Trots att Felix "Pewdiepie" Kjellberg inte längre genererar flest videovisningar per månad på Youtube är han ohotat störst vad det gäller prenumeranter. Det gäller också i rena intäkter då han återigen toppar listan över de som tjänar mest pengar på videonätverket.

Det är Forbes som sammanställt listan och faktum är att svensken tjänar nästan dubbelt så mycket som personen på andraplats. Deras siffror gäller för juni och tolv månader bakåt och baseras på en rad faktorer - allt från insidertips till intervjuer och andra källor.

Enligt deras beräkningar drog Pewdiepie in 136 miljoner kr under denna period, en ökning från deras tidigare sammanställning med 20 procent. Något de förklarar med försäljningen av hans bok och den egna serien på premiumtjänsten Youtube Red.

Enligt Skatteverkat hade Pewdiepie Productions AB förra året en omsättning på drygt 78 miljoner kronor och ett resultat på strax under 59 miljoner kronor. Det, tillsammans med intäkterna från boken och Youtube Red-serien, kan mycket väl landa på siffor i närheten av Forbes sammanställning.