Leeroy Jenkins

Guilden Pals for Life försökte ta sig igenom instansen Upper Blackrock Spire med stor finess. De diskuterade taktik och statistik för att få till striden precis rätt, samtidigt som medlemmen Leeroy var tillfälligt borta från datorn.

Men när han väl kom tillbaka frågade han inte vad han missat. Istället rusade han huvudstupa in bland de dödliga drakarna och yttrade det numera klassiska citatet: “Alright chums, let's do this! Leeroy Jenkins!”. Den panikslagna gruppen följde efter och försökte rädda honom. Förgäves. Sura guild-kamrater påpekade Leeroys inkompetens och fick nöja sig med “at least I have chicken” till svar.

I efterhand är det mycket som pekar på att händelsen var iscensatt. Att gruppen kalkylerar hur stor procents chans de har att vinna känns högst osannolikt, och många är överens om att rookery-fajten inte är så svår att så djupt taktiksnack behövs. Men Ben Schulz, mannen bakom Leeroy, har ännu inte avslöjat något kring scenens äkthet, och än lever myten om den självmordsbenägna legenden vidare. Med över 41 miljoner tittare på Youtube är Leeroy Jenkins ett av de absolut största fenomenen World of Warcraft genererat, och scenen har bland annat nämnts i tv-serier som Psych, Community och How I Met Your Mother.

---

#World of Warcraft: Warlords of Draenor släpps den 13 november. FZ:s första intryck läser du, om allt går väl, dagen efter. Eftersom det är ett mmo med massor av innehåll dröjer det lite innan den fulla recensionen med betyg kommer, men räkna med en till två veckor.