2. The Wolf Among Us

Sagorna är inte vad de en gång var. Visst, bakom barndomsberättelsernas disneyfierade yta fanns ofta mörka stänk, men #Telltales noirdeckare förvränger skevheten, mångdubblar svärtan och förtjänar varje uns av Pegis 16-årsrekommendation. #The Wolf Among Us vänder sig till vuxna sinnen med samma sorts diamanttäta mordgåta som Hitchcock och Bogart briljerade med.

Telltales fabel är flera sjumilakliv från de sagorna vi växte upp med.

Stora stygga vargens försök att vinna omgivningens tilltro grusas gång på gång när hans moraliska val biter honom i svansen. Inte undra på att han är uppgiven. Fast en skev krets "vänner" gör förstås sitt till. Den försupna flygande apan och en motsträvig Toad gör det enkelt att plocka fram cynismen och göra de onda, hårda valen. Tills ett oskyldigt barn och hans ynkliga far drar i exakt rätt trådar för att släppa loss en flodvåg av dåligt samvete. Sen står du där och speglar dig i din egen svinighet.

På två korta timmar letar dessa udda existenser sig in i vargens ärrade hjärta. Ett hjärta som hoppar över några slag när deras avhuggna kroppsdelar hittas på hans trapp. Nej, sagorna är inte vad de en gång var.