Det hände på Opening Night Live på Gamescom och det hände på Game Awards i fjol. Stormningen av scenen, alltså. Under Game Awards tycktes det visserligen ganska harmlöst med en lätt förvirrad pôjk som ville nominera "oortodoxa rebellen Bill Clinton" i samband med att Elden Ring vann pris som årets spel. Det är dock långt ifrån säkert att det alltid går så lugnt till.

Nu höjs säkerheten kring Game Awards. I en frågestund på Twich (via VGC) säger producenten tillika programledaren Geoff Keighley att man tagit krafttag, även om han av förklarliga skäl (är ju dumt att tipsa eventuella stormare om detaljer) inte säger exakt hur man gått tillväga.

Det är definitivt något vi har planer för och vi försöker göra allt vi kan för att hålla mig säker, men också alla som tittar på showen, publiken, människorna som deltar i showen och allt omkring. Det är absolut något vi tänker på. Vi uppskattar omtanken.

Det är en prioritet, menar Keighley. Det, och att bjuda publiken på en grym show. Natten till fredagen den 8 december är det dags – och det finns vissa Grand Theft Auto VI-förhoppningar.