8. The Legend of Zelda: The Minish Cap (2004)

Capcom fick fortsatt ansvar för Nintendos kronjuvel, och levererade ett helgjutet bärbart Zelda-äventyr som dyker djupare än någonsin ner i Hyrules lore och ger viktiga ledtrådar till den övergripande tidslinjen.

Bästa ögonblick: Första besöket i Picori-folkets by dit en nedkrympt Link navigerar mellan ekollon, vattenpölar och grässtrån.

7. The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998)

Spelet som förändrade allt. Som riktmärke för resten av serien och påverkan på spelhistorien förtjänar Ocarina of Time adling och lovpris. Även om senare delar har tagit konceptet längre är spelet den självklara bästa titeln för många fans.

Bästa ögonblick: Twisten i slutet av första akten, där Link får ett nytt moget perspektiv på Hyrule.

6. The Legend of Zelda: Majora's Mask (2000)

Den mörka och skruvade uppföljaren till Ocarina of Time är mer svårtillgänglig, men desto mer belönande för de ihärdiga. Närvaron av ständig apokalyps är både känslomässig och bokstavlig.

Bästa ögonblick: Slutet på den första tredagars-cykeln, när månen krockar med landet Termina.

5. The Legend of Zelda: A Link Between Worlds (2013)

En andlig uppföljare till A Link to the Past, och ett bevis för Nintendos förmåga att gång på gång på gång förse ett likartat koncept med fräscha idéer. Efter två stylus-styrda titlar till Nintendo DS kändes denna ganska traditionella 3DS-titel som att komma hem. En dold revolution finns dock i att templen kan tas om hand i valfri ordning.

Bästa ögonblick: Link möter Yuga och förvandlas till en tvådimensionell målning, men med förmågan att röra sig längs väggen tack vare det magiska skyddet från Ravios armband.