Veckans Xbox-nyheter #5 (v.21)

Sida 1 av 1
2019-05-25 20:07
Veckans Xbox-nyheter #5 (v.21)

Bara två veckor kvar till E3 nu och ryktena kring vad Xbox kommer att visa upp börjar ta fart. Än så länge inga hårda läckor från några kända källor men det har dykt upp lite mer osäkert material på det däringa internet I alla fall. Det ryktas också om att Nintendo gör en Sony och hoppar på Microsofts moln-tåg. Mer om det nedan!
Microsofts och Sonys samarbete kan ni läsa om i förra Veckans Xbox-nyheter. Som vanligt så får ni gärna ta upp nyheter som jag missat i kommentarerna!

Med det sagt, lets…jump in!

Xbox E3-lineup läckt?

En självutnämnd insider postade på neogaf i veckan det hen påstår är Xbox line-up för E3-konferensen. En intressant lista, men det bör tas med en nypa salt då personen I fråga inte är en känd insider. Det är dock alltid kul med spekulationer! Vissa saker i “läckan” stämmer säkert; vi förväntar oss att Gears 5 visas upp ordentligt, att Halo Infinite får en trailer är också troligt till exempel.
Xbox har hållt väldigt tätt hittills och likaså har de vanliga insiders som brukar ha saftiga saker att läcka så här nära E3 valt att vara tysta. Spännande!
FZ-artikel
NeoGAF källa

Nintendo hakar på Azure-tåget?

Förra veckans bomb om att Sony hakar på molnet med Microsofts Azure följs av rykten kring Nintendos avsikt att göra detsamma. De tre giganterna samlar sina styrkor för att möta hotet från Google o Co? Enligt David Gibson så har i alla fall Nintendo planer på att streama spel via tjänsten, hur djupt samarbetet kommer att gå i övrigt är dock oklart. Nintendo och Xbox har den senaste tiden allt mer mys ihop med Xbox Live till XGS-spel på Switchen, portar av spel och cross-play till många populära spel konsollerna emellan.
FZ-artikel
Twitter

Fler spel till Xbox Game Pass i maj.

Åtta nya spel utannonserades till Xbox Game Pass i veckan vilket ger totalt 17 spel som lagts till tjänsten i maj månad. Fyra av dessa har dessutom sin release direkt på Xbox Game Pass, i och med den här bunten fick vi releasedatum för Outer Wilds som släpps den 30:e. Min tråd om detta hittar ni här.

Xbox Game Pass

Xbox Adaptive Controller testat på FZ.

Xbox Adaptive Controller riktar sig till spelare med diverse funktionsvariationer och har nu i veckan testats här på FZ av medlemmar i gamingcommunityn HandiPLAY. "HandiPLAY är en platform där framförallt personer med funktionsvariationer kan hänga och spela med varandra." Kolla in det trevliga testet som ligger bland medlemsrecensionerna på forumet!

Recensionen på FZ
HandiPLAY
Xbox Adaptive Controller

Cross-Play-nyheter!

I veckan släpptes Dauntless, ett nytt f2p-spel från Phoenix Labs. Spelet ser ut att vara Fortnite möter Monster Hunter World och finns tillgängligt på Xbox, PS4 och Epic Game Store på PC. Det speciella här är att Dauntless har full crossplay mellan alla plattformar direkt vid launch. Ja, till och med Playstation vill vara med och leka! Väldigt trevligt.

Nintendo fortsätter också på crossplay-spåret och nu har också Brawlhalla fått crossplay mellan Xbox och Switch!

Windows Central artikel

Project xCloud.

Project xCloud, Microsofts spelstreamingtjänst, ångar på och i en ny artikel från Kareem Choudhry berättas om läget just nu. Bland annat så är xCloud installerat i 13 Azure-regioner redan, vilket bådar gott inför de public trials som förväntas komma senare i år. xCloud kommer att kunna streama allt från Xbox One, alltså även bakåtkompatibla titlar, vilket i nuläget är ungefär 3500 spel. Utvecklare behöver inte lägga ner något extra arbete för att det ska fungera, vilket lär vara välkommet. Vi lär få höra mer om det här runt E3.
Brad Sams går igenom det i en video:

Kareem Choudry artikel

Tack till @Freeman79a för nyhetstipset!

Det var allt för den här veckan, på återseende!

#xbox #microsoft #azure #xcloud #xbox-game-pass

2019-05-25 20:38

Gah.. Läste Outer Worlds först... Inte teasa sådär! :b

2019-05-26 00:27
Skrivet av keffkebab:

Gah.. Läste Outer Worlds först... Inte teasa sådär! :b

Haha, jag vet...de har gjort ett lite olyckligt namnval.

2019-05-26 00:48
Skrivet av Mortaigne:

Haha, jag vet...de har gjort ett lite olyckligt namnval.

Eller har de gjort ett lyckligt namnval..?

2019-05-26 17:11

@keffkebab: Hehe ja så kan det ju också vara.

Sida 1 av 1