Ett förbaskat engagerande actionspel. Dessutom är pc-versionen, till skillnad från Dishonored 2 välgjord, flyter fint och är relativt buggfri.

Detta berättade en lättad Jocke Kilman i sin dagsfärska recension av Prey, och det är en hel pc-värld som andas ut i samma veva. Efter Dishonored 2-debaclet på pc i höstas var det många som tvekade inför Arkanes nästa titel. Av allt att döma kan vi nu dra en lättnadens suck.

På Metacritic finns fyra pc-specifika recensioner som tillsammans ger snittbetyget 8,8. Det låter kanske inte så mycket men 215 användare kommer å andra sidan fram till snittet 8,2. På Steam är det ännu gladare stämning; 89 procent av drygt 1 500 användare är positiva till pc-porten.

Det senare kan jämföras med Dishonored 2 som trots patchar ännu inte hämtat sig från pc-lanseringen. Ännu är bara 73 procent positiva och då var det ändå värre vid releasen.

Vill du ha ännu mer kött på benen inför ett eventuellt pc-köp så är PCGamesN din vän. De har nämligen gjort en teknisk recension av Prey och kallar det "en seger för pc-spelarna."