Det må ha kallats en dagslända, men förmodligen skiter #Niantic högaktningsfullt i det när man kollar bankkontot. #Pokémon Go har nämligen dragit in skamlöst mycket pengar.

Analyssajten Sensor Tower uppger att Pokémon Go genererat en bruttovinst på 440 miljoner dollar de två första månaderna. Det är ungefär 3,78 miljarder kronor. Och trots rapporter om spelarflykt genererar spelet intäkter på över 4 miljoner dollar om dagen, en siffra som ska ha varit konstant i ett par veckor, enligt Sensor Tower.

Det görs monetära jämförelser med några av sommarens storfilmer på USA-marknaden, och där spöar Pokémon Go titlar som Warcraft, Independence Day 2 och Ghostbusters.

Inte illa för ett spel som är gratis att hämta och spela, om man så önskar. Värt att notera är också att spelet ännu inte släppts i Kina och Indien, länder med en sammanlagt befolkning på ungefär 2,6 miljarder människor, eller omkring 1/3 av jordens befolkning.

180 miljoner nedladdningar av Pokémon Go gjordes under de första två månaderna. Är du en av de skyldiga? Och har du i så fall spenderat några pengar i spelet?