Spelfarsan med vänner - Podcast

Sida 1 av 1
2017-04-16 15:02
Spelfarsan med vänner - Podcast

Hej
Vill puffa för vår #podcast Spelfarsan med vänner. Vi är en trio som pratar spel och spelkultur ofta med en touch av retroromatik. Vi försöker släpper ett avsnitt varannan vecka och har då och då spännande gäster. Vi har också en systerkanal på Youtube som släpper en kompletterande video till varje avsnitt.

Vill du lyssna finns vi på Acast, ITunes och Soundcloud.

http://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner

Trevlig lyssning

2017-04-21 16:07

Nytt avsnitt ute där vi avhandlar censur, åldersgrännser och hur våld påverkar oss överlag. Vi diskuterar också hur vi ska möta dessa frågor mot nästa generation gamers.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/videovald

2017-05-04 12:13

Vi fyller ett år och släpper där med två specialavsnitt där vi avhandlar vår egen årskrönika. Vi tar med lyssnarna bakom ridån och ger en inblick i hur avsnitten blir till. Självklart pratar vi även framtid och vad som komma skall.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/arskronikan

2017-05-22 22:54

Nu är det dags att ladda bössan och ta sikte på bossen för nu ska vi prata FPS-spel. Vi gör som vanligt och pratar högt och lågt om allt från klassiska Doom till nya titlar som Star Wars battlefront. Så häll upp kaffet så kör vi, lock and load.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/fps

2017-06-07 14:35

Nytt program där vi avslutar vår årskrönika genom att ta upp de bästa godbitarna från året. Vi vill gärna också push för vår fantastiska tävling som vi utannonserar i slutet av programmet.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/arskronikan-del-...

2017-06-21 23:08

Nu är det dags att äta svamp, fånga stjärnor och förstås hoppa på sköldpaddor som ni hör är det dags för Mario. Vi tar det från början från Game & Watch fram tills idag så är du sugen på att kika i rören häll upp kaffet så kör vi.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/its-a-me-mario

2017-07-26 13:07

Då var det dags för årets sommarprogram, där vi häller upp somriga drycker och ökat värmen till max. Så vill du ha lite chill sommar mys med härlig gaming ta fram badbyxorna så kör vi.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/sommar-2017

2017-08-09 23:32

Nu är det dags för vårt efterlängtade grillprogram där vi ger en rå och ofiltrerad version av vår syn på spel och mat. Vi kör helt enkelt unplugged, ocensurerat utom hus direkt vid grillen med rak rör och köttkniven i högsta hugg. Så vill du komma spelfarsan med vänner riktigt nära in på livet är detta matiga program något för dig. Så släng på steken, öppna ölen så kör vi ända in i kaklet.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/grillparty

2017-08-30 22:19

Skolan har börjat och vi har nyktrat till sen vårt grillparty. Så nu tar vi på oss mössan och ger oss in i skolspelen. Har vi tur slipper vi kvarsittning och kan släppa nästa avsnitt i tid. Är du också sugen på att få en ordentlig lektion i spel, kvala då upp ärmarna ta på hörlurarna så kör vi.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/skolstart

2017-10-08 19:39

Då var det dags för vår CS-special där vi har varit och sett Dreamhack Masters i Malmö. Vi hissar och dissar eventet och passar även på att analyser CS-scenen och hur den har utvecklats. Så ställ en sensitiviteten häll upp kaffet så kör vi.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/csgo-special

2017-10-26 21:43

I dagens program ska vi få utlopp för spel vi tycker riktigt usla och spel vi är riktigt besvikna på. Vissa av dessa är allmänt kända som riktiga kalkoner men vi har ett och annat som väcker debatt. Det blir som ni kanske förstår ett känsloladdat program så häll upp kaffet så kör vi.

