Medlem
Smarta Hem

Tänkte skapa en tråd om smarta hem. Hur ni använder det och hur jag använder det.

Jag har testat mycket smarta grejer de senaste året. Jag fick en wow upplevelse när jag investerade i ett HUE system hem. ett paket med 3 lampor och hubben. Jag fick någon form av "spa" upplevelse hemma... Det var såååå mysigt med färgade lampor och att dom styrde sig själv. Efter det bytte jag i stort sett alla lampor i hemmet med hue lampor och led strips. HUE har verkligen gjort ett bra eco system för deras belysning. Däremot är det väldigt dyrt, så ny har jag bytt ut hela systemet mot ikeas egna smarta lampor, sensorer och knappar. till kanske 1/4 del av priset av ett hue system. För och nackdelar, HUE lamporna är riktigt grymma, du kan verkligen bestämma exakt vilken färg du vill vill ha och det är stabilt. Ikea? Du är ganska låst till färger, som inte alls är lika skarpa och jag saknar några artiklar från ikea för att fullt ut kunna byta ut HUE. En färgad LED strip från ikea som e smart hade inte varit dumt. Nu när vi flyttade köpte jag rullgardinerna från ikea och jag skojar inte om det är det bästa köpet jag gjort någonsin! Jag ÄLSKAR deras automatiska rullgariner. Vi kör våra på timers så 21 så går alla rullgardiner ner och det är helt fantastiskt. Har satt en knapp vid sängen så om jag vaknar och vill kolla solen så trycker jag bara på en knapp så fälls den upp.

Deras smarta pluggar är också nåt jag använder extremt mycket. Tror jag har 7 st installerade. Dessa styr lamporna som på balkongen, barnens jultstjärnor nu när det varit jul. Fönsterlampa i sovrummet.

Tänkt dig att allt bara löser sig "innan" du ens går in i sovrummet, rullgardinen har fällts ner automagiskt, lamporna är dimmade och sen har jag min knapp bredvid sängen som stänger av allt redo för sova!

Eller när man ligger i soffan och ska se på film och upptäcker att 3 lampor e tända. -Hey google, Släck alla lampor!

Medlem

Inte mycket, aldrig känt något större sug efter "smarta" prylar.
Dock sitter det ett antal plejdar lite varstans här hemma så lite smart är det kanske XD

Pluggarna är det bästa som hänt på länge, en sann gåva!


signatur

"AT LAST, SIR TERRY, WE MUST WALK TOGETHER."

Medlem

Jag har satt in shelly-puckar bakom lampknapparna så det går att tända och släcka både via knappen och via mobilen samt dimra ex över matbordet via luren osv. Kör utebelysningen med schema som följer solen osv. I övrigt kör jag inte mycket smart hem, har inte riktigt hittat nåt som känns värt.

1
Skriv svar