Diskutera – Dina värsta spel-felköp?

Robot
Diskutera – Dina värsta spel-felköp?

Såna där köp som får en att falla på knä och be för refund.

#diskutera, #felköp


Medlem

Duke Nukem Forever på release dagen... Fyfan

På den tiden fanns det ingen refund funktion på steam, så för att inte ha kastat pengarna helt i sjön var man tvungen att spela detta jävla skitspel, i alla fall halvägs...

Medlem

C&C 4 Tiberian Twilight på release dagen. Fy favn vilken sörja!

Medlem

Utan tvekan Starfield.
Mitt sämsta köp per krona.

Medlem

Starfield, Diablo 4, SimCity (2013), Black Ops 4, Cod Vanguard

Medlem

Värsta och värsta, men No Man's Sky förtjänar ett omnämnande. Det är det enda spelet som jag har refundat två gånger.

Först köpte jag det när det var nytt. Men det var inte alls det spel som jag hade föreställt mig att det skulle vara, så det blev att be om pengarna tillbaka. Sedan köpte jag det en andra gång här om året, efter att bara ha läst gott om det under flera års tid. Men jag tyckte fortfarande att det var tråkigt och högst oklart vad det överhuvudtaget gick ut på. Så det blev att refunda igen

Kan i övrigt inte komma på några fatala felköp. Nog för att jag har köpt ett antal spel som jag har visat mig vara inkompatibel med, t.ex. Cyberpunk 2077, Breath of the Wild, Mass Effect: Andromeda, Dragon Age: Inquisition och Diablo 3. Men man kan ju inte tycka om allt, så dem betraktar jag inte direkt som felköp. Bara spel som jag av outgrundlig anledning inte tycker om.

Update: Kom på att XCOM: Chimera Squad förtjänar ett omnämnande. Hade varken hört- eller läst om det, men när jag en dag såg det som ny release på Steam(?) köpte jag det omedelbart. Har plöjt några hundra timmar i båda de nyare XCOM-spelen. Men det här blev ett återköp nästan omedelbart. Det kändes bara trångt och konstigt. När jag dessutom insåg att det inte var möjligt att skapa sina egna karaktärer blev det droppen som fick bägaren att rinna över. Refund,


signatur

När jag växte upp lyssnade jag mycket på Blümchen och Rollergirl. Jag tror att det har format mig som människa.

Mest indie-spel som verkade roligare än vad de var. Tur att de var billiga.


signatur

Viam inveniam aut faciam

Releasehästryttare
Medlem

Svårt att köpa fel nu för tiden, med ångerrätt och alla videos som finns på spel.
Däremot inte omöjligt, men närmaste jag kommit sen barndomen då spel gick från allt till skräp till bästa som fanns, och man fick nöja sig med det man valde tack vare framsida och kanske en recension i speltidingar.

Men på närmaste tiden var det väll Just Cause 3 där sparningen gick sönder efter flera timmar s speltid och var inget utvecklare orka patch + funka inte med Steam Cloud.

Medlem

Stardew valley för någon månad sedan. Visste om att det inte alls var min typ av spel men drogs med av hypen. Aldrig refundat ett spel så fort förr.

Medlem

Medan andra överhypade spel (Diablo 4 t.ex) åtminstone gett några timmar underhållning eller förbättrats med tiden (Sea of Thieves, No Man Sky), var Aliens: Colonial Marines lika världelöst då som det är nu. Det är utan tvekan mitt sämsta spelköp någonsin och extra smärtsamt som Alien-fan. Som tur var fick vi fantastiska Alien: Isolation ett år senare.

Medlem

Har några felköp, typ Callisto Protocol vid release, men tack vare öppet köp så har jag kunnat ångra mig.

Några som inte erbjuder öppetköp, dåligt nog, är Sony och därför blev det värre när det kom till mitt köp av Kayak VR. Superhyllat av alla, men själv har jag aldrig känt mig så illamåendes av ett VR spel som detta + att det är tråkigt.

Medlem

Oftast hinner man ju tack och lov göra en refund.

D4 ligger dock högt upp på listan (kanske toppar) av felköp. Man hinner inte långt på två timmar, så när lamporna blinkade illrött var det redan försent

Och inom samma genre, skrattade väl inte ihjäl mig efter att ha köpt Space Siege heller. Trodde det skulle vara Dungeon Siege II i rymden... men oj så fel man kunde ha.

Höll på att glömma Dungeons & Dragons: Daggerdale. Jösses vilket felköp!

Medlem
Skrivet av Lukan:

Starfield, Diablo 4, SimCity (2013), Black Ops 4, Cod Vanguard

Man brukar säga att man lär sig av sina misstag men där verkar du ju tyvärr fallit dit flera gånger 😆

OnT: The Elder Scrolls online. Körde betan och tyckte gameplay var rätt ointressant men ville se mer av storyn. Köpte sen spelet och det var precis, om inte än tråkigare än i betan men storyn och karaktärerna jag spelade för fanns inte längre kvar? Spelade några timmar men orkade inte och lade det på hyllan. Provat några gånger då och då igen när det släppts expansioner och det alltid är folk som säger NU! Nu är det riktigt skoj! Nej jag fastnar aldrig, urtråkigt tycker jag det är tyvärr, varje gång.

Den här sörjan...

Jag och tre polare (stora HoMM-fans) köpte samlarutgåvan och alla vi fyra satt som frågetecken när det väl var installerat. Hur kunde det gå så här fel?
Har inte så mycket emot Ubisoft men den här spelserien är helt körd i botten.

