mig lite svår å få grepp om, om man inte kan storyn.

okay.. ni har en köpare!

Ja... vad förväntar man sig av ett företag som ägs av facebook...

Skrivet av Ender:

Något som skulle kunna väcka den där gnistan av "nyförälskelse", i brist på bättre ord, är möjligtvis ett helt nytt WoW. Det finns inga expansioner till WoW som kan vara bra nog för att ge den där känslan jag hade vid vanilla för att det helt enkelt var ett nytt spel då. Vad de än gör med WoW så finns det ingenting som kan förändra att det fortfarande är ett 12 år gammalt spel.

Dom tankarna är du inte ensam om! Jag skulle vilja se ett nytt WC 4 som utspelar sig ca 200 år framåt i tiden som bygger upp en ny berättelse och sen tar dom den världen in i ett MMO.

Skrivet av Zerp:
Skrivet av Phobo:

lol folk som röstar på vanilj, fanns ju noll innehåll då

Jodå... Det fanns hur mycket innehåll som helst! Bara för du kan spela lvl 0 till 60 på en dag numera betyder inte att det var så på Vanilla tiden för över 11 år sedan.

Det tog betydligt längre för de flesta att ens komma till lvl 40-50 då än vad det tar att göra lvl 0 till 100 idag ( och det gick inte fuska genom att betala pengar ).

För att levla behövde du göra precis alla quests i en zon ( inklusive grupp questen ) + instansen samt questen där i. Det var ett helt annat sätt att spela och uppleva WoW jämfört med nu när hälften av questen är bort-rationaliserade och du springer igenom zonerna och hinner knappt göra en femtedel av questen eller kan levla enbart i instance grind.

Och då har vi inte ens kommit till end game content...

Bara questkedjan för att få nyckeln till Onyxias lair var 15+ quests ofta med multipla steg per quest och svåra instance delar som kunde ta många timmar att hitta grupp till och göra. ( http://wowwiki.wikia.com/wiki/Onyxia&#039;s_Lair_attunement ). Questen tog dig på ett episkt äventyr kors och tvärs till de mest avlägsna delarna av världen.

Och det är bara nyckeln för att få komma in och göra en raid! För att ha en god chans att sedan klara raiden behövde ni alla förmodligen också minst ett blått dungeon quest set + en del fire resist gear. Chest till de blåa settet droppades endast en av i slutet på en 15 manna dungeon som tog ca 2-3 timmar att klara av ( kallades ej raid då ), så med snitt tur behövde du alltså spendera 30-45 timmar där innan du ens har en set del av 8 för att börja raida ( förutsatt att du spelade med kompisar eller en tillräckligt bra grupp som inte gav upp )!

Idag kan nästan vem som helst geara upp och vara redo för raids på kort tid efter man nått max level. På vanilla tiden behövdes hundratals quests och timlånga dungeons klaras.

Jag slår vad om att du spenderade minst 3 gånger så lång tid questandes i vanilla innan du är max lvl och raid-redo jämfört med idag om du startar på lvl 1.

Bra läsning!

Jag tänkter också lyfta vad bra server communityt var en gång i tiden.

Innan det blev Cross-realms så hade man som spelare ett ansvar mot sig själv att vara en trevlig individ på den servern man spelade på.

För under denhär perioden så kunde man tillexempel inte byta sin karaktärs namn.

Om man var en spelare som uträttade något som var fel i andras ögon som tillexempel Ninja-looting så fick den personens namn ganska snabb spridning på servern.

Karaktären's namn blev oftast blacklistad på Server forumet som en dålig spelare.

Raiding-guilds hade oftast en dialog mellan andra guilds på servern för att det fanns ett intresse av att veta hur det gick i progress osv, och i mina dagar så vet jag också att guildleaders var ofta inte rätt för att "VARNA" för andra spelare som bettede sig illa.

När cross-realm kom så behövde man aldrig mer ta hänsyn till dom man gick in i LFG med, man kunde bete sig som ett ass mot andra för att man var trygg,

Sen så hade du inga behov att förlita dig till andra spelare för det har blitt så enkelt att bara lämna och söka en ny grupp.

Den största floppen med Cross-Realm vill jag nog påstå att Server ration började bli mer eller mindre 90% Alliance eller 90% Horde dominerande serverar.

Najs! TixFrix /tumme upp

Skrivet av Tamazin:
Skrivet av Samsos:
Skrivet av Tamazin:

Vad jag gillade med vanilla var att det inte fanns thottbot och liknande.

/random rant.

Du har fel att Thottbot inte fanns! det kom rätt tidigt för jag minns att mina klasskamrater på gymnasiet satt och inspekterade AQ20 AQ40 Gear på thottbot och en grabb i klassen hade döpte vi till thottbot för han hade memorerat alla namn på varenda del i spelet.

"During the Austin Game Conference in 2006, World of Warcraft lead designer Rob Pardo spoke of the hardcore market and casual market for World of Warcraft, saying "The people that don't go to ThottBot are the casual players, and they're the ones you need to hold the hand of."

Om man var nyfiken och intresserad av världen så tog man reda på saker och ting.
Sen var varken Strat eller scholo några 40-manna dungeons.

