Metro: Exodus var inget dåligt spel, men det levde inte riktigt upp till vad vi förväntar oss av ett spel om att överleva i ett gråsmutsigt Östeuropa efter katastrofen. Förväntningarna mallades upp för tio, femton år sedan av Stalker-spelen, och passande nog har Stalker 2 nu åter börjat visa små livstecken.

Utvecklaren GSC Game World har skakat liv i hemsidan stalker2.com och spelets Twitter- och Facebook-konton. Inga stora saker visserligen, bara ny artwork och ett soundtrack i .wav-format på hemsidan, men det bör ändå ses som en förstärkning av förra årets besked om att man satsar på release 2021. Och man lovar att mer information är på gång.

Stalker 2 har varit på gång i en evighet, men utvecklingen har kantats av problem. När det tillkännagavs officiellt igen förra våren stod det snart klart att det har lång väg kvar till färdigt spel, och att utvecklarna sökte efter en utgivare. Förhoppningsvis fixar man både det och finansieringen, och att vi får smaka på resultatet av ansträngningarna inom två år.