Axplock av titlar vi valt ut:
Metal Gear Solid 5
Metroid: Samus Returns
Lord of the rings (Snes)
Castlevania II: Simon's Quest

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/daliga-spel

2017-11-06 22:55

Då var det dags att hissa och dissa en välkänd topp 100 lista med tidernas bästa spel. Det blir som vanligt ett skönt surr och våra expertutlåtanden om respektive titel. I denna första del tar vi oss ann plats 100 till 85 mycket nöje.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/topp-100-del-ett

2018-01-02 22:32

Då var det äntligen dags för del två som sparkar igång ett nytt år tillsammans med Spelfarsan med vänner. I detta avsnitt avverkar vi plats 84 till och med det magiska numret 42 mycket nöje.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/topp-100-del-tva

2018-01-17 10:19

Nu drar vi igång vår miniserie tillsammans med Malmö e-sport där vi fördjupar oss i det svenska föreningslivet inom e-sport. Vi pratar högt och lågt om föreningens olika projekt, hur vi ser på unga svenska e-sportare och dess framtid och självklart vad föreningen erbjuder idag. Självklart diskuterar vi också e-sport som fenomen och hur vi tror att sporten kommer att utvecklas.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/malmo-e-sport-de...

2018-02-01 22:41

Nu är det dags att ta på sig overall och snökängor för nu ska vi ut i den kalla bistra vinternatten. Vi pratar spel med anknytning allt från Impact Winter till 1080 så som vanligt får vi även in lite skön retrovibbar.
Så ladda på med chokladen så tar vi den bästa svängen.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner

2018-02-12 20:03

Vi fortsätter vår miniserie med Malmö e-sport där vi i den sista delen fortsätter att prata om verksamheten och ambitionen att stärka e-sporten nationellt. Vi kommer även med tips hur man som individ och privatperson kan göra för att engagera sig och bidra till ett bättre e-sportklimat.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/malmo-e-sport-de...

2018-02-26 23:36

Sista delen i vår serie om topp 100 spel genom alla tider. Där vi avslutar serien med de sista riktigt tunga titlarna och funderar över hur Half-Life överhuvud taget kom in på listan. Så håll i hatten häll upp kaffet så kör vi ända in i kaklet.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/topp-100-del-tre

2018-03-16 17:50

Spelfarsan med vänner var och såg det magiska slutspelet i Katowice. Vi summerar eventet och har även med exklusiva live inspelningar på plats. Vi hade turen att dela hotellbar med samtliga stor CS:GO lag så som NIP, Faze, Fnatic med flera. Så vill du ha en unik inblick i ett av världens största CS:GO event häll upp kaffet och följ med.

Vi vill också passa på att rikta ett extra stort tack till Patrik "cArn" Sättermon för VIP-biljetterna.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/katowice

2018-04-05 20:04

Då var det dags för vår Påskspecial där vi tar upp den mer andliga delen av påsken det vill säga spel med religiös anknytning. Det blir en "Salig" blandning av allt från Far Cry 5 till Super 3D Noah's Ark. Självklart blir det också ett och annat svagt "Halleluja". Vi vänder ut och in på begreppet religion i spel och hur det påverkar oss. Så knäpp händerna, vänd blicken inåt och följ med på en riktig "Själavandring".

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/paskspecial

2018-05-16 18:20

Vi fyller två, hurra!!! Vi gratulerar oss själva genom att ha ett program som handlar om vi har tycket ha varit bäst med det gångna året och så blickar vi framåt. Det blir en kavalkad av minnen, reflektioner och spännande nytt som komma skall under det kommande året.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/arskronikan-2018

2018-06-07 13:46

Vi har haft nöjt att få samtala med Patrik som är VD på Red Reserve som är Europas första börsnoterade E-sports organisation. Vi pratar om allt från hur Red Reserve startades till hur framtiden och vision för organisation ser ut. Vi tar även upp ämnen som hur det är att ha en E-sportlag som har aktieägare att ta hänsyn till och hur spelaråterväxten ser ut. Självklart pratar vi också om svensk E-sport i stort och hur vi tillsammans kan jobba för att få den att växa. Så häll upp något kallt i glaset njut av solen och så önskar vi trevlig lyssning.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/red-reserve

2018-06-27 22:25

Då var det dag för årets analys av E3 där vi tar tempen på kommande titlar. Självklart delar vi också med oss av våra egna reflektioner samt diskutera respektive utgivare.

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/e3-2018-del-ett

2018-07-04 23:34

Då var det dags för del två av vårt speciell avsnitt om årets E3 mässa. Vi fortsätter med att ta tempen på Square Enix och resterande utgivare. Till slut så avslutar vi med att prata om våra favorit titlar och blickar framåt

https://soundcloud.com/spelfarsan-med-vanner/e3-2018-del-tva

Sida 1 av 1