Du har fel. De var 40 manna i början, thottbot fanns inte initialt, jag var thottbot åt mina vänner med och kunde allt ut och innan. Get your facts straight om du ska säga att någon har fel

För att jag ska tro på det så får du lägga fram fakta att dom värkligen var 40 man. innan jag tror på dig, Vad jag minns så har enbart player rangen på dom instancerna vart 5-10 i Stratholm och 5 i scholo

Elitistattityden

Den har alltid funnits i spelet. Men jag vill inte påstå att lfr och lfg behövdes för att folk ska få delta.

Den största boven i spelet är achievements och Gearscore var något som kom senare i WotLK som folk efterfrågade. Innan om man var extremt seriös med sin raidgroup så inspecta man folk i städerna om man trodde på att dom skulle hålla.

Ett sätt som jag uppskatta var attunement som man tidigt plockade bort i TBC. Där var man tvungen att göra om man enns hade tänkt sig att raida och följa storry'n.

Dock tror jag fortfarande allra mest på att man måste ha socialaskills så man kan komma med i ett community...

Jag var en sådan person som hade sjukt stor respekt för guilds med bra progress. Jag var guildleader i TBC som 16 åring och väldigt oerfaren av just leda en guild, men jag har alltid varigt en ledartyp så mitt mål var ju att ta mig längre upp och om jag skulle ta mig uppåt behövde jag andras hjälp!

Jag tog med mig spelare som jag träffa längst vägen många var i åldrarna 14-17 och vi hade sjukt kul ihop i många år framöver. idag snackar vi någon enstaka gång med varandra för att idag jobbar de flesta eller så har man familj osv.

Jag hade iaf jävligt kul på vägen när jag gjorde denna resan och Jag som noob hade faktiskt möjligheten och raida Endgame vid tre tillfällen!

Första gången var i TBC på servern: Outland med guilden Fifth sin och vi jade dåvarande serverettan Apathy, Klöver Seven med Fenimo hack i hälarna på oss som jag senare anslöt till på äldre dagar.

Andra gången var i Wrath då jag joinade en Kompisk guild som hette Wolfpack på Sylvanas och vårat mål var inte att bli bäst på servern.. men vi trivdes så jävla bra ihop och vi fick ett flow i guilden där allt rulla på och helt plötsligt var vi med i toppen mot, Method, Enrage Revolusion, Raging Nemesis som var servertoppens bästa alliance och horde guilds. Och vid ett tidigt tillfälle på 10man HC i Cata så var vi serveretta före method.

Jag hävdar, har man lite sociala skills och vågar prata med personer så kan man hitta rätt guild, och sen så finns det otroligt många bra Guildmasters där ute som gör det möjligt att en guild överlever längre! Wolfpack gick tyvärr under med att våran Guildmaster slutade och lämnade över till vår dåvarande raidleader vår raidleader kom från en annan elitistguild Momento mori och då vart det inte samma gräj längre med guilden och då gick den under.

Skrivet av Tamazin:

Vad jag gillade med vanilla var att det inte fanns thottbot och liknande.

/random rant.

Du har fel att Thottbot inte fanns! det kom rätt tidigt för jag minns att mina klasskamrater på gymnasiet satt och inspekterade AQ20 AQ40 Gear på thottbot och en grabb i klassen hade döpte vi till thottbot för han hade memorerat alla namn på varenda del i spelet.

"During the Austin Game Conference in 2006, World of Warcraft lead designer Rob Pardo spoke of the hardcore market and casual market for World of Warcraft, saying "The people that don't go to ThottBot are the casual players, and they're the ones you need to hold the hand of."

Om man var nyfiken och intresserad av världen så tog man reda på saker och ting.
Sen var varken Strat eller scholo några 40-manna dungeons.

Skrivet av Mjölkspam:

WotLK var helt klart bäst. TBC hade sina saker, Karazhan tex.

Men det komiska med detta är att folk röstar förmodligen på det dom började spela. För det är oftast så det brukar vara, den del man började spela var det som var bäst. Gäller alla spel.

Håller med dig fullständigt om detta! Men det har också dels med en viktig aspekt att göra.

genrationsskifte för teknik, Bredbandet!

2004 när world of warcraft släpptes så hade bredbandsutbyggnaden i Sverige just påbörjat och jag kommer ihåg att det fanns kanske 3 bredband på 50 hushåll när det drog igång. Jag kunde tillexempel inte börja spela WoW när det släpptes för jag hade inte tillgång till bredband då, När TBC släpptes tidigt 2007 då jag själv börja spela och då fanns det nästan bredband överallt på byggden där jag växte upp i de värmländska skogarna och då var det en orsak till varför många tror jag gillar TBC. Men jag har iaf gått tillbaka med nyfikna ögon för att titta på vanilla och det finns mycket som charmar mig där. Jag ville spela wow för att få veta mer vad som skulle hända med Arthas och Illidan från WC3FT.

Sen är det en genrationsfråga. Men vi som var med från starten vi besitter ju grymma berättelser vad vi har upplevt genom de åren vi har spelat och från andra spelare! Spelet var ett äventyr länge men sedan så tror jag den biten dog ut med cross-realms. Jag har faktiskt inte hört en enda berättelse från "dagens wow spelare" att dom har vart med om någonting som är slående kul! för det finns inget intressant i wow idag och berätta förutom, vilken server rank man har, gearscore för det säger ingenting, innom pvp eller pve.