Medlem

Witcher 3

Medlem

Need for Speed Rivals
Glömde av varför jag skippade det runt release och köpte det på rea flera år senare, väntade för länge med att testa det för att kunna göra återköp när jag märkte att det var låst till 30 fps på PC. Ganska bokstavligt talat ett felköp.

Marvel's Spider-Man Remastered
Nostalgin för Spider-Man 2 tog över när detta reades ut på PC. Finns nog inget bättre sätt att aktivt irritera mig i spel än att synligt ha en enorm grupp med fiender där alla väntar på sin tur att attackera för att "det ska ju inte vara för svårt för lilla dig". Verkligen höjden av handhållande och hjärndött spelande, det genomsyrade varenda strid i Spider-Man och tog helt bort all underhållning som stadssvingandet gav mellan uppdragen.

Medlem
Skrivet av Alexraptor:

C&C 4 Tiberian Twilight på release dagen. Fy favn vilken sörja!

Ja herregud, köpte två st med en polare i någon sådan "billig-låda", kom hem och skulle spela, quittade typ efter, ja, efter något och spelade aldrig mera, kompisen lämnade till och med sin skiva hos mig efter lanet. Sicken skit haha. Snacka om let down efter speciellt cnc3 men även ra3.


signatur

Too real to be a dream, too painful to be a nightmare.

Medlem

Starfield utan tvekan


signatur

P4 3,2 Ghz, 2 Gb Ram, Radeon 9800 Pro

Medlem

Star wars Battlefront (Dice)

Medlem

Egentligen inte så farliga men båda två har jag köpt och begärt återköp på två gånger, Steel Battalion 2 och Cyberpunk. Steel Battalion har jag gillat deras föregående spel men fastnade inte direkt för det. Testade igen några år senare men samma känsla igen.

Cyberpunk var samma, kände inte någon bra spelkänsla över det, varken första eller andra gånger. Spelade bara igenom tutorialen med uppdraget man räddade kvinnan så gav det inte så mycket till chans heller.


signatur

En glad kalmarit boende på Gotland!

Medlem

Det är många, men hedersomnämnande får Starfield, Fallout 4, Aliens: Colonial Marines, SimCity (det nyaste) och Civilization 6. Men listan är lång.


signatur

I drank what?

Medlem

Var dum nog att köpa Saint's Row rebooten, trodde det skulle vara i närheten av vad originalet var med oj så fel jag hade. Spelade knappt över en timme tror jag.


signatur

Gillar du bra och ösig musik? Checka mitt band INCIVILITY på Spotify

Medlem

Call of Duty till ps4 pro, minns inte vad undertiteln är men CoD är inte för mig, det andra spelet jag kom att tänka på är Deus Ex Mankind Divided.

Medlem

- American Truck Simulator när det släpptes, jäklar vad besviken jag blev på hur otroligt kompakt och tomt på innehåll det var vid release. (Blev en refund)

- Civilization VI, enormt kliv bakåt jämfört med femman imo.

- Civilization: Beyond Earth, det tillsammans med Civ VI dödade Sid Meier-stämpeln för mig.

- XCOM: Enemy Unknown, alldeles för mycket som saknades från de klassiska spelen.

- Command & Conquer: Red Alert 3, töntigt även med Red Alert-mått mätt.

- Command & Conquer 4... det pratar vi inte om.

- GTA IV på PC, släpptes månader efter konsolreleasen och ändå var det totalt rövdåligt optimerat. Och karaktärerna och storyn upplevde jag bara som cringe snarare än underhållande överhuvudtaget, till skillnad från tidigare spel i serien.

- Planetary Annihilation, hoppades på Supreme Commander-nivå, men i mina ögon föll det pladask.

Det är de spelen när jag kollar igenom min steamlista som sved absolut värst. Annars finns det väl en drös indiespel som varit sisådär och/eller spel jag köpt på nån rea med en rejält bantad prislapp, då har risken ändå känts okej i alla fall.
Sen finns det en del köp i ungdomen som nästan ligger kvar och skapar vånda fortfarande, men dessa vill jag helst i alla fall försöka förtränga. 😅


signatur

För övrigt anser jag att Tellus bör förstöras.

Medlem
Skrivet av Keneay:

Man brukar säga att man lär sig av sina misstag men där verkar du ju tyvärr fallit dit flera gånger 😆

Japp jag har inte lärt mig av mina egna ord (Det var bättre förr) därför jag åkt dit, vill att det ska vara som förr. Diablo 1-2, SimCity 3000, Black ops 1, Cod 1-2 och Fallout/Skyrim (Så Starfield borde vara bra) Blir så trött på mig själv.. haha

Medlem
Skrivet av Sphere of No Form:

Den här sörjan...
<Uppladdad bildlänk>

Föll också på den, min runner-up.

Medlem

far cry 2, Starfield och Microcosm (mega cd)

Aliens: Colonial Marines

Såg Trailern när den kom ut och jag blev såld bär jag fick reda på att deras Utgivare var SEGA!

vad kan gå fel!

Vilken skit sörja! Hade varit mera givande att slänga pengarna på en brasa och se sedlarna brinna upp en efter en!!!

Medlem

Interstellar Marines. Bland de första early access spelen. Blev aldrig färdigt.

100% Diablo 4 på senare tid.

Skriv svar